![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz antrenman yapalım bakalım. Üç tane kivi bitkim vardı, tam 8 yıl meyve verecek diye bekleyip durdum, çünkü her Bahar bolca çiçekleniyordu. Hepsi de erkekmiş ![]() Meğer kivinin erkeği de dişisi gibi çiçeklenirmiş, sayın Sinaninci bana erkek ve dişi çiçekler arasındaki farkı fotoğraflayınca anladım. Kivileri söküp atmaya karar vermiştim, geçen yıl hayırsever bir komşum kivilerime aşı yapmış, bana da haber vermedi, görünce hem şaşırdım, hem sevindim. Geçen yıl aşılanan daldan 3 tane kivi olmuştu. Bu yıl ise yüzden fazla kivi var, iyi ki sökmemişim, ellerin dert görmesin hayırsever komşum ![]() ![]() ![]() Dallarda koşnil zararlısı var, hemen mücadeleye başlandı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine geçen yılın başında sayın Hocam100 den aldığım iki kök hosta dört kök olmuş, kokusu mükemmel, portakal çiçeğinin kokusuna benziyor. ![]() Bunlar hep geçen yıldan, bu yıl hiç bir şey ekmedim biliyorsunuz. Katmerli hatmilerim çok güzel açmış ama ben gelinceye kadar zamanı geçmiş, bir tanesi bekleyebilmiş beni. ![]() Ortancalarımın rengi solmuş yine de kıyamadım çiçeklerini kesmeye. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Üç yıl önce yirmiye yakın adeniumum vardı, küçücük saksılarında öyle güzellerdi ki, aradan geçen zaman içinde, bitkilerimi başkalarına emanet etmek zorunda kaldım. Bu gün birini zor kurtarabildiğim sadece 3 adeniumum kaldı, yakında tomurcuklarını göstermeye başlarlar. ![]() Bir ay önce döndüğümde iki dalda çürüme başlamıştı, hemen onları kesip uzaklaştırdım. Sonra da yaşaması için dua ettim, bu günkü hali böyle ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım bitki hastanesi kursam iyi olacak ![]() Tarihi yanlış hatırlamıyorsam 16 Aralık 2011 CNR bitki fuarından çiçeklerine vurulup aldığım sundavillem ölmek için gün sayıyordu. Bir ay önce tüm dallarını budayıp, toprağını değiştim, beni yeni sürgünleri ile mahcup etmedi. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu viyoldeki ve plumerianın saksılarındaki sardunya fidelerini geçen yıl sonbaharda yayladan getirmiştim. Hikâyesi sardunyaseverlerin hoşuna gidecek ![]() Sonbaharda sakızları budamıştım, vakit darlığından terasta öylece bırakıp Mersin'e döndüm. Bir ay sonra tekrar gittiğimde budanmış dalların uçlarının hâlâ yeşil olduğunu gördüm. Hemen bir torbaya doldurup Mersin'e getirdim, üç gün de burada bekledi, sonra viyollere dikip komşuma emanet edip İstanbul'a gittim. Bir ay önce döndüğümde bir kaç tanesi hariç hepsinin tutmuş olduğunu gördüm. Şu sardunyalar çok güçlü bitkilermiş. ![]() Plumerianın gölgesinden faydalanıyorlar ![]() ![]() Buradaki küpeleri bahçede denemek istiyorum. ![]() İxiayı 5. deneyişim, sadece bir çiçek sapı göründü, buna da şükür, diğerlerinde o da yoktu. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|