![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Çiçek tarhı güneye bakıyor.Sarı çuhaların bir kısmını buraya, kalanı kuzeye bakan nispeten gölge bir yer olan kamelyanın etrafına dikmiştim. Onlar maalesef yok oldular.Ama dediğiniz gibi sıcaklar başladığında çiçekleri hemen soluyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arılar vız vız çiçekten çiçeğe konuyorlar. Kafamı kaldırıp onları uğultular içinde doyasıya seyredebilsem. Ama işte ben de vız vız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeşit olsun dedim Karaburun nergisi diktim.Yerini yadırgamadı,ilk senesinde çiçek açtılar.Açtılar ama deli havaya denk gittiğinden mi, türün özelliği mi böyle kısa sürede soldular. Onlar gitmeden "erlicheerler" yetişti de bahçe nergissiz kalmadı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hava yağışlı gidiyor.Bahçede otlar çoğaldı.Çoğaldı ama ağaçların altına malçtan dolayı pek yaklaşamıyorlar.Aradan çıkan tek tük otları kökleri cılız olduğu için kolayca koparıyorum. Biçtiğim otları kuruyunca ağaçların taç izdüşümlerine seriyorum.Altta kalanlar zamanla çürüyüp toprağa karışıyor.Böyle böyle bir döngü oluşturmaya çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
75 ml laktik asit serumuna aynı oranda pekmez ilave edip bir buçuk litrelik suda on beş gün bekletmiştim. Hazırladığım sıvıyı yüzde bir oranında seyreltip yapraklara uyguladım. Bunun yanında yabani otlardan hazırladığım çözeltiyi de 16 litrelik sırt pompasına bir litre koyup on gün arayla ağaçlara uyguluyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sezon para verip gübre almayacağım.Zaten yapraklar geniş ayaları ve koyu yeşil renkleriyle "böyle devam et" der gibiler. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2022
|
Alıntı:
|