![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Sayın obabilgesi; maşallah bahçeniz çok güzel, hayrınız görünüz. Bence patlıcanlar olmuş, ben olsam da dayanamaz o boyutlarda toplarım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Alıntı:
Daha olması gerekirdi ama bunları mecburi hasat ettik. Şimdi diğerlerinin dalında maksimum kalma süresini öğrenmem gerekiyor. Çünkü fazla kalıp çekirdeklenmesinden de endişeleniyorum. Acemilik böyle bişey işte ![]() Bu arada temenniniz için teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Muğla yerel patlıcanı ve Adana patlıcanı için denemelerden. ![]() Kolaylıklar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Pişme konusunda çok haklısınız sevgili Portakal Rengi Bu minikler nasıl yumuşak ve lezzetliydi anlatamam... Ama gözüme pek bir bebek geldikleri için, sanki birkaç gün fazladan kalıp toparlansalar, daha iyi olacaklardı... Bahsetiğiniz patlıcan türlerinin verim ve lezzeti nasıldı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Her ocağa beş adet olmak üzere otuz ocak da dolaplık barbunya ektim. Gelişimleri güzel, çiçeklenmişler de çocuklar. Bakalım kaç kilo verim alabileceğim? Bu sene hangi türden, ne kadar ektim ve ne kadar biçtim hesabını yaparak seneye ona göre yetiştireceğim. Ne eksik, ne fazla... Kış vaktini mümkün mertebe kendi oluşturduğum kilerden tüketim yaparak geçirmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim. Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağımın kalitesi ve organik maddesi gayet yerinde, ve on bostan - on kemer olmak üzere toplamda yirmi kök ektiğime göre sanırım bir yıllık ihtiyacımı karşılayabilirim ![]() Biraz közde, biraz dolapda, azıcık da kurusu olursa tamamdır bu iş ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|