![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın Kozanlı, maceranızı baştan itibaren okudum. Eviniz çok güzel olmuş. Nasıl desem ki, ciğerci dükkanının önündeki kedi gibi baktım evinizin fotoğraflarına. Dilerim ben ve benim gibi bahçeli ev hayali olan herkes hayaline kavuşur. Size de evinizde sağlıklı, uzun bir yaşam dilerim. Devamını heyecanla bekliyoruz. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Alıntı:
İnşallah emellerinize erişirsiniz. Herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Şimdilik kar ❄ kış dolayısıyla bu aşamada bıraktım. İç dizayn çalışmaları var. Bazı şeyler mizacıma ve alışkanlığıma uymasada oluruna bırakmak zorunda kaldım. Örneğin, yağmur yağıyor, kar yağıyor, hava soğuk, başım-dişim veya çocuk hasta gibi bahanesiyle çalışmaya gelmeyen elaman nedeniyle işler aksıyor. Oysa ben, yurtdışında eksi 35 c de çalıştığımı ve eksi 20-30 c de bağ budadığımızı söylediğimde, o soğukta bağmı budanır diyebiliyorlar. Bahçe kapısına otomatik takılacak tam iki haftadır bekliyorum. İnşaat yaptıranlara Allah'tan sabır diliyorum |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kozanlı, Yazlık evinizde mutlu, sağlıklı ve keyifli günler geçirmenizi dilerim. Polemikler hariç tüm ev yapım aşamalarını okudum. Polemik yazmayı ve okumayı sevmem. Sizin yerinize olsam ev ve arazide neler yapardım diye düşündüm. Teras dediğiniz verandanın altını kümes yapmaz, koku ve zıplayan haşerelerle uğraşmamak için evin en az 10 metre uzağına rahat temizlenebilen, düzgün bir kümes yaptırır(bakınız Meyvelitepe bahçesi), gübrelerinin dağılımı, yabani otların azalması için 100 metre tel çit ile gezen çit yapardım. Şimdiden hakim rüzgar tarafına, yöreye uygun rüzgar önleyici ağaçlar, yazın gölge yapması için evin güney batı yönüne yaprak döken ve çabuk büyüyen bir ağaç dikerdim. Evin yakınına bir kameriye yapar ev ile arasına düzgün yaya yolu yapar, etrafına gül ve sarmaşıklar dikerdim. Düşünceme göre de en önemli olarak bir toprak altı su deposu yapar, evin oluklarından akan yağmur sularını, yazın azalarak kumlanan artezyen suyunuzun ve bazen şehir sularına yazın ilave edilen bitkilere zararlı maddelerin uçması için dinlendirmek iyi olur sanırım. Ayrıca gübre ve pH ayarlama olanağı iyi olacaktır. Ayrıca kameriye'nin ve yollarının yağmur sularını depoya yönlendirirdim. Malum Niğde'nin yıllık ortalama yağış miktarı 400 mm/m2 den azdır. Bu nedenle en fazla 40 tonluk depo yeterli olacaktır. Bu arada bu evin Niğde de yapıldığını varsayıyorum. Yazmamanıza rağmen kuyu açılışı sırasında çalışanların arabalarının plakası Niğde idi. Varsayım oradan. Bunlar benim düşüncelerim. En iyi karar insanın kendi kararıdır. Her şey gönlünce olsun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın OSMAN45, öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Önerilerinize gelince, sizinde dediğiniz gibi düşüncelerim yanında peyzaj firmaları ile de istişare içindeyim. Evin yakın çevrelerine bodur ve uzaklara boylanan ağaçsı fidanlar dikmek gibi tasarım yapmaktayız Lâkin, kış dolayısıyla toprak tesviyesi ve peyzaj işlerini yapma olanağı bulamıyoruz. 15-20 cm kar ❄ var. Teras altını kümeslik yapma fikrinden çoktan vazgeçtim. Çünki, burada yıl oniki ay gibi kalma düşüncem yok. Böyle oluncada herhangi bir canlıya acı çektirmek istemem. 21 dekar yer, kümes veya herhangi bir barınak için oldukça geniş alan var. Su deposuna gelince hiç düşünmüyorum. Yağmur suyunu oluklardan akanı depolamayı düşündüm. Şimdilik bir tonluk bidon aldım. ****** çok küçük yetersiz ama sondaj kuyumuz var. Komşular yeraltı su sıkıntısı olmaz buralarda diyorlar. Bu yüzden ben de ikilik suyu dörtlük sondaj vurdum ki sanayii cereyan almak için hat döşettim. Üç dekar alanın dışındaki kalan araziye bu yıl lahana dikimi yapılacak. Evin çevresinde yapacağım bitkiler için damlama usulü döşeme yapacağım. Kameriya yapmayı ileriye dönük düşünüyorum. Hatta 4x20 yüzmek için havuz ⛲ yaptırma gibi planlarım var. 21 dekar alan (18 parsel) zaten tel örgü ile çevrili. Bu alan daha önce elmalıktı 🍎 tarım ile uğraş veren komşularım oldukça çok, dayanışma içindeyim… Önerilerinize ve fikirlerinize devamı için şimdiden teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta elektrik geliyor herhangi bi aksilik çıkmazsa tabii. Elektrik işini halletmeden bi yere gidemiyorum, bu nedenle her ay için 100 Euro ceza almaktayım. Yurtdışı çıkış-giriş yapmam gerekiyor. Artık İpsala'mı veya Kapıkule'mi olur yakın bir gümrükten çıkıp giriş yapmalıyım ki buradaki işlerimi tamamlayabiliyim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bölgeye son 30 yılın kârı yağıyor. Kar ve tipi. Görüş zaman zaman sıfıra düşüyor... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|