![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Evvelki sene ve geçen sene tohumları çimlendiremeyince bu sene tekrar denemedim. Artık bahçedeki çok yıllık sarmaşık türleri çok geliştiğinden tek yıllık türleri ekip sardıracağım yer kalmadı. Bu sene tek yıllık olarak Sarmaşık Latin ve Kokulu Bezelye Sarmaşığı tohumlarından ektim. Latinin de diğerinin de gövdeleri pek narin, ikisi de açmaya başladılar. "Bezelye Sarmaşığı" nın avantajı kokulu olması. Ayrıca, rengarenk, çok yıllık, iri çiçekli, gösterişli, kibar vs.. vs.. Clematislerden sonra tek yıllıklarla uğraşmamaya karar verdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon, Her akşam bir bahçeye yoğunlaşıp, diğerlerine de göz atıyorum. Bü gün sizin bahçenizin davetsiz konuğu oldum. Deneme yanılma yoluyla ,kendinize uyan bitkilerin renk ve isteklerini göz önüne alarak yeşil bir deniz yaratmışsınız. Öyle bir deniz ki: Her dalgasında başka heyecan, her damlasında ayrı bir melodi var. Diğer arkadaşlar söylenecek ne varsa, dile getirmişler.Söyleyecek bir söz bulamıyorum ve diyorum ki, Dinamik ,romantik, pratik ve sempatik bahçenizin renkleri hiç solmasın,güzellikleri baki kalsın. sevgiler... Düzenleyen hozat : 16-06-2009 saat 22:57 Neden: iyelik eki ilave edildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
begonvilsiz olmaz olmaz bu kadar zahmet var ama nazlı kız yok olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Bir kere denedim kışı atlatamadı. Soğuğa biraz daha dayanıklıymış diye bu sene çalı türünü aldım, kışı sorunsuz atlatabilirse seneye buna göre eklemeler yapabilirim. Bir de "Ada Begonvili" varmış daha dayanıklıymış, bulabilirsem ondan da denemek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
inşallah tutar ve büyür bahçeniz daha da güzel olur inanın begonvil sizi dahada mutlu edecektir.ALLAH afiyetle keyfini sürmeyi nasip etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Evet alırken siz aklıma geldiniz vede sordum iç mekan yoksa dış mekan dedilerki bak dışarıda duruyor demekki dş mekan. da ne zamana kadar dışarıda durabilir onu sormadım (mandavilla olarak yazdılar int. araştırır size bildiririm. bu gün açmak üzerelerdi.)))))) ama çokta güzellerdi ya.....)))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Kaybettik
|
Korunaklı yer olduğuna göre fazla rüzgar alan bir yer olmaması lazım demektir bu. Bahçede kışın kaç derece soğuğa kadar dayanır öğrenmek lazım. Balkonda da yetişir o zaman. Güzelmiş. Sevgili Limon balıklama daldım sayfaya sarmaşık başlığını görünce ve neconeconun eklediği resmi. Bir türlü balkonumda sarmaşık yetiştiremeden yazı bitirdim. Sarmaşık gül veya kışa dayanıklı bir sarmaşık türü bulabilirsem yetiştirmek istiyorum. Acem borusu dikeyim dedim. Çevrede çok var çiçeklerin içleri böcek doluydu. Soğudum çiçekten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Balkona Acem Borusu dikmeyin bence de. Çok karınca ve arı çekiyor çiçekleri. Kışın da yapraksız görüntüsü pek cazip değil, çok ta dökülüyor. Bence "Yasemin" dikin balkonunuza. Bir kaç ta "Clematis" çeşidi. Yasemin kışın yaprak dökmediğinden ve çiçeklerine böcek vs.. fazla uğramadığından rahatsız etmez sizi, hem de kokulu çiçekleri. Clematis yaprak dökünce çalı çırpı gibi ama çiçek iriliği, renkleri ve güzelliğiyle yetiştirmeye değer diye düşünüyorum. Diğer Orman Sarmaşığı türlerini ise daha çok bahçede seviyorum ben, balkonda daha süslü türler bence daha hoş oluyor. ![]() Neconeco, gerçekten çok güzel bitki ama kapalı bir seram yok. Zerrin Hanım, Çan Sarmaşığı başlığına dün ekledim iki fotoğraf halen açmadı tomurcuklar, çok nazlı çıktılar. Ama bu sabah baktığımda bir tomurcuktan çiçek görünmeye başlamış ufak ufak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Sarmaşık şelalenizi ikinci ziyaretim, benim de çok sevdiğim türlerdir. Pandora sarmaşığı da yakışır o bahçeye, dertsiz arsız, her dem çiçekli