agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni20900Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2009, 19:22   #751
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Allah bagislasin Adalet hanim. Nehir kiz cok cok güzel bir kücük prenses. Gülüsüyle bahcenizi aydinlatmis.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 20:01   #752
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Torununuz çok tatlı Adalet hanım Allah bağışlasın.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 20:17   #753
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Size çok benziyor Adalet ablacığım. Name:  nazar%20boncugu.png
Views: 715
Size:  7.9 KB

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 20:21   #754
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Çok sevinirim Adalet Hanım, abisi de (Oğlum) çok sevdi Nehir'i. "Olmaz böyle bir güzellik, kendinden büyük saçı var " diyor. Kocaman nazarlıklar takın lütfen. Bir de buraların adetidir. Azicık kara sürün kulağının arkasına.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 20:30   #755
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 21:53   #756
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
maaşallah

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Birol Mesajı Göster
Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.
aynen katılıyorum Adelet Hanım SAĞLIKLI HAYIRLI ÖMÜRLER diliyorum .Bahçenizi ve özellikle yıldız çadırını çoook beğendiğimi de söylemek istiyorum...

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 22:19   #757
Ağaç Dostu

Müjgan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2008
Galeri: 11
Ada cım;
Benden de kocaman bır maşallah,FüsunANK la aynı fikirdeyim,Nehir sana çok benziyor.Ben de diğer arkadaşlar gibi, seni yanlış yorumlamalarına çok üzülüyorum.

Müjgan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 07:16   #758
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili dostlarım, DefneD, Nkoksal, Jineop, Yesim Ozgun, Ciceksever70, Arzu Kasapoğlu, FüsunANK, Birol, Hüzün, Müjgan Yılmaz; hepinize teşekkürler ediyorum, torunum ve benim için gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışacağım.

Tabii ki, bahçemdeki tohumları paylaşıma açtım, ama bu sene çok garip bir yaz geçirdik, hâlâ beklediğim tohumlar olgunlaşmadılar, özellikle sarı ve beyaz suzanlar. Yıldız çadırından da çok az tohum alabildim, ama üzerinde olgunlaşmayı bekleyen kapsüller var.

Bu yüzden hazeran tohumlarını da bekletiyordum, ama böyle olmayacak sanırım, Eylülün 10 undan itibaren hiç değilse hazeranları göndereyim, diğerlerini de olgunlaştıklarında gönderirim.

Şu anda hazır olanlar, hazeranlar ve gece sefaları tohumları, deniz lavantaları hiç tohum oluşturmadı ne yazık ki.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 21:38   #759
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Burada yaptığımız en önemli paylaşım bahçelerimizi paylaşıma açmak. Bu konuda 4 yıl önceki ben gibi hiç bir şey bilmeyenlerin bile, zamanla nasıl gelişebileceklerini, bahçelerin ilgiyle nasıl güzelleşeceklerini gösterip, cesaretlendirmek.

Veya küçücük balkonlarda nasıl mucizeler yaratılacağını görmek.

Bizim iklimden dolayı yetiştiremediğimiz güzel bitkilerin, dostlarımızın bahçelerinde ne kadar coştuğunu görüp, sanki kendi bahçemiz gibi sevinip, mutluluğumuzu paylaşmak.

Bir tohumun nasıl yeşereceğini görmek.

En büyük paylaşım bunlar değil midir?

Not: Ben de içimde kalmasın diye yazdım. Tartışmaların arasına girip ortalığı alevlendirmeyi hiç sevmem, bu kadar dayanabildim. Ben de sileceğim mesajımı.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 22:02   #760
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili dostlarım, Yeşim'ciğim, Limon'cuğum, ben unuttum gitti, lütfen sizler de üzülmeyin, yemin ediyorum şu anda gözlerim yaşlarla doldu, duyarlılığınız beni öyle duygulandırdı ki, benim insan sevgim, boşuna değilmiş, hepiniz de çok yüreklisiniz, hepinizi de çok seviyorum.

Ben insanların arasında kırgınlıklar olmasını sevmiyorum, sevgi her şeyi halleder, bakın ne güzel sohbetlerimiz var, paylaşımlarımız var.
Paylaşım demişken, yakında hazeran ve kokulu gece sefası tohumları yola çıkacak haberiniz olsun, suzanlar olmadılar daha onlar daha sonra, yıldızçadırı ve datura da.

