agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni642Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2022, 23:36   #1
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
75 ml laktik asit serumuna aynı oranda pekmez ilave edip bir buçuk litrelik suda on beş gün bekletmiştim. Hazırladığım sıvıyı yüzde bir oranında seyreltip yapraklara uyguladım.

Bunun yanında yabani otlardan hazırladığım çözeltiyi de 16 litrelik sırt pompasına bir litre koyup on gün arayla ağaçlara uyguluyorum.

Eklenen Resimler

kırkdilim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2022, 23:40   #2
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Bu sezon para verip gübre almayacağım.Zaten yapraklar geniş ayaları ve koyu yeşil renkleriyle "böyle devam et" der gibiler.

Eklenen Resimler

Eski 15-06-2022, 16:52   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kırkdilim Mesajı Göster
75 ml laktik asit serumuna aynı oranda pekmez ilave edip bir buçuk litrelik suda on beş gün bekletmiştim. Hazırladığım sıvıyı yüzde bir oranında seyreltip yapraklara uyguladım.

Bunun yanında yabani otlardan hazırladığım çözeltiyi de 16 litrelik sırt pompasına bir litre koyup on gün arayla ağaçlara uyguluyorum.
Hangi yabani otları kullandınız acaba? Önceki senelerden deneyiminiz var mıydı?

melikgazi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2022, 20:38   #4
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Bir deneyimimiz yok sayın melikgazi. Kendi gübremizi yapmanın zevkine yeni yeni varmaya başladık.
Isırganın yanı sıra bahçemizde bol bulunan karahindiba,sirken ve kuş otu kullanıyoruz.Bir de elimizde kurutulmuş kırkkilit otu var. Az da ondan katıyoruz.

Eski 07-07-2022, 00:13   #5
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Domatesler çiçek tablalarını göstere göstere büyüyorlar. İçlerinde tek tük kendi fidelerimiz olsa da sebze adalarını bu sene dışarlıklı fidelerin insafına bıraktık.
Adalar geçen yıl neşesizdi. Üzerlerini örttüğüm tül yıprandığı için daha sık gözeneklisiyle değiştirmiştim. Neşesizliğini ondan bildim tekrar yüzde kırklık tül aldım.

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2022, 00:23   #6
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Tarlada altı sıra fasulye.
Aralarını çapa makinesinin rahatça girebileceği genişlikte bıraktım. Yaz boyunca ot yolmak için fasulyelerin arasında kaybolmak istemiyorum. Sıra üzerlerine zaten malç yapacağım.
Önce herekleri diktim. İpi,hereklerin her birine ve hatların uçlarındaki belli bir açıyla çaktığım kazıklara gergin bir şekilde bağladım. Sera ipiyle her sıraya ikişer hat çektim. Fasulyeler büyüdükçe yukarı doğru devam ederim.
Şimdilik güzel görünüyorlar ama üzerlerine yük bindikçe ne olur,onu da paylaşırım.

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2022, 15:14   #7
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kırkdilim Mesajı Göster
...
Önce herekleri diktim. İpi,hereklerin her birine ve hatların uçlarındaki belli bir açıyla çaktığım kazıklara gergin bir şekilde bağladım. Sera ipiyle her sıraya ikişer hat çektim. Fasulyeler büyüdükçe yukarı doğru devam ederim.
Şimdilik güzel görünüyorlar ama üzerlerine yük bindikçe ne olur,onu da paylaşırım.
Ben de benzer şekilde yapıyorum, sadece sıranın başına ve sonuna beş metrede bir de aralarına inşaat demiri (ikilik) çakıp sera ipi ile gerdiriyorum. Sizin herekler de gayet sağlam duruyor, ancak burada sıkıntı yük binip te rüzgar estiğinde komple bi tarafa doğru yatmaları olabilir. O sebeple aralara da demir atıyorum.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2022, 16:29   #8
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Tarlanın alt tarafından su kanalı geçiyor. Orada söğüt ağaçları var. Herek ve kazıkları onlardan yaptım. Elde olanlarla bir şeyler yapayım dedim. Bir de sara sara değil de her birini bağlayarak gittiğim için birbirlerini tutacağını düşündüm. Dediğiniz gibi araya demir çubuklar atsaydım daha bir sağlam olurdu. İşler yolunda gitmezse seneye öyle yaparım.

AdamShine ve fdemir beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025