![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
İki evin arasındaki ağaçlar göğe yükselme derdindeler.Tembellik edip birkaç sene dokunmasam içinden çıkılmaz hal alıyorlar.Güneşli bir günü yakalayıp budadım.Budama artıklarını kısa saplı baltamla küçük küçük doğradım.İki çuval dolusu malzeme çıktı. İki senede bir meyve veren Amasya elmasının yaşlandıkça huyu değişti.Özellikle güneye bakan tarafında her sene bol çiçek göstermeye başladı.Bu iyi haber.Ama sonbaharda iç kurdundan dolayı dallardan toplayacak meyve bulamıyorum. Elimde son kullanma tarihi geçmiş Delfin var.Kullanıyorum ama kurt yine de meyveye giriyor.Sanırım zamanını ayarlayamıyorum.Delfin'i süresi geçmiş diye çöpe atacak değilim,yine kullanacağım ama bu sefer kaolinle birlikte. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarımsağın otunu iki defa ince ince temizlemiştik yine çıktı. Çıktı ama sarımsağı boğacak kadar değil. Hasatına az zaman kaldı,böyle idare edeceğiz. Fasulyenin de otunu temizleyip altını doldurmuştuk. Hereklere dolanmaya başladılar.Bayramdan sonra diplerini son kez temizleyip kuru otlardan malç yapacağız.Malç yaptığımızda yapraklar daha bi gür çıkıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Elimde bel,otun içinde sararmış,yan yatmış saplarını araya araya sarımsağı hasat ettim.Daha önce iki defa özenle temizlemiştim, onun hürmetine olacak güzel baş çevirmişler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Salça yapmak için domatese para vermeyiz,tarlaya ektiğimiz "Rio Grande"ler bize yeter diye düşünmüştük ama henüz kızarmadılar. Bekliyoruz,kızarırlar elbet. Altlarına malç yaparken birkaç tanesinde burun çürüklüğü gördüm.Hepsine sararsa o kadar domates heba olur diye düşündüm,canım sıkıldı.Hasta domatesleri koparıp yapraktan birer hafta arayla kalsiyum püskürttüm.Gelip gittikçe bakıyorum,kalsiyum işe yaramış gibi. |
|
|
|
![]() |
|
|