![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
75 ml laktik asit serumuna aynı oranda pekmez ilave edip bir buçuk litrelik suda on beş gün bekletmiştim. Hazırladığım sıvıyı yüzde bir oranında seyreltip yapraklara uyguladım. Bunun yanında yabani otlardan hazırladığım çözeltiyi de 16 litrelik sırt pompasına bir litre koyup on gün arayla ağaçlara uyguluyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sezon para verip gübre almayacağım.Zaten yapraklar geniş ayaları ve koyu yeşil renkleriyle "böyle devam et" der gibiler. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2022
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir deneyimimiz yok sayın melikgazi. Kendi gübremizi yapmanın zevkine yeni yeni varmaya başladık. Isırganın yanı sıra bahçemizde bol bulunan karahindiba,sirken ve kuş otu kullanıyoruz.Bir de elimizde kurutulmuş kırkkilit otu var. Az da ondan katıyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Domatesler çiçek tablalarını göstere göstere büyüyorlar. İçlerinde tek tük kendi fidelerimiz olsa da sebze adalarını bu sene dışarlıklı fidelerin insafına bıraktık. Adalar geçen yıl neşesizdi. Üzerlerini örttüğüm tül yıprandığı için daha sık gözeneklisiyle değiştirmiştim. Neşesizliğini ondan bildim tekrar yüzde kırklık tül aldım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarlada altı sıra fasulye. Aralarını çapa makinesinin rahatça girebileceği genişlikte bıraktım. Yaz boyunca ot yolmak için fasulyelerin arasında kaybolmak istemiyorum. Sıra üzerlerine zaten malç yapacağım. Önce herekleri diktim. İpi,hereklerin her birine ve hatların uçlarındaki belli bir açıyla çaktığım kazıklara gergin bir şekilde bağladım. Sera ipiyle her sıraya ikişer hat çektim. Fasulyeler büyüdükçe yukarı doğru devam ederim. Şimdilik güzel görünüyorlar ama üzerlerine yük bindikçe ne olur,onu da paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarlanın alt tarafından su kanalı geçiyor. Orada söğüt ağaçları var. Herek ve kazıkları onlardan yaptım. Elde olanlarla bir şeyler yapayım dedim. Bir de sara sara değil de her birini bağlayarak gittiğim için birbirlerini tutacağını düşündüm. Dediğiniz gibi araya demir çubuklar atsaydım daha bir sağlam olurdu. İşler yolunda gitmezse seneye öyle yaparım. |
|
|
|
![]() |
|
|