![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Şimdi dikkat ettim, iki kök-ocak arasına bir kargı gelecek şekilde olmalı, sizin ortada boşta kalanlar da mevcut, onların paralel ipe sarınması zor olacaktır. İmkan varsa gerdirme işini şu anki sisteme dik olacak şekilde de yaparsanız kazıklarla daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Önerilerinizi dikkate alacağım. İlginiz için teşekkür ederim. İyi bayramlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarladaki biberleri hasat etmeye başladım.İlk çatala kadar ne varsa koparmıştım ama evin önündekiler kadar uzamadılar. Buraya kadar getirdik,artık sulamaya dikkat etmek lazım.Sadece sulama mı, dipleri her daim nemli kalsın diye malç da yaptım.Malzeme sıkıntım yok,etraf biçilip yerlere serilmiş otlarla dolu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen sene tarlaya ektiğim baklalar kısa sürede böceklenmiş,üzerine meşe külü mü atsam,acı biberli,sarımsaklı,arap sabunlu karışım mı hazırlasam derken gözümün önünden kayıp gitmişlerdi. Yine böceklendiler. Ama bu kez karşılarına dikilip aval aval bakmadım. "Çılgın Kalabalıktan Uzak" adlı blogdan okuyup hazırladığım d-limonen preparatını birer hafta arayla üzerlerine püskürttüm.Sonrasında toparlandı ve ürün vermeye devam ettiler. Değerli yol göstericiliğiniz için teşekkür ederim sayın MeyveliTepe. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Mürdüm eriğinden koparıp birkaç tane tattım.Rengi olmuş ama daha sert.Toplanmasına bi on gün daha var.İyi ki var,çünkü şu aralar neye yetişeceğimizi şaşırdık. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Düzeneğin birkaç yerinde hafif yatmalar oldu.Herekleri düzeltip diplerine taş sıkıştırdım. Şeker fasulye kılçıklı çıktı.Toplamak için tanelerinin irileşmesini bekliyoruz.Barbunyada verim eh işte. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene bizim için tarlada biber,adalarda domates yılı.Her ikisinin de fidelerini pazarda gözümüzün tuttuğundan almıştık.Ne yaparsan yap biraz da şans olacak. |
|
|
|
![]() |
|
|