![]() |
|
![]() |
#8251 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Keşke kızınızın size gönderdiği o ağacın fotoğrafını da koysaydınız, merak ettim şimdi. Çelikler Plumeria'ya benziyor sanki... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8252 |
Moderatör
|
Sevgili akçabardak ilgin için teşekkür ederim. Kızımın gönderdiği fotoğraf pek net değil o yüzden yükleyemedim, tekrardan göndermesini isteyeceğim. Plumeri yetiştirmiş olanlardan yardım istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Çok teşekkür ederim nazik düşünceniz için. Clematisleriniz çok güzel.Geçen yıl bende sizlerin clematislerinizi görünce çok sevdim, dayanamadım piilu ve mrs bateman edindim.Piilum açtı balkonda batemanın tomurcukları kaza kurbanı oldu açamadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8256 |
Moderatör
|
Yapmayı düşündüğümüzü kısaca anlatayım. Arka bahçede sulama da bilgisayara bağlı olarak iki sıra halinde Hunter Spray Sprinkler ile sulanmaktaydı. Ne kadar tabana yakın yapmaya çalışsak da güllerin yaprakları ıslanmakta ve bu da zamanla güllerde hastalıklara yol açmaktaydı. Bu yüzden bunu kapattık salma sulama ile ağaçları ve tabanı sulamaya başlamıştık ki bu da yorucu olmaya başladı. Şimdi her iki veya üç ağaç altına kuracağımız sistemle derin sulama yapmayı düşünüyoruz. Önce birbirine yakın vişne ve ayva ağacında deneyeceğiz. Her iki ağacın altına 1,5 metre çapında hayali bir daire çiziyoruz. İki daire üzerine ikişer tane ilk fotoğrafta görünen borulardan gömeceğiz. Borular üzerine matkapla delikler deldik. İki tane ayva ağacının dairesel çapında iki tane de vişne ağacının dairesel çapında olacak (Belki ilerde bu borular ya üstten ya da toprak altında 15-20 cm derinlikte birbirlerine bağlanacak) Yukarıdaki hortum ağzı ağacın kök çapında kalacak, buraya bağlanacak hortum ile su doğrudan ağacın köküne verilecek. Çileklerde kullandığımız sulama zamanlayıcılarını da burada kullanmayı düşündük. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8257 |
Moderatör
|
Ağaç altlarına yapacağımız derin sulama için hazırlanan pimaş boruları yetmedi. Her ağaç altına üçer adet koymayı düşünüyoruz. Zamanlı sulamayıcılardan vaz geçtik, ağaç kökleri çevresine 50 cm derinlikte çukurlar açıldı, delikli pimaşlar buraya yerleştirildikten sonra iki veya üç ağaç hortumlarla birbirlerine bağlanacak ve bu bağlamalar daha sonra toprak altına çekilecek. En kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8263 |
Moderatör
|
Bahçemizde yapmayı planladığımız derin sulama hakkında sevgili Cumhur Tonba bilgi almak istemiş, biraz açıklık getireyim. Bahçe sulamasını açtırdığımız artezyen kuyusu ile yapıyoruz. Artezyenden çıkan su 30 tonluk depoya geliyor. Depodan muhtelif çıkışlar var. Hortum bağlantı çıkışları Damlalıklı hortumların bağlantısı ana çıkışı 8 cm. çaplı bez hortum salma sulama çıkışı Sprıkle sulama içim hidrofora bağlantı çıkışı... gibi Ön kısımdaki çim daima sprinkle ile sulanıyor. Arka kısımda da iki şerit halinde sıralanan sprinkle vardı. Ancak bunlarla sulamayı aşağıdan-alçak olarak yapmayı beceremedik. Bu durumda da güllerin yaprakları hep ıslanmaktaydı. Bu da gül hastalıklarına kapı açtığından bu sulama şeklinde vazgeçip, salma sulamaya başladık ki çok yorucu bir işti. Aynı zamanda da fazla su israfı olmaktaydı. Bahçemizdeki ağaçların hemen hemen hepsi bodur tipte. Bu da derin sulama için kolaylık göründü bize. Her ağacın altına iki veya üç tane boru yerleştirsek işimiz kolaylaşacak. Derin sulama sistemi ile suyu doğrudan ağacın köküne vereceğiz. Ağacın gövdesini ortaya alarak 2 metre çapında bir daire düşünün. Bu daire üzerine iki veya üç adet 50 cm boyunda 5 cm çapındaki pimaş boru koyuyoruz. Borular dikey olarak toprağa saplanıyor ve her boru üzerine de da matkap ile delikler açıldı. http://www.agaclar.net/forum/1509020-post8254.htm Bizim hazırladığımız borular eksik geldiği için işimizi tamamlayamadık, ama 15 gün evvel komşu bahçede beraberce yaptıklarımızı size fotoğraflayayım ve anlatmaya fotoğraflar üzerinden devam edeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8269 |
Moderatör
|
![]() Ancak biz, bu şekilde hazırlanan iki veya üç ağacı toprağın altında 15-20 cm gömülen hortumla birbirine bağlamayı düşünüyoruz. Tek bir çıkışla en az üç ağacın köküne su verilmiş olacak. Toprak altına gömme istememizin sebebi bahçenin çim makinesi ile biçilme zorunluğu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8275 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
|
Her zaman imrenerek izlediğim çiçeklerini yine çok güzel ler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8276 |
Moderatör
|
Bu sabah bahçeden salatalık toplamaya başladık, gün geçtikçe daha da çok toplamaya başlayacağız. Ahududular da nefis, bu ikinci toplamamız. İlk sefer yarım kilodan fazlaydı, bu sefer 1050 gr. Bir oturuşta yer miyim... yerim valla da boğazımdan geçmez; Oğuz'a da vereyim bir kase. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|