agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1312Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-07-2019, 09:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 457
Sayın obabilgesi; maşallah bahçeniz çok güzel, hayrınız görünüz.
Bence patlıcanlar olmuş, ben olsam da dayanamaz o boyutlarda toplarım.

obabilgesi beğendi.
feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2019, 23:16   #2
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Sayın obabilgesi; maşallah bahçeniz çok güzel, hayrınız görünüz.
Bence patlıcanlar olmuş, ben olsam da dayanamaz o boyutlarda toplarım.
Değil, değil...
Daha olması gerekirdi ama bunları mecburi hasat ettik.
Şimdi diğerlerinin dalında maksimum kalma süresini öğrenmem gerekiyor. Çünkü fazla kalıp çekirdeklenmesinden de endişeleniyorum. Acemilik böyle bişey işte
Bu arada temenniniz için teşekkür ederim...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2019, 11:40   #3
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Değil, değil...
Daha olması gerekirdi ama bunları mecburi hasat ettik.
Şimdi diğerlerinin dalında maksimum kalma süresini öğrenmem gerekiyor. Çünkü fazla kalıp çekirdeklenmesinden de endişeleniyorum. Acemilik böyle bişey işte
Bu arada temenniniz için teşekkür ederim...
El boyunda olanların pişmesi daha güzel oluyor. Büyüttükçe sapa yakın birkaç cm lik bölüm sert kalmakta ısrar ediyor.
Muğla yerel patlıcanı ve Adana patlıcanı için denemelerden.
Kolaylıklar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2019, 19:58   #4
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Pişme konusunda çok haklısınız sevgili Portakal Rengi
Bu minikler nasıl yumuşak ve lezzetliydi anlatamam... Ama gözüme pek bir bebek geldikleri için, sanki birkaç gün fazladan kalıp toparlansalar, daha iyi olacaklardı...
Bahsetiğiniz patlıcan türlerinin verim ve lezzeti nasıldı?

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2019, 20:14   #5
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Her ocağa beş adet olmak üzere otuz ocak da dolaplık barbunya ektim. Gelişimleri güzel, çiçeklenmişler de çocuklar. Bakalım kaç kilo verim alabileceğim?
Bu sene hangi türden, ne kadar ektim ve ne kadar biçtim hesabını yaparak seneye ona göre yetiştireceğim. Ne eksik, ne fazla...
Kış vaktini mümkün mertebe kendi oluşturduğum kilerden tüketim yaparak geçirmek istiyorum.

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2019, 11:27   #6
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Pişme konusunda çok haklısınız sevgili Portakal Rengi
Bu minikler nasıl yumuşak ve lezzetliydi anlatamam... Ama gözüme pek bir bebek geldikleri için, sanki birkaç gün fazladan kalıp toparlansalar, daha iyi olacaklardı...
Bahsetiğiniz patlıcan türlerinin verim ve lezzeti nasıldı?
Adana Patlıcanını etkinlikte h_doğan'dan edinmiştim. Lezzetli patlıcan. Yeni çıkanları dolma olarak deneyeceğiz. Karnıyarık, imambayıldı ve türlü olarak sevdik. Verim alamamak gibi bir derdim var. Organik madde oranı sıfıra yakın bir toprakta yetiştiriyorum. Yinede patlıcan satın almadık. (6 kök yetişti.)
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim.
Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2019, 22:11   #7
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Adana Patlıcanını etkinlikte h_doğan'dan edinmiştim. Lezzetli patlıcan. Yeni çıkanları dolma olarak deneyeceğiz. Karnıyarık, imambayıldı ve türlü olarak sevdik. Verim alamamak gibi bir derdim var. Organik madde oranı sıfıra yakın bir toprakta yetiştiriyorum. Yinede patlıcan satın almadık. (6 kök yetişti.)
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim.
Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim.
Cevabınız için çok teşekkürler
Toprağımın kalitesi ve organik maddesi gayet yerinde, ve on bostan - on kemer olmak üzere toplamda yirmi kök ektiğime göre sanırım bir yıllık ihtiyacımı karşılayabilirim
Biraz közde, biraz dolapda, azıcık da kurusu olursa tamamdır bu iş

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025