![]() |
|
![]() |
#3721 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Küpeliler harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Ağaç Dostu
|
Adını hatırlayamadığım bu zarif bitki sayın Zeki Yağlı beyden gelmişti. Çiçekleri gösterişli ve dik büyümesi ile benden tam puan aldı. Sayın Zeki Yağlı bitkinin ismini 'Solidago = Altınbaşak'olarak belirtmiş. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 16-07-2013 saat 08:35 Neden: Bitkinin ismi ilâve edildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem Bekiralanı yaylasında sayın murat sarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Benim bahçem Cemilli köyünde.Meyve ağırlıklı ancak epey süs bit kişi ektim.Sizinki kadar güzelleşmesini ve gelişimini bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Önce inşallah diyeyim sevgili CAN Adalet Hanım. Benim de zinnialarım güzel çiçeklendiler fakat kasımpatı çiçekli zinniam yok, çok da güzel çiçeklenmişler. Papatyalarınız, özellikle küpeli çok güzel açmış. Benim küpeliler de açtılar fakat sizinkiler gibi pek de gösterişli olamadılar. Sabah güneşi alıyorlar ama sanki onun haricinde az biraz daha güneş almalılar mı acaba diye de düşünüyorum. Verbananızın rengi de çok güzel ve ne hikmetse sanki fotoğraflarda gerçek renklerini yansıtmıyorlar diye de düşünüyorum. Bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Maşallah ablacım her şey her zamanki gibi süper ellerinize sağlık Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine'ciğim; Bahçeler ihmale gelmiyor, her an eliniz üzerinde olacak. Araya seyahat vs. girmeyecek, kış aylarında tetikte olacaksınız, üşüyenleri korumaya alacaksınız. Erken baharda ilaçlamalarınız budamalarınız tüm bakımlar tamamlanacak. Bahçe ayrı yerde ikamet ayrı yerdeyse işler sarpa sarıyor, ne kadar uğraşsanız da istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Olduğu kadar oluyor işte. Yine de gönlümüzü şenlendirecek bir şeyler oluyor hep. Bahçeler olmasaydı ne olurdu halimiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Ağaç Dostu
|
Pembe monardanızı görünce çok sevindim. Demekki benimkide böyle gürleşecek. En az rudbekyalar kadar gösterişli. Zinnialar çok güzel açmışlar. Pastel renkleri nedeniyle onları bende çok seviyorum. Tabi birde uzunca bir süre çiçekli kaldıkları için. Aslında her sene aynı yerlere dikiyorum. Tohumlarını almasam, dökülenlerden çıkanlar yeterde artar bile. Bu sene almayı düşünmüyorum. Başka yere dikecek bile olsam, bulunduğu yerden söküp şaşırtabilirim. ![]() Lilyumlar ve clematisler sizi beklemişler. ![]() Sevgili Zeki Yağlı' da ne ilginç bitkiler varmış. Hepsinide İstanbul koşullarına uygun olanlardan seçmiş alırken. Malum onları hep yurt dışından temin etmiş. Sağolsun herkesle birşeyler paylatı. Sizdeki sarı çiçeklide çok hoşmuş. Hepsi bir tarafa, kirazlarınıza bayıldım. Bizim buralardaki yeşil, herkesi kıskandıracak nitelikte ama maalesef erik,elma ve şeftali dışında mevsim meyveleri pek olmuyor. Özellikle Kiraz, vişne, kayısı hatta nar. Sanırım nisan ayında, her gece ağaçlar üzerindeki çiçekleri sürekli ıslak tutan çiğ ve sis tozlaşmayı engelliyor. O nedenle meyve tutmuyor. 6-7 metre boyundaki kayısıdan bir tek geçen sene 7 tane meyve yedik. Bu sene iki ağaç kirazdan 2 tane kiraz yedik. Narlar, limon kadar olup kararıyorlar. Onun için sizin kirazlar üstüne bunca laf ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, monarda tek kökten(15 cm.)üç yılda bu hale geldi, uzun sapları çok güçlü, yere yatmayıp dik büyüdükleri için ayrıca beğeniyorum. Zinniaları yıllar önce yetiştirmeye çalışmıştım ama hep küf hastalığı olmuştu, ben de bu güzel bitkiden vaz geçmiştim. Bu sene bu güzelliği görünce uğraşmaya değer dedim. 15-20 cm. olduklarında onbeş gün ara ile iki kez topas verdim, inşallah tekrar gerekmez. Kirazlar yüksek rakımdan hoşlanıyorlar, Samsun'da yetişmesi bunun için zor ola bilir. Bu sene bu kadar çok meyve beni de şaşırttı, dolu yağmamış olması da etkili tabii. Bir kaç gündür akşamları burası da sis oluyor, küllemeler kapıda, her gün de ilaçlama yapılmaz ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Ablacım yine yardımınıza ihtiyacım var geçen sene sonbaharda hayvan gübresini fazla vermişim toprak biraz bozulmuş ziraatci fazla azot yüklemişsin dedi toprağı eski verimli şekle ne kadar zamanda ve nasıl düzeltirim çiçeklerim baya zor durumda lütfen yardım ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Adalet hanim hepsi birbirinden harika ama kirazlar bir baska güzel, iki cesitte ayni agactami oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Adalet abam nasılsın bahçen yine muhteşem gözüküyor siteye pek fazla giremiyorum girdiğim zamanlar gezebildiğim kadar çok bahçe gezmeye çalışıyorum sarı kiraz ve napolyon bir ağaçta çok güzel gitmiş elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selahattin 67; Teşekkür ederim, iyiyim şükürler olsun. Bu sıralar ben de fazla giremiyorum foruma, susuzluktan ve sıcaktan bahçemin tadı kaçtı ![]() Fotoğraf bile yüklemek istemiyorum bu yüzden. Kiraz ağacım beni de şaşırttı, bu sene çok kiraz oldu üzerinde. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-07-2012
|
Alıntı:
sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ozlemkaragoz; Sorduğunuz çiçekler Clematis bitkisine ait. Tohumdan yetiştirmek imkansız değil ancak çok zor. En kolayı Mart ayında Bauhaus'dan temin etmek. Son zamanlarda seralarda da bulunmaya başladı, fiyatları da makul. Bauhaus'ta 19 tl. satılmıştı bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Ağaç Dostu
|
Ağustos ayı başından bu yana bahçe perişan durumda. Gün boyu çok sıcak, güneş güllerin yapraklarını kavuruyor, çimler sabah akşam su istiyor. Sulamak dert değil yeter ki su olsun, günaşırı bir kaç saat su veriyorlar, ölmeyecek kadar suladığım için her gün suya ihtiyaç duyuyorlar. Biri 3 diğeri 2 tonluk iki su tankını boş bırakmamaya çalışıyorum. Geceleri ise ciddi ciddi ayaz yapıyor, tam karasal iklim. Bu zorluklar arasında yine de ufak tefek güzellikler yakalıyorum. Ağaç menekşe çiçeklenmeye başladı, Sonbaharda saksıdan yere alınacak. ![]() Beyaz adenium da çiçeklerini gösterdi, çiçekli olmasına aldırmadan saksılarını ve topraklarını değiştim, etkilenmediler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene ilk kez Pentas aldım, sürekli açıyor, tam güneşe dayanıksız yaprakları buruşuveriyor, yarı gölgede daha mutlular. Ben bu zarif bitkiyi çok sevdim, yarı gölgeye heucheraların yanına bolca dikeceğim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Ağaç Dostu
|
Bunu unutmuşum, gece çekimi. ![]() Sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen Malabar ıspanağı, sahi yemeği yapılıyormuydu bunun? ![]() Küpelerin de saksı ve toprakları değiştirildi. Bu mevsimde saksı toprak değişimi yapmak doğru değildi ama mecburiyetten oldu. Neyse ki hiç etkilenmediler. ![]() Son olarak Japon eriği, bu sene pek keyfi yok nedense. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|