![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bahçeye diktiğimiz fideler yavaş yavaş meyve tutmaya başladı. Yer kirazlarımız. ![]() Bunlar da san marzano domatesler. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Gül ibrişim ağacımız bu günlerde çok neşeli. ![]() Kestane fidanımızın çiçekleri de meyveye dönüşmeye başlamış. ![]() Geçen hafta ektiğimiz bamyaların çoğu çimlenmiş. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün, Çatalca'nın Karadeniz sahillerine doğru uzandık. ![]() Kum zambakları çok güzel açmışlardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer Kirazı (Cape Gooseberry)
Tohumunu geçen sene sn. Muda'dan edinmiştim. 2 yıldır yetiştiriyorum. Dalları yere paralel olarak uzuyor, kesinlikle yükselmiyor. Kısa sürede meyve vermeye başlıyor ve oldukça verimli. Fotoğraf bir kök yer kirazına ait ve şimdilik yaklaşık bir metrekare yer kaplıyor. ![]() Meyvelerini görebilmek için, dallarını tutup kaldırmanız lâzım. Dün hasada başladık. ![]() Altın çilek yetiştirmediğim için fotoğraf paylaşamıyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerden ilk hasadımızı yaptık. ![]() ![]() Fakat birileri bizden önce gelmiş. Kendilerini tanıyan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim. ![]() Oturak barbunyaların çiçekleri başağa dönmeye başladı. ![]() Bahçemizin köşesinde kendiliğinden yetişen yılanyastığının tohumları yavaş yavaş kızarıyor. Yaşlı bir köylü, bazı hastalıkların tedavilerinde nasıl kullanıldığını anlatmıştı yıllar önce. Bir kenara yazmayınca, o bilgiler uçup gitti maalesef. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Maşallah bol bereketli hasatlar. Bahçe çok şen görünüyor. Bizim bahçeye de bir kaç kök karpuz ekmişler büyüklükler vasat. Ama çiftçinin ova toprağına ekip bol gübre muamelesi yaptıkları kocaman oluyor, afiyetle yiyoruz. Zaten adım bu kimyevi gübre atanlara sataşmaktan "organik eker hibrit yer"e çıktı. Valla köyde meyve sebze yerken hiç ayırt etmiyorum gübreliymiş ilaçlıymış ![]() ![]() Bu mahlukatların yeşilimsilerinden bizim bahçede sürüsüne bereket var. Köyde hububata dadanan bu böcekler bolca ilaçlama yüzünden bizim gibi amatörlerin ilaçsız domateslerine dadandılar ![]() Birde kırmızı patates böcekleri patlıcanlarımıza dadandı. Yani böcekler bahçeye giriyor aradığı yoksa ne bulursa ona zarar veriyor. Eğer resimdeki aynı böcek türüyse, pis kokulu yeşil böcek diye aratınca internette çıkıyor. Türlü renkleri ve gelişim aşamaları gösterilmiş. Süne ilacı atacaksın demişlerdi. Henüz atmadık ama ziraatten aldık ilaçları. Sezon sonu da geliyor zaten atmayalım/atalım kavgası yapıyoruz evdekilerle. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Dünkü hasattan bir kaç resim: Domateslerimiz. ![]() Turşuluk sarı fasulye. ![]() Tadımlık bamya. ![]() Goji berry çiçek açıp meyve vermeye devam ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde devam eden domates ve biber hasadına pırasalar da katıldı. ![]() Karpuzlar henüz olgunlaşmadı. ![]() Bahçeye diktiğimiz kırmızı pancar ve havuç fideleri, yeni yerlerine intibak ettiler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer kirazı reçeli
Bahçemizden topladığı yer kirazlarından, küçük kızım reçel yapmış. Biz çok beğendik, size de tavsiye ederiz. ![]() Bilgi için yazayım, fotoğraftaki çay kaşığıdır. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Maşallah hepside çok güzel... Bu sene Gojy berryler hiç meyve vermedi. Sanırım kendilerini seneye saklıyorlar... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam hatırlamıyorum, benim gojilerin galiba 4. senesi. Gördüğüm kadarı ile, ilgi ve düzenli sulamayı seviyorlar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün mutad domates-biber hasadının yanında karpuz da topladık. Epey geç ekmiştik ama yine de 1,5 - 2 kg büyüklüğe ulaşabildiler, birini kestik olgunlaşmıştı, tadını da beğendik. ![]() Çiçek açan yer elmalarımız arı ve kelebeklerin hücumuna uğramıştı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Benim bahçe sandım karpuzları görünce Sağ üstteki ay - yıldız (moon and stars) karpuza benziyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet, sadece sağ üstteki değil, diğer ikisi de ay - yıldız. Tohumu sizden gelmişti, teşekkür ediyoruz. Diğerleri de Tekirdağ'ın eski yerli karpuzları. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Henüz almamıştım, daha fazla geciktirmesem iyi olacak herhalde. Siz galiba meyvesini kurutup göndermiştiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin gibi geçiktirmiş ve kalan meyveleri kuru olarak göndermiştim. Bu yıl yok. Altın çilek gibi çok fazla büyümemesi avantajı. Meyve büyüklüğü daha küçük olsa da çok verimli. Geçen yılki altın çilekler bu yıl domateslerin içinden çok fazla çıktı. Ancak tam verim vermeye başlayınca bizim burada donlar başlıyor. Sizden boşnak biber tohumlarını istedikten sonra bendeki tohumları da buldum. Arkadaşımın çimlendirdiği tohumların büyük kısmı ölünce ikinci ekimde çıkan tohumlardan üç tane boşnak biberimiz oldu. Biraz geç kaldığı için tam büyümese de üzerleri biber dolu. Tabi boyutuna göre. Kızarırlarsa tohumluk olacaklar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu bahçede baklalarımızı ektik. ![]() Çobançeşme fidanlığından aldığımız kızılcık ve yaban mersini fidelerimizi diktik. Yaban mersinin meyveleri üzerindeydi. ![]() Güz zeytimizin yaşı ilerledikçe verdiği meyve miktarı da artıyor. ![]() Yaz sonunda ektiğimiz kırmızı pancarlar baş tutmaya başladı. ![]() Armutlarımızdan biri, havalara aldanıp çiçek açmış. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bahçeye gittiğimizde, çiçek açan kasımpatımız bizi karşıladı. ![]() Kırmızı pancarlarımızdan ilk hasadımızı yaptık. ![]() 15 gün önce ektiğimiz baklalar çıkmaya başlamış. ![]() Yer elmalarımızdan da bir miktar hasat ettik ve bahçemize, uzuuun ömürlü olması dileği ile, bir porsuk ağacı fidanı diktik. Telefonun pili bittiği için resimleyemedim. Son kalan yeşilleri turşuluk toplayarak domateslerimizi söktük. Çiçek açmaya ve ürün vermeye devam eden biberlere dokunmadık. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Yer elmalerının fotoğraflarını bekliyoruz. İnşallah bizde sökeceğiz, sayfamda fotoğraflarını paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün yine bahçedeydik. Ispanak ve soğan ekimi yaptık. Ayrıca saksıda tohumdan yetiştirdiğim 2 adet selvi fidanı ile 3 adet mazı fidanını da bahçeye diktik. Yine bir kök yer elmasını hasad ettik. Yıkayıp ayıklamadan resimledim kusura bakmayın. ![]() Kuruyacak gibi duran latin çiçeğimiz, havalar iyi gidince tekrar coşmuş. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
''Bahçemizin yanında kendiliğinden yetişen mor menekşeler ve sarı çiçekler.'' Bu sarı çiçekler hindiba olmasın? Eğer öyle ise yaşadınız, şimdiden afiyet olsun. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mümkünse sizden de seve seve yardım kabul edebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2020
|
15 yılda bahçe nereden nereye gelmiş.Emeklerinize sağlık.İnsanın kendi bahçesinde uğraşıp emek vermesi gibisi yok.Müthiş bir keyif.Ürünleriniz de harika gözüküyor.Ayrıca fotoğraflar da çok güzel çekilmiş.Kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Eray bey, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
sayın dutlubahçe en az yarım saattir bahçenizle ilgili paylaşımlarınıza bakıyorum gerçekten muazzam... birde bir sorum olacaktı size galiba sizin kum zambaklarınız varmış hala duruyor mu sizden biraz bu konuda bilgi öğrenmek istiyorum siz tohumdan yetiştirmiş biri olarak daha çiçeğini gördünüz mü eğer gördüyseniz kaçıncı senesinde gördünüz acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim huzurlu ve koronasız günlerle ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, tohumdan kum zambağı yetiştirmiştim. Bahçeye son gittiğimde onları diktiğim yere şöyle uzaktan bir göz atma imkanım oldu. Topraktan yavaş yavaş çıkıyorlardı. Şimdiye kadar çiçek açmadılar. Bakalım bu sene açacaklar mı ben de merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Hindiba yapraklarını salatalarınıza çiğden doğrayabilirsiniz, baharatlı tadını sever iseniz. Haşlayarak suyunu dökmeden zeytinyağ ve limonla terbiye ederek yemeklere salata olarak eşlik edebilir veya sadece onu yiyebilir/kaşıklaya bilirsiniz. Çiçekleri daha sonra küre şeklini alıp beyaz tüysü dokuya dönüşecek ve havada uçup tohumlarını dağıtacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|