Eski 28-08-2009, 22:02   #761
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Bir ay kadar önce idi sanırım. Sevgili Adalet Hanım'a bahçesinde çocukluğumda çok sevdiğim ''Paşa elması'' olup olmadığını sormuştum. Mersin yaylalarında bu isimle bilinen mayhoş bir elmadır. Adalet Hanım'ın, mayhoş elma sevmediği için bahçesinde olmadığını söyleyip kestirip atmak yerine, bahçesinde olmadığını ama eğer istersem satın alıp bana gönderebileceğini söylemesinin beni nasıl mutlu ettiğini belirtmeme gerek var mı?

Yayla mis ve de buz gibidir şimdi değil mi Adalet Hanım? Gerçi bizim burası da yaşanabilir hale geldi artık. Görüşürüz

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 22:05   #762
Ağaç Dostu

kazim polat's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seleste Mesajı Göster
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.

Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.

Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?

Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.
("Sayın" diyemiyorum) Seleste'yi yukarıda yazdıklarından dolayı esefle kınıyorum. Umarım içerisinde bulunduğu sıkıntılı bir ruh haliyle ve de düşünmeden yazılmış bu yazı için defalarca özür dilerler kendileri !

Sevgi Durul beğendi.
kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 22:18   #763
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Defne, geceleri ısı çok düşüyor, ayaklarda çorap, sırtta hırka, yorgana sarınıp yatıyorum, ama baş ucumdaki pencerem hep açık, orada yıldızları seyretmezsem uyuyamam

Sayın Kazım Polat, ben de aynen sizin gibi düşündüm inanın, o gün bir sıkıntısı vardı belki, eminim o da çoktan pişman olmuştur.

Eski 28-08-2009, 23:15   #764
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Sevgili Adalet ablacığım zamanımın azlığından forumda fazla kalamıyordum. Öncelikle torununuz çok tatlı, Allah nazardan korusun .seleste nin söyledikleri nede hoşgörüyle bakalım öyle demek istememiştir herhalde .Bizler sizin ne kadar paylaşımcı ,ne kadar candan ,olduğunuzu biliyoruz ,sevgiyle kalın .

Düzenleyen Hatice Tarhan : 28-08-2009 saat 23:16 Neden: büyük harf kullanımı
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 23:29   #765
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Adalet hanim suzanlarda ben hic tohum göremedim, cicekler hemen büzüsüp dökülüyor yenileri aciyor. Sizde hic resmi var mi?

Eski 29-08-2009, 23:22   #766
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Çiçeksever70, suzan fotoğrafı mı, yoksa tohumlarının fotoğrafını mı soruyorsunuz?
Suzanların fotoğraflarını değişik dönemlerde bahçeme yüklemiştim, sizin için tekrar bakayım.

Eklenen Resimler

Eski 07-09-2009, 11:50   #767
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Bu sabah dalda kalan güvey fenerlerini topladım, aroması müthiş, misafirlerim ve komşularıma daha önce tattırmıştım, herkes çok beğendi, komşuma çelik verdim inşallah tutar.

Eklenen Resimler

Eski 07-09-2009, 11:59   #768
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Adalet Hanımcığım merhaba; çocuğunuz ve torunlarınızla geçirdiğiniz güzel zamanların dışında can sıkıcı şeyleri sorun yapmayacağınızı düşünüyorum. Sağlığınız dışında h,ç bir şey o güzellerden önemdi değildir değil mi

Tohum paylaşımları yapıyormuşsunuz onu da öğrenmiş oldum. Acelesi yok Adalet hanımcım. Sizden gelecek olan ne zaman olsa gelir acelesi yok. Sıkmayın canınızı, sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 16:00   #769
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevim hanım çok teşekkürler, onlarla olmak gerçekten çok güzel oldu, ruhum gençleşti.

Sayın Kgursan benim lisilerimi sormuştu Lisianthus başlığında, bu gün onca işin arasında üşenmedim bir kaç fotoğraf çektim.

Eklenen Resimler

Eski 07-09-2009, 21:53   #770
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Adalet hanim cok özür dilerim mesajinizi yeni farkettim. Ben suzanlarin tohumlarini sormustum. Benimkilerde tohum olusumu hala bulamadim sanirim tohum olusturamadan cicekler dökülüyor. Artik cok az cicek kaldi üzerlerinde onlarda olur mu bilmem. Sevgiler...

Eski 08-09-2009, 07:21   #771
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.

