![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Domateslerden ilk hasadımızı yaptık. ![]() ![]() Fakat birileri bizden önce gelmiş. Kendilerini tanıyan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim. ![]() Oturak barbunyaların çiçekleri başağa dönmeye başladı. ![]() Bahçemizin köşesinde kendiliğinden yetişen yılanyastığının tohumları yavaş yavaş kızarıyor. Yaşlı bir köylü, bazı hastalıkların tedavilerinde nasıl kullanıldığını anlatmıştı yıllar önce. Bir kenara yazmayınca, o bilgiler uçup gitti maalesef. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde Sn. İsmail Kuzucu'yu youtube'de gördüm, güzlük kırmızı pancar ekiyordu. Bende de tohum olması lazım dedim, arayıp buldum. Bir de geçen sene Sn. ahaknet'ten gelen sarı havuçtan elde ettiğim tohumlar vardı. Bir hafta önce tohumları ektim, çıktılar. Biraz büyüsünler bahçedeki yerlerine dikeceğim. Sarı havuç fideleri. ![]() Herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün balkondayız
Ramazan bayramı ziyaretimizde annemin fide olarak verdiği saksı domatesi güzel gelişti. ![]() Mili çiçeğimiz yaşlanıp dalları uzayınca şekli bozulmuştu. Bahara girerken iki dalının ucunu kesip iki ayrı saksıya diktim. Şimdi iki genç çiçeğimiz oldu. ![]() İpek çiçeği her gün bir-iki çiçek açarak bizi mutlu ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bahçedeydik
İki hafta önce tohumlarını ektiğim kırmızı pancar ve havuçlar gerçek yapraklarını çıkarmaya başlamışlar. Kısmetse haftaya, yerlerine dikerim. ![]() ![]() Mor sabah sefası, yakınındaki küçük çamın tepesine kadar tırmanmıış. ![]() Kokulu siyah üzüm yavaş yavaş olgunlaşıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam
Oturak mor fasulye (Zekoş) ![]() İri kadife çiçeği (Musa Gündoğan) ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde son durumlar; Oturak barbunyalarımız hasat olgunluğuna erişmek üzere. ![]() Börülceler henüz çiçekte. ![]() Bamyalardan ürün toplamaya başladık. ![]() Ekimi biraz geç kalan karpuzların gelişmesi ve meyve tutumu fena değil. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
İnşallah karpuzları keyifle yemek de nasip olur. Zannediyorum masa tenisi topundan biraz iri gibiler. Ve galiba karpuzlarımız aynı cins. Benimkiler de sizinkiler gibiyken yaklaşık bir ayda ancak 12cm çapa ulaşabildiler. Sanki daha fazla büyümeyecekler gibi geliyor. Burada gece sıcaklıklarının düşük olması da etkili sanırım. Bir de karpuzlarınızı suluyor musunuz veya ne sıklıkta suluyorsunuz? |
|
|
|
|
![]() |
|
|