![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Hepsinin sulamaları, bakımları yapıldı. Tam üç saat sürdü. Sonra balkon güzelce yıkandı... Bundan sonrası keyif zamanı; sebilde soğuk-sıcak su hazır, nescafe ve bardaklar da.(isteyene) Hemen yanımdaki ocakta çayım da demli (bana ve benim gibi çaycılara) Yoruldun mu... uzanacağın salıncaklar seni bekler. Yok, siteye mi girmek istiyordun... laptop da masa üstünde, gir agaclar.net'e paylaş fotoğraflarını. Sessizlik çok güzel, çimi sulayan fıskıyelerden çıkan su seslerine kuş sesleri eşlik ediyor. Böyle balkon sevilmez mi a dostlar? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
|
Sevilmez mi güler hanım tanrı size sağlık versin size keyfini sürün |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Ellerinize sağlık abla süper olmuş |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili loveforlife, gönül isterdi ki balkon salıncağının tekine şu kırık bacağınla bir uzan ben de sana çayını vereyim. Biraz olsun dinlen, huzuru hisset, sorunlarından uzaklaş. Sen bu huzuru bulmayı hak ediyorsun. Ben de seni çok seviyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun uzun mesaj yazmıştım, yazdığım mesaj zaman aşımına uğramış. ![]() Sevgili Güler Hanım, meyvelerdeki çatlamalara aşırı yağmurlar sebep oluyormuş. Bizim kirazlarda ve eriklerde de aynı durum söz konusu. Her şey o kadar tertipli, temiz ve huzur verici ki, ben de orada olmak istedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Gelsene beraberce buluruz huzuru, çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Sabah bahçe sulamasına başladım, üç saatte 3/4 hortumla ancak arka bahçedeki güllerin ve hemerocallis, glayöllerin sulaması bitti. Biraz ara vermek için navelelerimi alıp salıncağa geçtim. Bir saat kadar dinleneyim sonra güllü kameriye ve yürüme yolundaki güllere geçeceğim. 3-4 saatte o sürerse bugünlük paydos derim, ama arada yarım saat çay molası veririm öğle yemeği yemedim. ![]() Düzenleyen Güler : 16-06-2017 saat 10:47 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
|
Bahçede iki vişne ağacı var, kuytuda olanın meyveleri olgunlaşmış, onları toplayıp çocuklara gönderdik. Büyük ağacın meyveleri daha tam olgunlaşmadı, olanları da gelip gittikçe ben avuç avuç toplayıp yiyorum. Sıra sıra dizilişleri çok güzel. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderatör
|
Sabah saat 06.00, attım kendimi bahçeye. Sabah serinliğinde ne yaparsam kâr kârdır diye. Önce bir kaç kare fotoğraf çektim, sonra başladım deli pösteki sayar gibi su otlarını yolmaya hem de tek tek. Bahçenin bir kaç yerinde aşırı ayrık otları var. Senelerce uğraştım, yoldum, dibindeki taşları çıkardım, öldürücü ot ilacı attım ama nafile kökünü kurutamadım. Baktım baş edemiyorum siyah naylon kaplamaya karar verdim. Çok da iyi yapmışım. Nasıl yaptığımı anlatayım. O alanın otlarını alabildiğimce alarak toprağı tırmıkla düzleştirdim. Siyah naylonu boydan boya serdim. Yağmur sularının toprağa geçmesi için bir kaç yerini 3 cm kadar + işareti gibi kestim. Sonra bu naylonun üzerini bol bol çakıl taşları ile kapattım. Naylonun altında güneş görmeyen ayrıklar yüzeye çıkamıyor, uzasalar da yapraklanmıyorlar. Birkaç senedir siyah naylon bulamıyoruz, ben de evvelce almış olduğumuz mavi naylonları sermeye başladım, nasıl olsa üstü çakıl taşı ile kaplanıyor. Taşlar arasından çıkan bu su otları, çimin sulanması esnasında fıskıyelerden etrafa dağılan sular yüzünden, bir de naylon üzerinde yaptığım + işaretli kesiklerden sızan suların da tesiri var. Bir saatten fazla bir zaman su otu yoldum, iki büklüm belim ağrıdı ara verip başka işlere baktım örneğin açmış -dökülmüş gülleri temizledim. Akşam üzeri de bir iki saat posteki sayarım, o alan biter. Çakıllar arasından çıkan su otlarını yolmak çok kolay, taşları biraz aralayın, otu çekince kökünden geliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderatör
|
Yorgunluğu atmanın diğer bir güzel şekli de fotoğraf makinesini alıp, güzellikleri kaydettmek. Mesela ben hala hiç yorulmadan açmaya devam eden sieboldii lerime hayranım. Koyu mavilerle beraber güzel bir görüntü sergiliyorlar balkonumun kenarında. ![]() Düzenleyen Güler : 22-12-2017 saat 00:45 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu sene sieboldii saksıda çıkmadı. Çok üzüldüm. Bekliyorum köklerden sürer inşallah. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2014
|
Sizin bahçenizi her gördüğümde hem çok mutlu oluyorum, hem de çok mutsuz oluyorum. Mutlu oluyorum. Çünkü çok güzel bitkiler, çiçekler, meyveler görüyorum. Mutsuz oluyorum. Çünkü kendi bahçeme bu kadar özenle bakamıyorum. Tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Moderatör
|
Sayın Poizer, mutlu olun, mutlu oldukça emin olun çok daha güzelini yaparsınız. Bitkilerinize boş kaldıkça değil, vakit ayırın. Konuşun onlarla, sevginizi gösterin, size mutlaka cevap vereceklerdir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|