![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2021
|
IşıkBahçesi / Bahçe
Herkese merhaba, Bu forumda en çok açmak istediğim başlığı sonunda açıyorum. Bahçenin her aşamasını zaman ayırdıkça anlatacağım ve fotoğraflayacağım. Bahçenin bulunduğu şehir :Edirne Bahçenin büyüklüğü :3 Dönüm Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Güneş ve rüzgar genellikle hep var. Tuzluluk bilinmiyor. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8 Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Son birkaç yılda hem hobi hem de hayvanlar için ot ekiliyormuş. Daha öncesi de aynı diyorlar ![]() Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Daha yeniyiz ![]() Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır, Tamamen deneme yanılma ile ilerledim şimdiye kadar. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Sevdiklerime yetecek kadar doğal ürünler yetiştirmek ve kafa dağıtmak ![]() Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Başlarken hiç birşey yoktu maalesef. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Genel olarak sebze ve meyve. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Köyün şebeke suyu Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama sulama sistemi kullanıyorum. Toprak özellikleri : Henüz bilinmiyor. Kompost yapıyor musunuz? :Denemeler yapıyorum ![]() Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Hemde çok ![]() Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Kullanmamaya çalışıyorum. Şimdilik sadece böcek ilacı kullandım. Bahçeniz organik mi? : Hayır Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Yanmış çiftlik gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Fare var diğerlerinden şimdilik haberim yok. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Soğuk alıyor fakat dağ yok. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Bahçenin tamamı diyebilirim. ![]() Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet Fotoğrafları yavaş yavaş yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|