![]() |
|
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Limon sizin bahçıvanlık kursuna gitmeye ihtiyacınız yok bence ders verebilecek seviyeye çoktaan gelmişsiniz. Bir de estetik duygunuz çok gelişmiş ve eminim herhangi bir sanat dalında da başarılısınızdır ( resim, müzik olabilir mesela ) Ya da ne bileyim matematiği geometriyi çok seviyorsunuzdur. Hadi daha ileri gideyim Terazi misiniz ? ![]() Siz tabi ki farkında değilsiniz ama buraya aktardığınız tecrübelerinizden bol bol yararlanıyorum. ![]() Bir de şey güllerden asla vazgeçmeyin bence. Çiçeklerin kraliçesi gül olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Balığım ben ![]() Ben de ilk başladığımda hiç bir şey bilmiyordum, hiç anlamadan baktım ki 3 yıl geçmiş, bayağı da bilgilenmişim, en azından kendi işimi görecek kadar. Paylaşarak, kimsenin gözünün korkmamasını sağlamaya çalışıyorum. Biraz da omuz verebiliyorsam ne mutlu bana ![]() Güllerden vazgeçmiş değilim ama onlar benden pek memnun değil gibiler. 4-5 kök var, geçen kış sonu onları tam güneş alan yere almıştım. Bu yazı biraz toparlanmakla geçirdiler, yaz sonu son bir gayretle açtılar. Bahara daha da keyiflenirler sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Sarmaşıklarınıza bayıldım. Şu an heryerde amerikan şarmaşıkları tohumlarını vermiş. O tohumları şuanki haliyle dikersem ,canlanırmı? Yoksa kurumalarınımı beklesem? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
sn Limon amerikan sarmaşığınız çok hoş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun. Zeferan, hiç tohumunu toplayıp ekmedim ama kendi kendine dökülen tohumlardan bahçede onlarca çimleniyor. Demek ki kolay yetişiyor. Zaten bu tohumlar tam kurumuyor üzüm gibi yumuşak meyvenin içinde çekirdek var. Şimdi ekilse olur diye düşünüyorum ama kesin bilgi sahibi değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Sayın limon şu cemalister bitkisi çok güzelmiş.Tohumdan ürüyormu?ben buralarda hiç görmedim.Ayrıca bahçe içinde kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Clematis başlığına uğrarsanız orada daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Tohumunu çimlendirmenin zor olduğu yazılıyor. Bir iki çelik denemem oldu ama dalları o kadar ince ve narin ki belki de kökleneceğine inanmadığımdan başarılı olamadım. Bu mevsim yaprakları hemen hemen tamamen döküldü. Pek sevimsiz görünüyor şu anda. Ama baharda yeniden yapraklar çıkaracak. Ben ufak fideler olarak satın almıştım. Birini yapı marketten galiba Bauhaus'dandı, diğer ikisini de kıyıda köşede kalmış bir fidanlıktan, cılız fideler halinde almıştım. Yere dikince kısa sürede toparlayıp, çiçeklenmeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun neconeco. Güller tam güneş seviyorlarmış. Geçen bahar tam güneşe aldım ama ancak toplarladılar pek açmadılar. Gelecek Mayıs için umutluyum diyeceğim ama bugün baktım yine külleme başlamış yapraklarında. Nazlı bitkileri hiç sevmem diyorum ya naz yapıyorlar. Terkedilmiş evlerin bahçelerinde çam ağaçlarının altında, gölgede, coştukça coşuyorlar, ben her yolu deniyorum güzelleşsinler diye ama maalesef... Fazla naz aşık usandırımış, usanmama ramak kaldı farkında değiller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Süs kabaklarınıza yazık olmasın, çok güzeller. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Kabağın bitkisi tamamen kuruyunca bugün dalından koparmaya karar verdim. Koparıp asayım derken elimden düşürdüm, çatladı. Çatlayınca, içini açıp, tohum durumuna bakayım dedim. Bir kabaktan tam 104 tane tohum çıktı. Doğa ne kadar cömert. Tohumundan isteyen var mı? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sayın Limon , kabaklarınıza bayıldım.Haftalardır pazarda kabak arıyorum , bulamadım.Amacım kurutup ,kuşlara yuva yapmaktı. size önerebilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Tamam arkadaşlar, tohumlarınız kuruyor. Posta ile göndereceğim. Tohum isteyen arkadaşların buraya yazmasına gerek yok, direkt özel mesajla adreslerinizi yazarsanız sevinirim. Nurbahar'cığım, bana da renklilerin tohumlarından ayırır mısın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon bahçedeki herşey gerçekten çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. ellerinize sağlık. Bu amerikan sarmaşığından bende çok arzu ediyorum, çünkü çevremde gördüklerimin renkleri çok güzel . Yanlış anlamadıysam üzerinde şu an olan üzümlerinden toplayıpta bahçeme ekeceğim yerlere atsam olabilir mi? ne dersin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bence olur Şükran Hanım. Çünkü bahçeye dökülen o taneler sayısız çimlenmişlerdi geçtiğimiz bahar. Ayrıca, sarmaşığın bir dalını kesmeden toprağa yatırıp, hafifçe de gömerseniz çok kolay kökleniyor. Köklendikten sonra da kesip istediğiniz yere dikebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Yaseminler açtı mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. çok güzeller, benim yaseminlerde açtı yarın resimlerim fakat yerlı yasemin var o hala açmadı kırmızı sarmaşıklardan bir bonsai yapmayı düşünüyorum 2 adet oldukça kalın köklü fide ektim tuttular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|