![]() |
|
![]() |
#1443 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bahçeniz tam anlamıyla mükemmel elinize kolunuza saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güler ablacığım koşturmaya başlamışsın yine maşallah diyelimde nazar değmesin ![]() Ben böyle takıntılı değildim yaşarken oldum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Moderatör
|
Yağmurun yağması durduğu zaman, veya güneşi görünce motor takmışcasına çalışmaya başlıyorum. Bahçe yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Arka bahçe yavaş yavaş düzene giriyor. Burası çim değil, ot. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Moderatör
|
Bugün misafirim vardı. Sevgili Lilium, bizi ziyarete geldi. Lâf aramızda çim alanını görünce, ettiği bedua için kendisi de üzüldü. İşimin ne kadar zor ve çok olduğunu anladı. Lilium ve Oğuz çay içiyorlar, bense saksı toprakları ile boğuşuyorum. (Haaa, haaa) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçe çok güzel görünüyor Güler ablacığım insanın otların üzerinde çıplak ayakla gezesi geliyor. Hasekilere bayıldım yeni keşfettim onları çok güzel gözüküyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, bahçen bu hali ile de çok güzel inan bana. Haseki küpelerin süper görünüyor, ben ekmek için geç mi kaldım acaba, zaten ikinci yıl çiçekleniyormuş diye duymuştum. Sardunyalar için besin verdiğini söylüyorsun, biliyorsun bu sene benim de sardunyalarım var, özellikle tercih ettiğin bir besin varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Moderatör
|
Sevgili adalet, Ben her sene saksı topraklarını yenilerim. Saksı içindeki sardunyaları yavaşça çıkartır. Saksıyı güzelçe fırçalayarak yıkarım. Daha sonra dibine iki avuç dolusu çakıl döşerim. Çakıl üzerine biraz da dere kumu koyduktan sonra, sonbaharda bahçeye getirttiğim, yanık gübre+mil+kum+3x15 gübre ve toz kireç den hazırlanan karışımı eleterek elde ettiğim harcı saksılara koyarım. Çıkartılan sardunyalar temizlenir, cılızları atılır ve yeniden ekilir. Ekim işi bitince, biraz su veririm. Daha sonra hümik asitli su ile sular, tekrar normal su ile bu hümik asidin köke inmesini sağlarım. Bu ilk yaptığım şeydir. Şimdi bunlar bitti. Daha sonra çiçeklenmelerin iyice arttığı dönemde, normal dengeli bir gübre ile devam ederim. Bu arada sezon boyunca bir defa topraktaki larvalar için ilaç yapıyordum ama gördüm ki yetmiyormuş bunu daha da sıklaştırmam gerekiyor diye düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Güler Ablacım, hasekiler maşallah çoşmuşlar çok güzeller. Kadı lokması bizde de var ama saksılarda değil toprağın içndeler. Çiçek dikmek için yeri biraz eşelesem mutlaka bir tane elime geliyor. Tavuklar bayram ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, bu kadı lokması denen illet Datça'da başımızın derdi. Çiçeklerin saplarını bıçak gibi kesiyor. Ama saksıda hiç rastlamadım. Toprakla beraber gelmiş olmalı. Bu arada bahçeniz yine form tutmuş.Elinize sağlık... Ben de yarın Enez'e gidecektim. Geçen yıl havalar çok iyiydi,şimdiye dek Mart ve Nisanda kaç kez gitmiştik. Meteoroloji 3 güne de gökgürültülü sağnak yağış veriyor.Bahçeye inemedikten sonra dedik ve vazgeçtik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |