![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
Yanlış hatırlamıyorsam 1972 yılı haziranında Bursa'ya amcama misafir gelmiştim, her yer, sokak araları, hatta Altıparmak caddesi bile ıhlamur kokuyordu. Ne zaman o kokuyu alsam Bursa'yı hatırlarım. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün ekimini yapabildiğim tohumlar: Pinto fasülyesi Bay Şifacı beyaz fasülye çayeli mısır çayeli Oturak Erkenci Fasulye incirli Karaman Yağlı Mısır Zekoş Oturak mor fasulye Zekoş Geçen pazar ektiğimiz barbunyaların çoğu çıkmış. ![]() Etrafta tırtıl veya sümüklü böcek görünmüyor ama, alabaşların hali perişan. Yardım ve tavsiyelere ihtiyacım var. ![]() Kokulu siyah karadeniz üzümü her geçen sene biraz daha güzelleşiyor maşallah. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
26.06.2019
Domates fidelerinde koltuk budaması yapıldı, çapalandı, kökleri dolduruldu. Sularken damlama miktarını tespit etmek için şöyle bir şey yaptım. Belki benim gibi acemilerin işine yarayabilir. ![]() Goji berry meyvelerini kuşlarla kardeş payı yapıyoruz. Kırk tane kuş üçer adet yerse, ben de üç adet yiyebiliyorum. ![]() Hünnap fidanımız 5. yılında epey çiçek açtı, kısmetse bu sene meyvesini yeriz. ![]() Geçen sene tohumluk bıraktığım kök rezene, kışı bahçede atlattı ve çiçek açtı. ![]() Toplam 10 ocak olmak üzere, üç çeşit bal kabağı ekimi yapıldı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Lavanta ve ayçiçeği
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2019
|
Artık Bursa öyle değil maalesef,gerçi tüm şehirlerimizde durum aynı.Ihlamur kokuları yerlerini betonlaşmaya ve araçların egzoz kokularına bıraktı. |
|
|
|
![]() |
|
|