![]() |
|
|
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Alıntı:
Aslında clematis kitabında en zor olan türlerden biri olduğunu yazıyor. Yerini veya toprağını sevmezse, mantari bir hastalığa yakalanırsa veya susuz kalırsa ölebiliyor. Gölgeyi sevmiyor. ![]() Ben geçen yıl ilk aldığımda birden gelişti, bol çiçek açtı, sonra birden solmaya başladı. Önce dipten 15 cm üzerini budadım , sıvı bakır fungusit ile ilaçlayarak saksıya aldım ve kurtardım. İlk dikerken gübre vermiş olmam hatalıydı. Meğer clematislere kökler yerine alışıncaya kadar en az 15 gün gübre verilmezmiş. ![]() Şimdi gül kemerine sarılı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Clematis yetiştirmeye ilk başlayanlara viticella türleri önerilmekte. Hastalıklara ve sıcaklara dayanıklı. Akdeniz kökenli olduğundan Avrupa'da İtalyan Clematisi olarak da adlandırılmakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce en zor clematis türlerinden biri olduğunu yazmıştım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Haklısın uğaşı var, çekirdekleri tek tek çıkartılıyor. Ben çekirdekleri çıktıktan sonra şekerde bir gece beklettikten sonra ertesi gün sadece şekeri eriyene kadar 15-20 dakika ateşte pişirdikten sonra güneşe bırakıyorum. Bu sıralar güneş de çok fazla o yüzden 2-3 günde oluyor. Güneşte pişenlerin rengi bir harika oluyor. Bu gün ikinci 5 kg. da güneşe koydum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderatör
|
Kaynana topuzu (latince adını bilmiyorum) kedi kuyruğu gibi olan çiçek tomurcukları iyice uzadı ve açmaya başladı. (Ben sabah bu fotoğrafları çekmiştim, biraz evvel baktığımda çiçekler bir taneyken 4 tane olmuş, daha 5 kuyruk daha var) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Fırça çalısı neredeyse kocaman bir ağaç olmuştu ama bu kış ağaç tam ortadan ikiye yarıldı. Sanki birisi balta ile ortadan ikiye bölmüştü, aşırı lodos ağacı birdenbire küçülttü. Çiçekleri hep hoşuma gitmiştir, kırmızı yuvarlaklar üzerindeki pırıl pırıl altın renkli toplar güneş vurdukça ışıltılar saçar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Moderatör
|
İki üç gündür Manyas dışındaydım, siteye de giremedim. Dün öğleden sonra döndüğümde sıklamen atlas açmış olarak beni karşıladı. Sarı atlas 4 tane çiçeğini açmış beşinci tomurcuğu da iyiden iyiye şişmiş açma için eli kulağında. Beyaz atlasın da tomurcuğu bayağı şişmiş ama biraz böceklenme olmuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Beyaz da ayrı bir güzelmiş ablacığım atlasların hepsinin geniş bir fotoğrafını çeksen de hepsini bir arada görsek süper olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ablacığım kalbine ve ellerine sağlık, bahçeyede çiçeklerinede verdiğin değer ve sevgi tartışılmaz yine herbiri birinden şahane. Atlaslarınında ayrı bir güzelliği var ama onlara ilifat etmek için ise söylenecek sözler çok az kalır. Kocaman Maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|