![]() |
|
![]() |
#1114 |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin Güler hanım. Yine bizi iştahlandırıyorsunuz. Ferda hanım bir yandan, siz bir yandan. Evet ya, bizim bahçedeki güller de çiçek ve tomurcuk içinde. Hatta benim yeni tutmakta olan fidem bile sürgün verip duruyor. Bu mevsimde hiç böylesini görmemiştim. Ne olacak buncağızlara? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Güler abla sen bu işte bana göre ustasın. Lütfen söylermisin. Ben işe gidip gelirken Edirnekapı şehitliğinin önünden geçiyorum. Orayı biraz daha düzenlediler. Güllerin hepsini ise budadılar. Bu mevsimde budama yapabilirmiyiz. Bizim bahçede geçmişten kalan yaklaşık boyu 2 m yi geçen 3 tane gül var. Hoş gerçi dip gövde kalınlığı resmen ağaç kadar. Budasam mı diye düşünüyorumda bir uzmana sorayım dedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
bahçenize hayranım güler hanım.kimbilir nasıl emek vermişsinizdir bu hale getirebilmek için. sizinki kadar güzel olmasada inşallah benim bahçemde güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Moderatör
|
Sevgili Fatoş, güllerini budayabilirsin tabii, ben üzerlerinde çok gonca var diye kıyamıyorum. Srp-k, üzülmeyin sizin bahçenizi daha da güzel yaparız elbirliği ile. Sevgili nevsune, bu araları biraz şans topu, sayısal filan oynasana. Bakarsın güzel bahçeli bir eve taşınırsın, balkon yerine bahçene dikeriz bu güllerden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Orasıda doğru kıymak zor ama budanmassada daha verimli olamaz ,geçen sene ben balkonda 4 gülüm vardı.Budamadım çiçeklenecek diye ama çok fazla açamadı.Budanıp yenilenmesi gerekliki daha güzel açsınlar.O budadığınız goncalarıda toprağa tekrar ekebilirsiniz bir kısmı tutacaktır onlarıda kaybetmemiş olursunuz. Sümbüllerde gayet iyi görünüyor.Bizimkiler saksı garibi olduğu için daha çıkmadılar.Gerçi ekeli çokn olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Haklısın Güler abla, insanın bu güzelliklere budamak için eli gitmiyor. Aslında ben en çok şubat martta budama yapılır diye biliyordum. Hem hepsi uykuda oluyormuş. Hemde nisan gibi tam uyanma zamanları olduğu için daha iyi olur diye biliyordum. Tabi 3 gül beni kurtarmaz çeliklerdende dikip denemem lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Moderatör
|
Sevgili Fatoş, ben de evvelce güllerimi Şubatın onundan sonra budardım, yani gövdeye su yürümeden. Ama şimdi havalar o kadar değişti ki, siz budamaya niyetlendiğinizde bir de bakıyorsunuz ki güllerde yeni filizler oluşmuş, hatta yeni goncalar vermiş oluyor. Bu yüzden Aralık ayında çok derin olmayan budama yapacağım, donlardan tesir olmasın diye. Sevgili cevre izcisi, ben şimdiye kadar goncalardan hiç çelik tutturamadım. Arzu ederseniz size göndereyim, bu işi siz halledin lütfen. Düzenleyen Güler : 28-11-2008 saat 15:03 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
/
|
Aslında olabilir tabi ,yolda zamanlakuruma olmazsa neden olmasın.Ben daha önce çeşitli denemelerim oldu.Hani derler ya bazı insanın elinden ne ekerse biter diye.Çok şükür ki ,şuana kadar ektiğim bitkilerin hemen hemen hepside bitti.Mesela budama yapılan çeliklerden 10 adet ektim gülden,8 tanesi tuttu.O konuda şanslıyım. Eğer yolda sorun olmazsa o harika güllerinizin çeliklerine hayır diyemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
/
|
Of of güllere bakın güllere ,sayın güler ,bu güllerin yanına gizliden varıpta bir kaçtane çalmak geldi şimdi içimden gerisinide bir koklarız,artık bir ay kokusu içimizde devam eder gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Moderatör
|
hastalıklı gül dalı
Güllerinizi incelediğinizde bazı sapların renk dönüşümüne uğradığını, hafifçe sarardığını görürsünüz. Bu dalları kestiğinizde, ortalarında bir delik dikkatinizi çeker, dalı bu deliğin nihayete erdiği yere kadar kesmeniz gerekir. Size, bu deliği, daldaki kesiti, ve meydana getiren kurtun resmini yüklüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
/
|
ilginç bir olay ,daha önce hiç görmemiştim böyle olduğunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|