agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1033Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2008, 11:24   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Ne güzelll ! Bir çok fikir gelmiş.

Sırasıyla,
O bölgede mor salkımın kontrolsüz gelişimi ve yaprağı problem çıkarabilir. Ya sık budayarak ağaç formunu araştıracağım ( Sık budandığında gelecek seneye çiçeklenmeyi kötü etkiler mi? Bildiğim kadarıyla eski sürgünler çiçek açıyor). Ya da zaten yer sınırlı, giriş kapısına diktiğimle yetineceğim.

Mimoza için, mimoza sayfasına sorularımı yazacağım.

Zeminde çakılı çok severim. C bölgesinde sırf çakıl bile hoşuma gider ama daha kullanışlı yapabilmek için Limon'un da tarifindeki gibi düz bir zeminle beraber kullanmam gerekecek. Çakılla beraber ahşabın uyumu çok güzel, büyük taşlar arasında çakıl da kullanılabilir belki. Bunun için fotoğraf ekleyemiyorum, akşama eklerim. Limon, elektrik tesisatı duvar dibinden geçiyor, alttan aydınlatma için fotoğraf araştırayım.

Giriş merdivenlerimde yaprak dökmeyen hanımelim var ama külleme ile uğraştım, bir de enine yayılma da yapıyor, hanımeli konusunu tekrar düşünmem gerekecek.

Sabah Hanım, belirttiğiniz sınır bana da mantıklı geliyor ama çim oranını çok düşürmüş olmaz mıyım? Gerçi bu alanda yazın çimler sağlıklı yetişmiyor, onun yerine saksıda gölge çiçekleri ile yeşillendiririm.

B bölgesinde çakıl, kaya, obje kullanabilirim ama çok kayalı bahçelerden çok, bitkilerin arasına bunları serpiştirmek nasıl olur?

Sedir ağacına bakacağım ama büyük olmaz mı? Enine yayılmayan, mümkünse yaprak dökmeyen, kuzey cepheye uygun, biraz rüzgara maruz kalan, kök yapısı duvarlara zarar vermeyen, yarım gün güneş alan, tüm bunların yanında görsel olarak güzel bir ağaç bulmam lazım. Çok şey istiyorum ama

Nurcanabay, dün eğrelti otlarıyla gölge bahçeleri fotoğrafları buldum ve çok hoşuma gitti satılıyor mu bilmiyorum ama benim bahçe için uygun olacağını düşündüm. Kurdele çiçekleri kışa dayanır mı? Hostamın yaprakları tamamen gitti, umarım kışın bu normaldir. Hosta ve kalalarımı bu duvar diplerine düşünüyorum. Mügeyi uzun zamadır arıyorum, edinirsem çok sevineceğim.

Hepinize teşekkür ederim. Yan görünüş bitki çizimleri için sabırsızlanıyorum.

Ayazkızı beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 17:09   #2
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
..belirttiğiniz sınır bana da mantıklı geliyor ama çim oranını çok düşürmüş olmaz mıyım? Gerçi bu alanda yazın çimler sağlıklı yetişmiyor, onun yerine saksıda gölge çiçekleri ile yeşillendiririm.
O bölge genel bakışın dışında kaldığı için toplamdan düşülebilir

Alıntı:
..çok kayalı bahçelerden çok, bitkilerin arasına bunları serpiştirmek nasıl olur?
Ben de birbirine yakın duran birkaç tane ortaboy (?) kaya düşünmüştüm.

Alıntı:
Sedir ağacına bakacağım ama büyük olmaz mı?.. kök yapısı duvarlara zarar vermeyen...
Sedir ağacı dediğiniz gibi büyük olabilir. Teyit etmek için baktığım agaclar.org'a göre -bu vesileyle emeği geçenlere teşekkürler- genişliği 10 mt oluyormuş. Bizim bahçede de sedir var, o kadar genişlediğini umarım görürüz .

Genel bilgi olsun diye yazıyorum, kontrol ettim sedir'in yüzeysel kökleri zarar vermezmiş.
( www.agaclar.org, kaynak2 )

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025