![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili sevim4. Sevgili mavisedir, size de kolay gelsin. İnanın bana ne kadar erken başlarsanız o kadar yol alırsınız. Ben hep keşke daha evvel başlasaydım derim. Zamanla bahçedeki bitkiler yerlerine alışır ve o kadar büyük güzellikler sergiler ki siz bile şaşırırsınız. O yüzden hiç gözünüzde büyütmeyin. Soba olayı ise bambaşka bir zevk, üstünde demlediğiniz çay veya ağır ağır pişen yemek o kadar lezzetli oluyor ki. Ben her taraf kar içindeyken, gürül gürül yanan soba ile 45m² salonu 29-30° ısıtıp kısa kollu bir tshirt ile pencereden etrafı seyredebiliyorum. Önümüz açıklık olduğu için manzaranın tadına diyecek olmuyor. Hiç çekinmeyin, ne zaman yardım isterseniz yazın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler ablacigim senin artik iltifata ihtiyacin yok, ciceklerinin mükemmelligi tartisilmaz ama o cocuklarin suyla oynadigi resimler var ya onlar bir harika. Herhalde cok az oyun cocuklara suyla oynamak kadar keyif verir. Mutlulugun resmi dedim bakarken. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Haklısın benimkiler suyla oynamaya bayılıyorlar. Küçük olan hortumun ucunu sıkıp da suyu fışkırtmayı yeni öğrendi, bayılıyor bu işe. Sıkarken ne üstü başı nede eli yüzü kalıyor ıslanmadık. Bir de büyük bir iş yapıyormuş gibi yanaklarını da bir şişiriyor görmelisin. Sabah ben balkonu yıkarken hemen bacaklarımın arasında bitiyor " babaanne fortumu (hortum demek) bana veysene, ben tutayım sen süpüy" diyor. Bir hafta onlarla dolu dolu geçti. Onlar mutlu biz daha mutlu (biraz da yorgun tabii) Allah sana da nasib etsin inşallah, onların çığlıkları, kahkahaları bambaşka bir keyif inan. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2011
|
Güler Hanım, yemin ederim işkence çektim burda, bu yaz aylarında sizin bu muhteşem bahçenize bakmak ve oralarda bir yerlerde olamamak ne kadar üzücü. Çok şanslısınız ki böyle bir yere sahipsiniz, nazar göz değmesin. Selamlar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
İlginize teşekkür ederim Güler hanım. Eve bir yerleşeyim, başlayacağım soru yağmuruna İnanın destek oldunuz bana, soba konusunda biraz tepki almıştım açıkcası.Şuan eve boya yapmaya gidiyoruz hergün, yorulduğumda sapanca gölünün manzarası yetiyor valla dinlenmeme. O zaman diyorumki taşınmaya da yorulmaya da değer bu güzellik. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Sevgili zenfree, limon teşekkür ederim. İnşallah yolunuz bu taraflara da bir düşer. Sevgili limon, sen yavaş yavaş bahçe çalışmalarına başlamışsındır. Benim bahçemi bir dolaş, istediğin ne varsa lütfen hiç çekinmeden yaz. Seve seve sana da yetiştiririm veya yedeklerimden takviye ederim. Şimdi ne kadar büyük bir zevkle, sindire sindire yapacağını düşünüyorum. Yaptığımız hataları yapmadan tam da istediğin gibi çok güzel bir bir bahçe az ve öz ama mükemmel. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, torunların suyla fotoğrafı çok güzel. Çim alanda çok yoruldunuz ama bu fotoğraflar her şeye değer. Sosyete sarımsaklarınız agapanthuslar arasından görülüyor. Bana verdikleriniz de oldukça toparlandılar, kibar çiçeklerini açıyorlar, Tarçın artık taciz etmiyor. Glayöllü vazonuz tam bir renk cümbüşü, genelde çiçeği bahçede severim ama sizin saksıdakiler, bahçedekinden güzel olmuşlar. Lisianthus tarlanızın bol bol fotoğrafını bekleriz, muhteşem olacaklar. Çiçeklerden hıyarlara kadar hepsi çok güzeller, sağlıkla keyfini sürün. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
|
