![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Bu sabah saat on gibi eşimle beraber büyük bir heyecanla bahçeye çıktık. Eeee işimiz çok, korogaki yapacağız. O bir ağaca, ben de diğerine yollandık, ellerimizdeki sepetlere hurmaları toplayacağız. Bahçemizde üç adet hurma ağacı var. İkisinin meyvelerini kurutacağız, birini de taze taze yemeğe bırakacağız. Hurmaları topladık 90 tane hurma kurutacağız. Hemen kolları sıvayıp, soymaya başladık. Soyduklarımızı da dörtlü-beşli olarak ipe dizdik. Her diziyi kaynamakta olan sıcak suya batırdık ve ona kadar sayıp çıkarttık. Hurmaları iki yere asmaya niyet ettik. Birinci kısım, penceresi ve kapısını açık tuttuğumuz jeneratör odası. İkinci kısım ise oturduğumuz balkonun tavanı. Burası çok havadar, tek korkum kuşlar ama onun da çaresine bakacağım. Toplanan derya kuzuları.... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bunca senedir bu meyvenin göbeğinde yaşıyorum ama kurutulduğunu hiç bilmiyordum, korogaki yi de ilk defa duyuyorum. Kurutulan meyvelerden komposto mu yapılıyor yoksa başka kullanım alanları da var mı? Güllerin harika açmışlar, yanlış hatırlamıyorsam bir mesajında 160 kök gülüm var demiştin, eh bahçen gül kokusundan sarhoş ediyordur insanı. Ellerine sağlık senin ve Oğuz beyin. |
|
|
|
|
![]() |
|
|