![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
Tekrar denedim biraz daha ince (0,5-1 mm) dilimlemeye çalıştım. Ancak yine 3-4 saatte tam olmasa da büyük ölçüde kuruyor. Zaten daha fazla kuruyanlar çıtır çıtır kırılıyor. Yani 1 mm kalınlıkta tam çıtır olmayacak şekilde kurutma ve sonrasında bir bez üzerinde balkonda 1 gün havalandırma iyi olur. Sonuç olarak çok lezzetli yemesi özellikle çay yanında çok güzel sağlıklı bir atıştırmalık. Ama fırının yaktığı elektrik miktarının da dikkate alınması şart. Senede 1 tadımlık yapılması güzel olur bence. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Açık havada Cennet hurması kurutma faaliyeti şimdilik gayet başarılı devam ediyor. Resimde daha siyah olanlar 3 haftalık. Daha açık renk olanlar 2 haftalık. Tahminen 2 hafta daha gerekiyor. Şu anda dışı sert şekilde kabuk bağlamış durumda. Sinek konması küflenme vs gözükmüyor. Yendiğinde içi henüz daha jölemsi kıvamda ama bu haliyle bile güzel. Kuru kayısı kıvamına geldiğinde çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Yapabilenlere denemelerini tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Cennet hurması kurutma sonucu
Tekrar merhabalar. Önce açık havada kuruttuğumuz sonra da yağışlar başlar başlamaz evin içinde masa üzerinde 1 hafta 10 gün daha kuruttuğumuz hurmalar çok güzel oldu. Kuruttuğumuz hurmaları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklıyoruz. Meyvelitepe'ye verdikleri bilgiler için tekrar teşekkür etmek isterim. Yöntem gayet başarılı. Seneye herkese tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|