![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Ablacım izninizle birkaç izlenimimi daha aktarmak istiyorum: Aşağıdaki tohumların ne olduğunu sorsam kimse bilemez herhalde. Güllü kameriyede otururken kenarda bir bitki ilgimizi çekti, inceleyince beyaz ağlayan kalpler olduğunu farkettik. Sonra baktim ki tohum kesesi oluşturmuş, Jezebel Ablama tohumu gösterirken çıt diye kırılıverdi. Güler Abla'da evden içecek getiriyordu, Oğuz Abi hemen ''Güleeer Sakdağ çiçeğini kırdı'' diye bağırınca, ben de aynı anda itiraf ettim. Çok üzüldüm, ancak Güler Abla, amann boşver tohumla uğraşamıyorum deyince biraz üzüntüm hafifledi. Gerçi bu özel bitkinin tohumunu bulmak mucize gibiydi, umarım iyice olgunlaşmışlardır.Ekicem hemen onları.![]() Ve en büyük ganimetim, clivya. Güler Abla, kocaman saksısını bizim için ikiye ayırdı.Bu bitkiyi soğanlı sanıyordum, değilmiş, şu köklere bakın. ![]() Kendisinde bir tane clivya kaldı. Çok teşekkürler Güler Abla. Ne kadar gönlünüz bol. ![]() Bu da Güler Abla'nın güzeller güzeli. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
sizlerin bu güzel,keyifli gününe şahit olmak ne hoş.. Güler abla Allahim seni ve çiçeklerini nazarlardan korusun..müthiş güzel herşey.. 7182. mesajdaki Guler ablanin guzelinin ismi nedir cok merak ettim tablo gibi masallah.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Herşey ayrı ayrı güzel de clivia ayrı bir güzelmiş daha önce sitede de hic görmedim sanirim.. çok zarif.. emeklerinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
http://www.agaclar.net/forum/1287525-post7155.htm Güler hanım , Yumurtaların sahibinden haber varmı? Selamlarımla. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
|
Gezmekten çok zevk aldım. Böyle bir bahçem olsun çok isterdim. Doğal bir yaşam alanı , ne kadar güzel. Emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Güler Hanım'ın Clivia'sından bahsedelince hemen hatırladığım, aklıma gelen Güler Hanım'ın Clivia operasyonu oldu. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/7121-207.htm Sevgili Güler Hanım, ellerinize, gönlünüze sağlık, bahçeniz ve siz harikasınız. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Alıntı:
en yakın sürede fikirlerinize ihtiyacım olacak yardımınızı rica edicem. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçdeki harika çiçekleri seyretmenin yanında bu bahçenin bir faydası daha var. Sayın Sakdağ ve Sayın Jezebel'i de hiç olmazsa fotoğraflarından görmüş olduk. Not; Yumurtaların yanına uğradınız mı? , (Oğuz Abi hemen ''Güleeer Sakdağ çiçeğini kırdı'' diye bağırınca..) Oğuz Abi, korkutma misafirleri. Fakat Oğuz Bey öyle bağırırken herhalde gözündeki muzip ifadeyi fark etmemişsiniz. Kim bilir için için nasıl gülüyordu. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklisiniz bu bahçenin ve resimlerinin faydası saymakla bitmez.. Mesela ben sevgili Sakdağ ve Jezebel i erkek zannediyordum ( niye böyle zannettiysem anlamış değilim ) resimleri görünce şok oldum hi hi... ![]() Evde yalnız olunca sık sık siteyle sohbet ederim yüksek sesle bıdı bıdı cevap veririm sizlere.. Resimleri görünce anaaa ne tatlılarmış deyivermişim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygıdeğer Öğretmenim, Bu gibi şeyler hepimizin başına geliyor. Her halde üşeniyoruz da profiline bakmaya. Bu neden le genel hitaplar kullanıyoruz. Sizin mesajınızı okuyunca hemen profilinize baktım. Selamlar, saygılar |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Hiç bu kadar güzellerini bir arada görmemiştim,bütün çiçekler çok güzel,ellerinize gönlünüze sağlık. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Merhaba Güler hanım; Sizi atlas çeliği isteyenlere gönderdiğiniz sayfada görmüştüm. Bu kadar kişiye çelik nasıl gönderiyor derken bahçenize baktım Öncelikle bu emek, istek, ilgi, farklılık... için ellerinize yüreğinize sağlık. Bahçeniz mükemmel... yok yok.. Aydın'lı biri olarak; su kabağı da olmalı bence bahçenizde. Kurularıyla da çok güzel dekoratif lambalar oluyor. bunlardan olmalı bence bahçenizde ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim sayın nothing. Uzunca bir zaman mini ampul şeklinde olanlardan yetiştirdim. Su kabaklarına burada susak diyorlar. Susak da yetiştiedim. Kurularından çok güzel objeler yaptıklarını biliyorum. Ben kuruttuklarımdan bir tanesini müştemilâtın yan duvarına doğru astım. O torunlarımın oklarının hedefi olmayı sürdürüyor. Ona yayları ile nişan almak, ok atmaktan çok keyif alıyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Geldim bahçenizde bir nefeslendim yine. Güllerin kokusu içime çektim, manzaranın nefasetini gözümle okşadım. Güzel bir gün dilerim Güler hanım. Mest olduğum gülü bana özletmediniz teşekkür ederim.Düzenleyen Jezebel : 02-06-2014 saat 13:54 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
gülerrrrr ablaaaaaaaaa ben aliş beni unuttun buda kim diyorsun biliyorum ama ben senin bahçe yaşantına özenen bir sürü insandan biriyim ![]() bir ara çok yazardım ama iş değişikliği yüzünden sizlerden koptum evdede 2 çocuk olunca .... ![]() şimdide iş yerim çok müsait değil ama hayatımda sanırım yeni bir sayfa açılıyor bunu en çokta seninle paylaşmak istedim çok istediğim ve özendiğim bahçelerden sanırım bizimde olacak bu ay içerisinde 800 metrekare bir bahçe alıcaz nasipse ama bu bahçe bildiğin toprak başka hiç birşey yok herşey için sizin engin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var çit bile yok neyse alınca mutlaka foto yüklücemşimdilik öyle mutluyumki bunu paylaşmadan edemicem ..... aranıza tekrar geri gelicem inşallah ..... tekrar yazıcam |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaza Merhaba !!!
