![]() |
|
|
|
#37 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Güler Hanım, Bahçeniz çok güzel, elinize, emeğinize sağlık. Çim işi gerçekten yorucu ve dertli. Bahçenin küçük bir bölümünde Uganda çimi denemenizi tavsiye ederim. Hem bakımı daha kolay hem de ayrık tarzı nolduğundan fazla su istemeden kendiliğinden sıcaklık arttıkca su da bulursa hızla yayılıyor. Uganda çimi genelde EGE ve Akdenizde sahillerde kullanılıyor. 1.5 yıl önce 1/3 çuval kadar söküp İstanbul'a getirdim, eski çimin bir bölümünü kazıyıp getirdiğim köklü uganda çimlerini aralıklarla diktim, yavaş yavaş yayılıyor. Seyrekken ot sorunu olsa da çim sıklaşdıkca fazla ot yaşatmıyor. Hem de çimi havalandırma sorunu yok. Bir kötü tarafı, ayrık tarzı çimler kış uykusuna yatıyor. Sonbaharda havalar serinlemeye başlayınca, İstanbulda Kasım ayında çimin yayılması duruyor ve sararmaya başlıyor. Tüm kışı sapsarı(saman renginde) geçiriyor, çevredekiler ne olacak bu çimin hali diye soruyorlar) EGE de daha erken uyansa da İstanbul'da 15 Nisanda uyanmaya başlıyor ve incecik yemyeşil halı gibi bir çim ortaya çıkıyor. Yayılma hızı birazda toprağa bağlı, yumuşak ve kumlu, milli topraklarda hızlı yayılıyor ama benim bahçe gibi sert topraklarda yayılma yavaş oluyor. 1,5 yıl önce 1,5 m2 ye ektiğim çim şu an 150 m2 ye yaklaştı. Evin gölgesinde kalan kısımlar daha yavaş güneş alan kısımlar daha hızlı yayılıyor. Denediğim kısım Kuzey-doğu olduğundan yayılma biraz yavaş. Daha hızlı yayılsın diye Eminönünden Uganda çimi tohumu da alıp denedim ama pek başarılı olamadım çünkü saf değildi içinde başka çimler de çıktı. Yemyeşil çimler dilerim.... Alıntı:
|
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|