![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Ben de sonuçta iki kök bırakmayı düşünüyorum, üçüncüyü her ihtimale karşı şimdilik yedek olarak tutuyorum. Fideler büyüyüp güçlenince birini alacağım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu pazar bahçemizin 100 metrekare kadarlık bir kısmına, deneme amaçlı, damlama sulama borusu döşeyerek, fasulye, barbunya, lolaz börülce, mısır ve karpuz ektik. İki ahşap kasa içerisine de pırasa, yemeklik lahana, rezene ve şeker kamışı tohumlarını ekip dut ağacının gölgesine yerleştirdik. Bu gün bahçeye uğradığımda bizim tohum ektiğimiz kasaların, kuşlar tarafından karıştırıldığını gördüm. Tekrar düzeltip suladım ve üzerlerini plastik sebze kasaları ile örttüm. Yer kirazlarımız meyve vermeye başlamış ama olgunlaştıklarını nasıl anlayacağız bilemiyorum. ![]() Tohumluk enginarlar çiçek açmış. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mahsüller yavaş yavaş görünmeye başladı. San marzano domates. ![]() Kara domat (Ömer) ![]() Boşnak biberi. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta ektiğimiz şeker kamışı, beyaz lahana ve rezene tohumları çimlendi. Pırasaları henüz göremedik. Şeker kamışı ![]() Beyaz lahana ![]() Buena mulata biberlerimiz de çiçek açmaya başladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Damlama borusu döşediğimiz alana ektiğimiz fasulye, börülce ve mısırlar da yeşerdi. Mısır ![]() Lolaz börülce ![]() Bu hafta da yine bir kasa içine, sarı havuç ve brokoli tohumu ektik. Düzenleyen Dutlubahçe : 15-07-2018 saat 22:44 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta deneme maksadı ile beş adet şeker kamışı fidesini bahçeye aktarmıştım. Sonuç başarılı olunca, diğerlerini de bu hafta yerlerine diktim. Güçlü kökleri ve hızlı gelişimleri dikkat çekici. ![]() ![]() Bu yıl henüz bahçede olgunlaşan domates, sadece everglades çeri domates. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberlerden yavaş yavaş hasada başladık. ![]() Biberlerin arasına ektiğim bamyalar o kadar hızlı büyüdüler ki, onları boğmaya başladılar. Bu gidişle birilerini feda etmek zorunda kalmam inşallah. ![]() Balkondaki buena mulata biberimiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Temmuzun başlarında ektiğimiz mısırlardan ilk hasadımızı bu gün yaptık. ![]() Tohumluk bıraktığım halep karası patlıcan (Sn. Hediyeunlu) çatlayıp yarılınca kopardım. Bir kaç gün bekletip, tohum çıkarma operasyonunu yapmayı düşünüyorum. ![]() Kınalı bamyaların (Sn. dongyul) tohumlukları da bu gün toplandı. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|