İlk fotoğraftaki evi, muhteşem bahçesini ve tabii ki de gönlü dünyalardan kocaman Güler Abla'yı hepiniz biliyorsunuz. Bu muhteşem insanla tanışma şansına yıllar önce erişmiştim. Çok şükür ki, bahçesini de ziyaret etme ayrıcalığını eşim, sevgili dostlarım Penelope ve Ender'le birlikte yaşadık sonunda. Hem de zaman zaman güneşiyle, zaman zaman da bereketiyle, yağmuruyla bizi karşılayan yazın ilk günü. Bahçenin güzelliğini anlatmama gerek yok, hepiniz biliyorsunuz. Zaten anlatmaya çalışsam da, beceremem, cümlelerim yetersiz kalır. Anca fotoğraflarla size aktarabilirim, onda da o kadar fotoğrafa izin verileceğini sanmıyorum! Onca fotoğrafın içinden güçlükle birkaçını seçip, sizlerle paylaşayım istedim.Kafanızı nereye çevirseniz ayrı bir güzellik, ayrı bir detay. Daha bahçe kapısından girer girmez başlayan güzellikler, bahçenin uzak köşesine gittiğinizde bile devam ediyor. Çiçekler mi desem, meyveler mi, yoksa sebzeler mi? Yoksa bahçenin tepesine konuşlanmış, muhteşem manzaralı cam limonluk mu? Ya da, Güler Abla'nın, torunları için kendi elleriyle çaktığı ağaç ev mi? Fotoğraflarını koymadığım leziz yemekler mi? Sevgili Oğuz Ağabey'in bir profesör edasıyla aktardığı, inanılmaz güzellikteki sohbeti mi? Yok, yok, en güzeli hangisiydi seçemeyeceğim. Sevgili Güler Abla ve Oğuz Ağabey, elleriyle, " tırnaklarıyla " muhteşem bir bahçe oluşturmuşlar, bu dünyada cenneti yaşıyorlar. Birbirlerini, bitkilerini ve bahçelerini o kadar çok sevip gözetiyorlar ki, Allah da onları gözetiyordur muhakkak ! |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
Bahçedeki kirazlardan yemek pek nasip olmadı, ortakçı kuşlar bize bırakmadılar. Yemeyin malını yerlermiş sözü ne kadar da doğruymuş. Biz ha bugün ha yarın toplarız dedik durduk, bir Bursa'ya gidip geldim, ağaçta kiraz kalmamış. Ama, vişne ağacına bir madalya vereceğim bu sene, maşallahı vardı, o kadar çok vişne verdi ki. Hemen hemen her gün 10 kg kadar vişne topladık. Oğuz topladı ben reçel yaptım, sorbe yaptım, vişne suyu hazırladım, komşu paylarını dağıttım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Balkonum şu sıralar çok renkli.... Sardunyalara begonyalar, karanfiller, küpeler eşlik ederken bir yandan da sundavilla ve clematis tırmanıyor. Lilyumlar da sıraya girdiler, sarıları açarken pembeler başlıyor ve o kadar güzel kokuyorlar ki etraf mis gibi kokuyor. Biri açıyor sırasını savıyor, diğeri açmak için sırasını bekliyor. Bu durumda daima bir çiçek oluyor balkonda. Hangi kokudan bahsedeyim, yaseminler hala çiçek içindeler, ıhlamur da iyice çiçeklendi, girişteki hanımeli etrafı kokuya boğdu, bahçe kapısından içeriye doğru yürüdükçe bir yandan güllerin kokusu, bir yandan balkondaki karanfil ve lilyum kokuları her tarafı mis kokulara boğdu. Oğuz, keyifle balkondaki salıncağa uzanıp mis kokuları doya doya içine çekiyor ama ben ıhlamura pek yaklaşamıyorum, allerjim azacak diye korkuyorum. O salıncakta yatarken ben masa yanında oturmayı tercih ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|