Eski 08-09-2009, 07:59   #772
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Adalet Hanım,
Günaydın...Sabah kahvesine geldim.Bahçenizi şöyle bir dolaştım. Clematis başlığına çelikleri yükledim. Başardım...Sizinkiler ne oldu?Susan,yıldız çadırı,hezeran ve datura ya talibim.Kalırsa bana da yollıyabilirseniz sevinirim.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 08:12   #773
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 1
Talipleriniz çoğalıyor Adalet Hanım, gözlerinizi dört açıp tohum aramaya başlayın.
Suzanlarınız ne güzel açmış, benimkiler serçelere yem oldu, hevesim kursağımda kaldı.
Lisilerin uçuk pembesi yok mu, açmadı mı? lila ve pembe bir arada harika görünür.
Sayenizde hangi çiçeğe koşacağımı şaşırdım inanın, beni yoldan çıkarıyorsunuz.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 09:11   #774
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.
Adalet hanim cok cok tesekkür ederim. Ne gönlü zengin insanlar var bu sitede... Suzan tohumlari burada renk renk var ben bahcemdekilerden deneme amacli toplamak istemistim. Genelde bulamadigim tohumlari ailemden rica ediyorum zarfin icinde gönderiyorlar. Yine de cok tesekkür ederim. Nazli bir cicek olduguna karar verdim belki buranin iklimindendir. Zaten mevsimlik diye satiliyor. Ama saksilardakiler kötü olunca kisa kestim bir hafta icinde yeniden tirmanmaya ve az da olsa cicek acmaya basladi. Güzel cicekler mevsimlik de olsa insan bahcesinde olsun istiyor. Sevgiler...

Eski 08-09-2009, 09:30   #775
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Adalet Hanım beyaz lisinin arkasında görünen ,beyaz renkli çiçeğin ismi nedir acaba . Mor ve pembe side var o çiçeğin, ne ismini biliyorum nede nasıl yetiştirildiğini bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar .

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 09:59   #776
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Jineop, size yıldız çadırı, hazeran ve suzan tohumlarından ayırırım, datura ise sadece katmerli beyazında bir tane tohum kesesi oluşturdu, daha yemyeşil duruyor, mor olandan da oluşursa daha geç olmak üzere gönderirim.
Siz şimdilik diğer tohumlar için adresinizi bildirin. Sevgiler.

Sevgili Ülker, gözlerimi dört değil sekiz açsam da nafile, olanları toplayıp biriktiriyorum, kardeş payı yapacağım

Sevgili Çiçeksever70, haklısınız iklim çok önemli, benim iki kök sellukam da burada gelişmedi, Mart gibi ekmiştim oysa, giderken saksıya alıp Mersin'e taşımayı düşünüyorum.

Sevgili Cennetbahçesi, gördüğünüz çiçekler deniz lavantası, namı diğer kuduz otu.
İki sene kalıyor bahçede kurutma çiçek için harika, bol güneş ve su seviyorlar, yetiştirmesi kolay bir çiçek ama malesef tohum oluşturmuyor, hazır tohumdan yetiştiriyorum iki yılda bir.

Eski 08-09-2009, 10:12   #777
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Ben bu clematisleri çok sevdim, iyiki de almışım, dinlenip dinlenip açmalarına bayılıyorum.
Diğerleri de tekrar tomurcuklandı, 6. parti.

Eklenen Resimler

Eski 12-09-2009, 17:41   #778
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Merhaba sevgili Adalet hanım, lisileriniz maşallah gerçekten coşmuşlar çok güzel görünüyorlar.Bende güvey feneri tohumu ekmiştim ama filizlendikten sonra öldüler yeğenim amerikadan getirmişti tohumları,bu sene tekrar deniycem inşallah.
Bahçedenizden elde edeceğiniz tohumlardan bana da kalan olursa lütfen haber verin.
Sağlıkla mutlulukla kalın.

mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 19:15   #779
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Mormenekşe, adresinizi bildirin, son olarak size de bir paket hazırlayayım, böylece 21 adet paket hazırlamış oluyorum.

Hazeran tohumlarım bitti, elimde çok az sarı suzan kaldı, ancak üç üyemize paylaştırabileceğim kadar.

Eski 12-09-2009, 21:29   #780
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Sevgili Adalet abla, teşekkür ederim adresimi özelinize yazıyorum.Yakında bende bahçemin yeni fotoğraflarını ekliycem.Bir, iki değişiklik yaptım bakalım beğenecekmisiniz,sizlerden gelen tohumlarla inşallah seneye daha güzel olacak.
Sevgiyle kalın.

mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025