![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2017
|
Açelya
Aslında daha çok açtı ama foto çekmeyi unutmuşum Geçmeden buraya kaydedeyim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahardan kareler
1-2 hafta öncesine de ait olsalar yeni hallerini çekemeden geçerler korkusuyla (Elma, Bodrum papatyaları, Clematis montana) : |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Mini sebze bahçesi yeni sezona hazır
Yeni çitlerimizle yeni sezona hazırız. Mart sonunda toprağa keçi gübresi, leonardit humik asit, coco-pead ilaveleri yapmıştım. Soğanların yanı sıra tohumdan yetiştirdiğim hıyar ve kavun-karpuz lardan 2-3 er fide boyu çok büyüdüğü için Nisan ortasında diktim. Sümüklü böceklere karşı üstlerine pet şişe kesip koydum. Sanırım bir şeyleri yanlış yaptım, çoğu 1 haftada sararıp ölmüş. Pet şişe yetmeyen açıkta ki iri karpuz fidesi afiyetle yenmiş. Calendula fideleri sıfırlanmış. Asıl fide dikimi için Mayıs ortasını bekliyorum. Geçen sene bu zamanda hazır fide dikmiştim, sümüklü böcekler çok zarar verememişti, bu sene şüphelerim var? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bodrum papatyaları
Biz yokken coşmuşlar sonunda |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Güller
2 sene önce umutsuz vaka deyip dipten budadığım güller beni utandırırcasına boyumu aştılar, iyi ki de utandırdılar ![]() Isparta gülleri 2 adetti, geçen sene biri kurudu, diğeri de pek yerini sevmemiş gibiydi. Şimdi mis kokulu gülleri ile karşıladı bizi. Yeni ektiklerimden ikisi tomurcuk yapmış, sarı açacaklar inşallah, haydi hayırlısı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Berry köşesi
Uzun çitin üzerine uzayan böğürtlen ve ahududuyu sardırdım, fotoğrafa sığmamış ama solda çileklerim var. Bu sene daha çok verim umuyorum. Potasyum ve fosfor vermiştim. Fotoğrafta önde nar ve sarımsaklar da çıkmış. Nar bu sene biraz toparladı büyümeye başladı. Sarımsakları da sökme vakti gelmiş, soğanın cinsi çok güzeldi, tohuma bırakacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Güller
Sarı turuncu diye beklediğim gül pembe mor açtı, kokusu muhteşem. |