![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
İlk çimlenenler
Sonbaharda komşudan aldığım sinameki tohumlarını 3 martta ekmiştim, bu gün böyleyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2020
|
bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, insanın sevdiği bir işi yapıp akşamüstü çöken o tatlı yorgunluk gibisi yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum. Böyle güzel sözler, hem bahçe çalışmalarımızda hem de paylaşıma devam etmekte bize yardımcı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Geçen cumartesi yaklaşık 20 çeşit sebze ve çiçek tohumu ekmiştim. İlk çıkanlar bu gün Blue Beauty Domates (Sezerakk) oldu. ![]() Önce çimlenen sinamekiler gerçek yapraklarını çıkartırken, bir yandan yeni çimlenenler de var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan
Akçabardak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Alıntı:
Çok sevindim gördüğüme. Demek ki tohum almada doğru yolda ilerliyorum. Bol bereketli olsun Sn. Dutlubahçe. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yandan fideleri yetiştiriyoruz ama, dikilecekleri yer henüz hazır değil. Ne otunu biçtirebildik ne de çapa yaptırabildik. Artık hayırlısı... Dünkü vaziyet. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2020
|
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Dutlubahçe Bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, emeğinizin karşılığını almanız haz duymanız temennimdir . Bol bereketli olur insallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Daha güzelleri size nasip olsun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bu haliyle bir patoz, aynen yeşil otlar gübreye... Az daha geçerse her açıdan zor olacak gibi. Bi tane çapa makinesi mi alsak ne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Dün motorlu bir tırpan aldık zaten. Başkasına bağımlı olarak bir şeyler yapmaya çalışmak gerçekten zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2020
|
Her şey harika ama Enginarlar bir başka güzel geldi bana.Maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Dün yine bahçemizdeydik. Domates, biber gibi fide dikimlerimiz bitti sayılır. Geçen hafta ektiğimiz, barbunya, mısır, kabaklar da çıkmaya başladılar. Sugar Pie Pumpkin kabak (obabilgesi) ![]() Kuşkonmaz asparagus (Muda) ![]() Oturak barbunyalarımız. ![]() Geçen yıl ektiğimiz ağaç bamyaları kışı atlattı, bu sene inşallah mahsülünü alırız. ![]() Dünkü enginar hasadımız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2020
|
Domatesler ne alemde .Yağmurlar sıkıntı yarattımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Burada çok şiddetli yağmurlar pek olmadı. Gördüğüm kadarıyla domateslerde bir sıkıntı yok şimdilik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava yağışlı olduğu için bahçeye gidemedik. Balkondan bir şeyler paylaşmak istedim. Latin ve milli çiçeklerimiz açtılar. ![]() ![]() Bir ay kadar önce ektiğim zahter ve yer kirazı tohumları çimlendi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede son durumlar
Çeşitli sebeplerle bahçeye düzenli gidemiyoruz, haliyle işler de pek muntazam yürümüyor. Ama gelişmeler yine de çok fena değil. Zaten bu yaştan sonra hırs yapacak durumumuz da yok. Blue beauty domates. ![]() Patlıcan. ![]() Biber. ![]() Meyve tutan küçük fındığımız. ![]() Çiçek açan yayılıcı kekik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sulama ve ot mücadelesi maksadıyla bu gün de bahçede idik. Oturak barbunyalar. ![]() Boşnak biberleri. ![]() Patlıcanlar çiçekte. ![]() Üç yıl önce tohumdan ektiğim passiflora nihayet açtı. ![]() Çörek otu çiçekte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek burnu çürüklüğü (kalsiyum eksikliği) değil mi o. Benim p.infestans mantar hastalığında da böyle oluyordu, önce kalsiyum eksikliği sandım ama baktım dallar siyahlaşınca olay netleşti. Kalsiyum eksikliği olsa tek cinse özel hassaslık olabilir mi ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalsiyum eksikliğini gidermek için siz ne tavsiye edersiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Gübrecilerde vardır, toz şeklindeydi aldığım, ucuz az bir şey alsanız yeter, ben geçen sene almıştım duruyor bir yerlerde kullanmaya gerek kalmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kurban bayramının 3. gününü bahçede geçirdik. Oturak erkenci fasulye (incirli) ve oturak mor fasulye (zekoş) topladık. ![]() Sivri tatlı ve boşnak biberlerimiz. ![]() Boşnak biberini dişine göre bir şey zanneden küçük torun. ![]() Olgunlaşan domateslerimizin sayısı az, görüntüsü ve tadı mükemmeldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde patlıcan hasadına başladık. Little Fingers Patlıcan (Karaçayır) ![]() Beyaz patlıcan (bakidilek) ![]() Meksika Fasülyesi (Zekoş) geçen yıl ekememiştim. Bu sene geç eksem de çiçeklendi. ![]() Oturak barbunyaları da topladık. ![]() Yerli iri pembe domates (orucoğlu) ve kudret narı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2019
|
Maşallah ürünlerinize, emeğinize sağlık. Tekrar nasip olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hava müsait olunca, dün bahçemize gittik. Yer elması ve güz zeytinlerimizi hasat ettik. Domates, biber ve patlıcanlarımızı söktük. Bakla ektik. Ağaçlarımızda biraz budama yaptık. Meyve ağaçlarına bordo bulamacı atacaktık ama henüz yapraklarını tamamen dökmedikleri için vaz geçtik. Güz zeytini. ![]() ![]() Bahçemizde yetişen yabani bitkilerden it üzümünün meyveleri. Tadına bakmadım ama görüntü şahane. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2020
|
Sn.Dutlubahçe sayfanızı ilgiyle takip ettim. Ne güzel ürünler yetiştirmişsiniz öyle. Yeni sezonda da bol ve güzel ürünler almanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. İnşallah siz daha güzellerini yetiştirirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-01-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domatesleri söktükten sonra, toprak tavlı olmadığı için, sürme veya çapalama imkanı olmadı. Bir hat üzerinde, birer adım arayla ocaklar hazırlayıp, her birine 4-5 bakla ektim. Geçen hafta bir fotoğraf çekmiştim, aşağıya koydum. İyi günler diliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|