![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Kazanacağımız ya da kaybedeceğimiz enerji = Isı aktaran yüzey x sıcaklık farkı Soğutma yapacağımız ortam için de, toprağa aktarmak için de böyle. Yani ev içinde döşeme veya tavan yüzey olarak kullanılmalı. Yerden ısıtma borulaması her iki tarafta da kullanılmalı. Toprağın 1,5-2 m altında sıcaklık sabit denilebilir. O derinliğe inip, soğutacağınız alanın 1,5-2 katı alan kadar 20 cm aralıkla plastik boru döşemeniz gerekir. Bu tür soğutma yapıldığında ortaya çıkan en büyük problem soğutulan alandaki yüzeylerde yoğuşma olması. Siz karasal iklimde olduğunuz için çok dert etmeyin derim. Pratik olarak; ev içinde 10 cm aralıkla döşenecek yerden ısıtma borusu-altına yalıtım-üzerine şap, dışarıya 20cm aralıkla döşenecek Pprc boru-kazı-boru çevresi kum-toprağı kapama ile aradaki borulama-pompa giderleriniz olacak. Ev içinde yapacağınız harcamaları yerden ısıtma için de kullanacağınız için gider saymayabilirsiniz. Bu yaklaşım büyük hata yapmadan tutar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2014
|
Ben de prefabrik yapının yazın çatıdan gelen ısısından dert yananlardanım. Benim kafamda iki çözüm yolu var. Birini deneyeceğim bakalım. İlki; çatı trapez sac. Bunu kaldırıp osb denilen suntalardan döşemek, üzerine p3000 membran zift ve bunun üzerine de trapez sacı tekrar monte etmek. İkinci formül ise; çatı sacının üzerine kiremit döşemek. Çatının kiremit ağırlığını kaldırıp kaldırmayacağı hususunda bilenlere sorup, kaldırabileceği söylenirse ondan sonra harekete geçesim var. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Ben önce çatıyı açıp cam yünü döşetip sonra çatıya havalandırma ve güney batı ve doğu cepheleri duvarları 3cm taşyünü yalıtım düşünüyorum.Evin etrafındaki ağaçlarda büyürse büyük oranda çözmüş olacağım. |
|
|
|
|
![]() |
|
|