Sevgili mavisedir, yorulmadan uğraşmadan yapılanın zevki olmuyor. Buradaki köylüler benim ne kadar çok çalıştığımı görüyorlar ve şaşırıyorlar. Senin bahçen tabii güzel olur çok uğraşıyorsun diyorlar. Siz de uğraşın, yapın dediğimde burun kıvırıyorlar. İstiyorlar ki bahçeleri güzel olsun ama kendileri uğraşmadan, biri gelsin yapsın. Bu beni tatmin etmez, ben kendim yapmalıyım ki onun topraktan çıkışını gördüğümde mutlu olayım isterim. Tabii kişiye göre değişir bu. Siz de yapın uğraşın. Her şey yerli yerine oturduğunda, balkonunuzda gölü seyrederek çayınızı yudumladığınızda alacağınız keyif bambaşka olacaktır inanın. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Sağ ol sevgili Kiraz. İnanır mısın ben de onlarla az koşuşturmadım çimler üzerinde. Üçü birden beni ıslatmaya bayılıyorlardı. Onlar keyif aldıkça ben de önlerine yatıyordum. Üzerimizden şakır şakır sular aka aka eve girişlerimiz bir alemdi. Vazolarıma her gün güzel çiçeklerimden koyuyorum, şimdi sıra geldi dahliyalara. Yakında da lisileri keserim. Sosyete sarmısaklarının görünümleri güzel ama kokuları çok kötü. Onların yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum. Mübarekler amma da yayılıyorlar. Oğuz'un hıyarlarına diyecek yok hakikaten, poşet poşet komşulara dağıtıyoruz. O kadar çok veriyorlar ki. Biberler de başladılar dökmeye ama fazla boy atmadılar bu sene nedendir bilmiyorum. Yakında karpuzları da yeriz herhalde. Tadına bakmaya gelmeyi düşünmez misin? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek bol olunca vazolara böyle konur işte (bahçenizin bereketi daha da bol olsun). Az olunca da kıyılmaz, üç gün daha dalında kalsın diye gözünün içine bakılır ya da bu arada azgın bir köpeğe kaptırılır ![]() Sosyete sarımsakları ilkbaharda gerçekten kötü kokuyordu, yerini değiştirmeyi bile düşündüm, zaten siz önceden uyarmıştınız. Bu sıralar hiç kokuları gelmiyor, bankta oturduğum halde almıyorum bu nedenle ellemedim. Şimdilik yayılmaları hoşuma gidiyor, nedense o alana iki senedir diktiğim çeşme papatyaları hep ölüyor, oysa üç sene önce çok güzellerdi. Fırsat bulup karpuz yemeye gelmeyi çok isterim, kısmet Oğuz Bey'lerin de çok iyi anlaşacağına eminim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Güler hanım, ilk sayfada 27 nolu mesajda kenarları kırmızı dan beyaz ve ortası sarı olan çiçek nedir acaba??? çok anlamam ama çok hoşuma gitti. Nereden bulabilirim?? Cevap verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Güler hanım ismi cinsi nedir acaba bulmak açısından kolay olsun diye soruyorum, teşekkürler |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Sizin orada Ekerler Roses fidanlığına bir bakın derim. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
İnşallah sevgili Vildan Sönmez. Allah sizlere de nasip etsin. Bu yaştan sonra onlarla su savaşı yapacağım diye koşuşturmak, çimlerde boğuşmak, frisbee oynamak için atlayıp hoplamak pek de kolay olmuyor ama onları hoş tutmak için yapmaya gayret ediyorum. Öyle cıvıl cıvıllar ki neşeleri sizlere de sirayet ediyor. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bir sabah erkenden bir tabak böğürtlen toplamış getirdi " Mert yesin bunları" dedi. Mert uyandığında bakıcısı " Bak deden sana ne toplamış, hadi gel de yedireyim" dediğinde " Yok sen değil dedem yedirsin" diyince Oğuz'un nasıl altı köşe olduğunu bir görseydin. Hemen salıncağa alıp onları tek tek yedirdi. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yok yanlış oldu galiba, süper babaanne'ydi galiba o şarkı. Yinemi pot kırdım. ![]() Mert kardeşim kırmış potu zaten dedem yedirecek derken. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Lisilerin çiçekleri hızla artıyor, bir iki kare fotoğraf çekeyim diye bahçeye çıkmamla 5 dakika içinde tekrar içeri kaçmam bir oldu. Öyle bir sivrisinek hücumuna uğradım ki, kollarım nohut gibi 15-20 yerinden kabardı. Ama yine de bir iki fotoğraf çektim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili güler hanım,muhteşem ötesi bir şey lisiler. Lilliyumlar harika beneklisin bayılıyorum ellerinize yüreyinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler ablacigim lisianthus tohumu topluyor musun? ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Güler hanım, sevgili çiçeksever70 in sorusuna katılıyorum, cevabınızı merakla bekliyorum. Lisianthus lar çok çok güzeller, bir türlü edinemedim. Tohumunu almaya kalktığım da başıma gelmedik kalmadı. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|