![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
İstanbul'da ilk
1874 yılında açılan ilk çiçek 🌸 mağazasını biliyormuydunuz? Nedense hep yenilikler ve icatlar hep yabancılardan. Turan Akıncı'nın Beyoğlu kitabından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın Kozanli; üzülerek söylemeliyim ancak kullandığınız terim yanlış bence. Yabancı değiller Osmanlı tebasına aitlerdir, Dini ve dili (Hatta Osmanlı da o dönemlerde Rumca-Yunanca konuşamayan Yunan-Rumlar vardı, yani günlük hayatlarım da Türkçe konuşuluyordu.) yüzünden bizim insanlarımız tarafından yabancı ve gavur (X ayrıca çok yanlış) damgası vuruldu. Şuan yapmış olduğunuz gibi. Sonrasında Cumhuriyetle birlikte Türkiye sınırlarında yaşayan herkes Türk olarak kabul edildi ki bu da halk içinde ayrımlaşma olmasın diye. Bu Yabancı damgası yüzünden 6-7 Eylül olaylarından dükkanları ve evleri tecavüz edilerek yağmalandı. O olaylar da onunda dükkanı ve hatıraları nasibini aldı. Bu yabancılaştırma yüzünden. Bazen dikkat ediyorum Avrupa da yaşamışlığın ve görmüşlüğün sonucu olarak genelde bizleri onlarla kıyaslamaya gidiyorsunuz. Ancak aynı kulvarlarda değiliz, malasef. Her milletin bir karakteri bir yapısı mevcut bunu bilerek kabullenmek gerekli. Değiştirmeyi denediğinizde çarkların dişleri kırılır. Saygıyla, Mutlu kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Farklı bir değerlendirme! Ayrımcılığı değil yenilikçi olmadığımızı vurgulamak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Torbalı
Kamil beyi ve 🐝 arılarını yerinde ziyaret ettim. Bal yiyelim derken arılardan biri de parmağıma iğnesini batırarak yaşamına son verdi. Üzüldüm! İzmirli dostlara selam olsun. Kamil Beyin ürettiği doğal baldan hisseme düşenide aldım. Bugünkü gezide herşeye değer misafirperverliğinize çok teşekkür ederim Kamil Bey kardeşim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kar-kış.
İnanın burada hava çok soğuk kar yağışı var. Sağ taraftaki boşluğa aracımı çekip burada sabahlıyacağım. Soğukta olsa doğa ana ısıtır beni. 2 derece göstersede eksi olan yerlerde gördüm. Aracımda iki battaniye var birini altıma diğerini üstüme bişeycik olmaz. Otel motel arayacak takatım kalmadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Butten
Bilmiyorum Türkiye de yapan var mı? Çiçek 🌸 saksısı olarak veya olianda saksısı olarak ideal. Avrupa'da genellikle kullanılan aksesuar. Alttakiler ise üzüm 🍇 taşımak için yapılan holz butten genellikle meşe ağacından yapılır sıvı geçirmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Şarap 🍷 şenliği
Bizim köyün gençleri hasat, bereket şenliğinde. Üründen memnuniyetlerini belirtip şükür duasındalar. Bağ yapraklarından yaptıkları çelengin üzerine üzüm 🍇 çeşitleri iliştirilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|