![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım içimi çeke çeke maşallah dedim hepsine. Bu arada lobelyaların renk uyumu da kendileri kadar müthiş olmuş. Şimdi ah vah diyorum ama seneye Mersin için planlarım var. Allah bir aksilik vermezse yerinde görmek isterim hepsini.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zühre Demir, Konfiçyüs komşumun kedisi, kendileri erkek, yavrusu yok malesef ![]() Ama çiçeklerim emrinize amade... Sevgili Asuman hanım, Cemo'm abartıyor, yüzyüze hiç görüşmedik, msn de kamera açtık bir kaç kez, 60 yaşındaki kadın çiçeklerin güzelliği ile nasıl boy ölüşebilir ki ![]() Ekim ayında ben de Mersin'e dönmüş olurum, mutlaka görüşelim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım Maşallah diyorum, lobelyalarınız, fideleriniz harika. Gerçekten ne düzen, ne tertip, ellerinize sağlık ![]() Demişsiniz ki'' Ektiklerimin arasından çıktı, ne olduğuna karar veremedim, hazerana da benziyor ama...''Balon çiçeği olabilir mi aceba? Yeni çimlendirdiğim balonlara çok benzettim, sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evvettt... Sevgili acemifüsun, şimdi hatırladım, baloon flover ekmiştim ![]() Harikasınız valla, neredeyse iki aydır meraktan öldüm, çok da canlı görünüyor, sadece bir tane çimlenmiş, oysa beş adet ekmiştim. Beni meraktan kurtardınız çoook teşekkürler. Sizinkilerin fotoğrafı varmı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zühre hanım, güzel dilekleriniz için teşekkürler. Torunumla aramızda inanılmaz bir bağ var, herkes böyle hissediyordur eminim, uzaklarda kalan çocukluğumuzu ve çocuklarımızın küçüklüğünü onlarla yaşıyoruz. Özlediğimiz çocuk sevgisini onların mis kokulu yanaklarında hissedebiliyoruz, Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Belki de nemli kalmayı seviyordur, saksıda nemi sağlamak daha zor, torfu kurursa problem olabilir. Ama yanlışlıkla kopanları hemen dikin ve sulayın, tutuyor. Benimki pek gübreli toprakta değil, toprağım oldukça kumlu ama şimdiye kadar sürekli nemli kaldı, yazın ne olur bilmiyorum. Adalet Hn, şakayığınız benimkiyle aynı renk ama benimki henüz açmaya başlamadı. Son hafta hızla gelişti, beyaz taşkıranın üzerini örttü. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, sevgili eşinize ve size güzel dilekleriniz için teşekkürler ediyorum. Hep anlatırlardı da ben "hadi canım sende" derdim, gerçekten de torun evlattan tatlı olabiliyormuş, bütün gün böyle ağzım kulaklarımda dolaştım durdum ![]() İnşallah bu sevinci sizler de yaşarsınız. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan hanımcığım, kutlama dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Lobelyalar çimlense de fazla bir gelişim gösteremediler, yani Son baharda olduğu gibi çabuk gelişemiyorlar, inşallah siz başarırsınız ben bundan sonra lobelyaların ekimini Son baharda yapacağım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Ablacım hangi bitki yok sende ? ![]() Hepsi çokkkk güzel senin gibi. Emeğine sağlık. Senden öğrenip ve özenip Clematis almıştım geçen yıl. Su vermeyi unutunca kurumuştu (ben unutmadım vallahi ) Dün bide baktım ki dipten bişeyler yeşermiş. İnşallah odur. Şimdi senin Clemetisdeki goncaları görünce imrendim çok. Güle güle büyüsün , sen de güle güle seyret inşallah. E artık karşısında benim için bi orta kahve içersin.Birde balkondaki sardunyalar ne durumda, istediğimiz formu oluşturacak gibiler mi bu yıl ? Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Adalet Hanımcığım bu kadar başarılı olmanızın bir nedeni de doğru toprağı seçmenizde mi yatıyor acaba? Merak ettiğim; torfu bahçe toprağıyla karıştırıp karıştırmadığınız. Bana gerekli gibi gelyor da. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet abla lupinlerinin cimlenmesine cok sevindim. Hepsi büyürse tüm bahceni kaplar benden söylemesi... Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene açmayacaklarını öğrenince üzüldüm ama, sanırım en az 20 cm. ara ile dikmem lazım. Soğuklarla arası iyi değilmiş, bu kadar emek verdikten sonra kışın kaybedersem ağlarım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle bu düzen ve bu başarı için çok tebrik ediyorum. ![]() Ben fidelerin 3'te birini çok sulamaktan, 3'te birini de az sulamaktan kaybettim. 3'te biri de bana kaldı. ![]() Mine Hanım, "Çimlendirme aşamasında bahçe toprağı koymak mantari hastalıklara neden olur, önermiyorum." demişti. Ama sonuçta başarılı olduktan sonra kendi yönteminiz en iyisi oluyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Adeniumlarım tomurcukta. Merakla takip ediyorum .Adalet hanım benimki daha 2 parmak gözünün içine bakıyorum tohum makinasının üzerinde duruyor ne kadar zamanda bu hale gelir acaba aman açınca resmini çekmeyi ,bize göstermeyi unutmayın . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepsi harika görünüyor Adalet Hanım. Maşallah ne güzel büyümüşler. Ellerinize sağlık. Bu yaz bahçede yine şenlik var. Sizin sayenizde benim de bahçem şenlenecek. Daturalarım, karagözlü suzanım, yıldız çadırım hatta bürüksel lahanam bile çimlendi. Güvey fenerinde de yeni yeni kıpırtılar var. Bu arada küpelim tomurcukta. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dağ Çiği, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Evet bütün bu tohumlar çimlendi çimlenmesine de, bir de bana sorun. Balkona çıktığım ve yıkamaya başladığım her seferinde "deliyim ben ya..." diye söylenirken buluyorum kendimi. Başlangıçta ne güzel hepsinin isimlerini yazmıştım, viyollere şaşırtırken hepsi karıştı. Bazı çimlenenler arkadaşlarından önce gelişiyorlar, yavaş yavaş gelişenleri viyollere aldığımdan karıştılar. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım fideleriniz ne kadar sağlıklı ve güzel gelişmişler. Kendi fidelerime baktıkça ah... ah... diyorum. Viyollere şaşırttığınızı söylüyorsunuz. Saksıya ya da toprağa ne zaman geçireceksiniz? Düzenleyen Sevgi Durul : 01-04-2010 saat 23:21 Neden: yazım hatası |
|
|
|
![]() |
|
|