ama tek kusuru kokusuz olması. İstersen çelik te tohum da verebilirim. Sevgiler.. Düzenleyen hozat : 05-11-2009 saat 02:23 Neden: kelime eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı daha önce farketmemiştim. Sarmaşıklarınız çok çok güzeller. Ben de çok seviyorum bu turleri. Yıllar önce balkonumuza kadar tırmanan amerikan sarmaşığı bizim de vardı. Şimdi yasemin ve hanımeliye kafayı taktım. En kısa zamanda evimin bahçesine dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hozat, çok seviyorum Pandora Yaseminini ama kışı dışarda geçiremeyecek diye almıyorum. Saksıda tutup kışın içeriye almam gerekiyor. Hiç istemesem de pegolanın birini camla kapatıp, kışın korunması gerekenleri içeriye alacağım sanırım. İşte o zaman çelik veya tohum isteyeceğim sizden. ![]() SDurul, Yasemin muhakkak dikin, burada pervane çiçekli rahat yetişiyor diye onu diktim ama siz daha yoğun kokulu türlerini tercih edebilirsiniz. Cumhur Bey, bu yaz 5. yazımızı geçirdik bahçemizde. Buradaki fotoğraflardan sonraki 2 yıldaki gelişmeler bile inanılmaz. Aslına bakarsanız ben de en çok bu yıl beğendim bahçemi. Her bitki, meyve ağacı için, "5 sene geçsin o zaman coşar" derlerdi. 5 sene çok uzak gelirdi ama hiç anlamadan geçmiş bile. Haklılarmış, tüm bitkiler 5 sene sonra en güzel hallerine geldiler. Bu arada bahçem de beni çok eğitti. 5 senede o kadar çok öğretti ki bana... Ben, Rokanın yerde mi ağaçta mı yetiştiğini bile bilmezdim, Solucan görünce çığlığı basıp kaçardım, Pazardan aldığım kıvırcıkta ufacık bir böcek görsem tamamını çöpe atardım, Yaprağı delik herhangi bir sebzeyi asla almazdım, Mevsimlik ekilen çiçekler dışındakilerle hiç ilgilenmezdim, Çok sabırsızdım, Sadece insanların fotoğrafları çekilir sanırdım... Vs... Çok değiştirdi beni bu tabiat. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Sayın limon,bahçenizde sağlıklı yaşam diliyorum.Ellerinize sağlık bahçeniz çok güzel olmuş.İnşallah 4 yıl sonra bende çok şeyler öğrenirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın LİMON, Bahçenizi kıskanmamak elde değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Kubat İzmirli. Kışı içerde geçirecek bitki türlerini şimdilik dikmiyorum. İlerde onlara uygun kapalı bir yer hazırlayabilirsem, Pandora ilk sırada yer alan bitkilerden olacak. Zaman geçtikçe bitkiler daha da güzelleşiyorlar. Şöyle diyebilirim, türe de bağlı olmakla birlikte (bazıları çok geç gelişiyor) bitkileri bahçeye diktikten ortalama 4-5 yıl sonra görünüşleri daha da güzelleşmeye başlıyor, dikildikleri yeri tamamen kaplayıp, gürleşiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Bahçeniz çok güzel sarmaşıklarda harika. Bir şey sormak istiyorum yasemin çiçeğinizin türü ne zannedersem çeşitleri var sizinkiler yıldız yasemin diye mi geçiyor? Bende yağmur iniş borularını örtmek için sarmaşık sardırmak istiyorum 5-6 metre sarması lazım çatıya kadar yaprak dökmeyen tür olsun istiyorum. Birde bu bitkilere sürüngen türleri gelir mi? Camdan balkondan tırmanır diye tedirgin olmuyor değilim. Sizin önerebileceğiniz sarmaşık türleri nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
"Pervane Çiçekli Yasemin" diye geçiyor. Yaprak dökmüyor, Mayıs aylarının sonlarından itibaren 1 ay süresince çok yoğun çiçekleniyor. Çiçeklerinin kokulu olması avantajı. Yaprak dökmeyen tür de olsa çiçeklenmeden sonra solan çiçekler yoğun dökülür, ayrıca Eylül ayında geçen yıldan kalan yaşlı yapraklarını döker. Sürüngenler eve girmek isteseler inanın sarmaşığa hiç ihtiyaçları olmaz. Yaygın inanıştır "sarmaşık sardırılırsa kertenkele çok gelir" denilir. Kertenkele bahçede her duvar kenarında var, bizi görünce kaçacak yer arıyorlar. Eve girmeyi ise hiç tercih etmezler. Sürüngen derken yılanı kastediyorsanız, şimdiye kadar hiç başıma gelmedi. Onların da sarmaşığı tercih edeceklerini sanmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|