agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2017, 12:22   #1
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ Computerboy, benim de benzer uygulamalarda başımdan geçtiği için bir kaç önerim olacak; Kargıları fazla uzun seçmeyin yoksa toplaması zor olacak. Ayrıca kargıların üzerindeki kabuklarını temizleyin sezon sonu üzerine sarılmış fasulyelerle birlikte temizlemesi sıyırması zor oluyor. Bir de sıranın başına sonuna sağlam - kalın kargı (ben inşaat demiri kullanıyorum) çakıp ip ile üstlerinden bağlarsanız; daha sağlam olur birbirine destek olacağı için, kargılar kısa gelirse fasulyelerin kolları iplere dolanır bu eksikliği hissettirmez, kargılar uzun olursa da boyunuzun yettiği yerden ipe sardırırsınız daha yukarı gitmezler. Üstten ip ile sabitlemeyi bir de enine yaparsanız fırtına çıksa yıkılmaz.

Otları toprak şimdi yaş iken küçük hafif çapalarla kolayca topraktan sıyırabilirsiniz. Güç ve zamandan tasarruf. Yoksa toprak sertleştikçe bu daha zor olacaktır. Sulamaya başladığınızda ise karıklar su ile dolduktan sonra yine toprak suyunu alacağı için çapalama işi kolay olacaktır.

sayın TCM tam da düşündüklerimi yazmışsınız. tarlada iken anneme 3 gün öncesinde sulattım sonra gittim toplamaya çalıştım. oruçlu olurken başaşağı durmak çok yorucu o nedenle kolaylığını gördüm ramazandan sonra tamamını toplayacağız.

kargılaın boyları fotoğrafta büyük görünmüş ancak dediğiniz gibi üstlerden bağlamayı bende düşünmüştüm. hatta eğer bağlamazsak yıkılır diyede babama tembihlemiştim. çarşamba günü bakalım tekrardan onları bağlamaya gideceğim. ancak bu kargı temizleme olayı bu sene maalesef zaman bakımından çok mümkün olmayacak gibi yerlerine yerleştirmeden yapmış olsaydım yapılabilirdi. artık seneye tertemiz(yağ gibi) yapar öyle koyarız.

esemeral beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 14:08   #2
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

yeni fotolar

bahçeden uzunca zaman yorgunluktan dolayı foto çekemiyordum. en son domateslerde aşırı yağışlardan ve sulamada karıklarda suyun birikmesinden dolayı kara leke bakteriyel hastalığı olmuştu neyse şu an yağmurların kesilmesi sulamanın azatılması ve hastalıklı bitkilerin temizlenmesiyle oldukça düzelme görüldü.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2017, 14:12   #3
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

devamı

salatalıklarda hiç verim beklemiyordum ve iki hafta ard arda gitmeyince annemlerde toplamayınca durum bundan ibaret oldu biraz. gerçi annemler de bu kadar salatalık olabileceğine ihtimal vermemişler. sonuç hem sevindirici hem üzücü. çok fazla büyümüşler. 2 karıktan koca 1 kasadan fazla salatalık toplandı pek çoğu tohumluk olarak kalmış gibi görünüyor

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2017, 14:16   #4
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

devam

fasulyeler özellikle boncuk ayşe ve beyaz boncuk çok güzel verim verdi fakat hengisini nereye ektiğimi hatırlayamdığımdan yazdığım yazınında silinmesinden dolayı şuan ne çıkarsa yiyoruz hatta kuru fasulye bırakmıştık onlarda silinince bütün fasulyeler karıştı. seneye yeniden tohum temin etmek gerekecek gibi. tek bildiğim meksika fasulyesi. hayatımda bu kadar güzel bir fasulye görmedim diyebilirim. bazı yerlerde bu fasulyeye cenent fasulyesi de diyen varmış. renkleri müthiş.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2017, 14:18   #5
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

meksika fasulyesi -cennet fasulyesi vs.

bu fasulyelrein çiçekleri görenleri hayran bırakıyor

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2017, 14:20   #6
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

domatesler orman oldular

domateslerin büyümesini artık durdurmaıyorum aralarına dahi girmek sorun olmaya başladı bu sene pek çok şeyi tecrübe ettim seneye daha düzenli bir bahçe olacağı kesin. biberlerinde dökümü başladı. yavaştan menemenlikere başlamak gerek.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2017, 14:24   #7
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

devam

rastgele attığım marul tohumlarıda maşallah iyi canlandı az su verince bolca göbek yapmaya geçtiler. tecrübe etmek güzel oldu. elimde olan marulları eylüle doğru çoğaltıp kışa bolca yeşillik yiyebilecek şekilde bi sera düşünüyoruz bakalım. umarız istediğimiz gibi bir sonuç elde ederiz.

Eklenen Resimler

Eski 24-07-2017, 11:51   #8
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
bu fasulyelrein çiçekleri görenleri hayran bırakıyor
Sn. Musa Gündoğan;

Bu fasulyeleri ben daha önce süs fasulyesi olarak uzun yıllar önce birkaç yıl ekmiştim. Bendekiler çok güzel çiçek açmasına rağmen çok az fasulye yapmışlardı. Sizdekinin verim düzeyi iyi diyorsunuz. Normal fasulye gibi verimli mi?

Düzenleyen Muda : 24-07-2017 saat 15:07 Neden: isim değişikliği eklendi
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 14:07   #9
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. computerboy;

Bu fasulyeleri ben daha önce süs fasulyesi olarak uzun yıllar önce birkaç yıl ekmiştim. Bendekiler çok güzel çiçek açmasına rağmen çok az fasulye yapmışlardı. Sizdekinin verim düzeyi iyi diyorsunuz. Normal fasulye gibi verimli mi?
sn muda

ben ilk defa bu sene onu da patronumdan doğrudan-yıllardır ektiği fasulyelerden alarak ektim. bu fasulye her yerde verimli olmayabiliyormuş kendisi daha önce söylemişti verim konusunda verdiklerimin çoğunda olumsuz oluyor demişti. bende şu ana kadar hiç bir çiçeğinin zayii olduğunu görmedim neredeyse tamamı meyveye durdu ancak çiçekli olma zamanı biraz uzunca sürüyor, ortalama 2 hafta her bir çiçek açık kalıyor sonrasında fasulyeye dönüyor.

son paylaştığım resimlerin arka tarafında kuruyan çiçeklere baktığınızda fasulyelerin oluştuğu görülüyor. şuana kadar toplamak nasip olmadı ancak hiç biride kuruyup dökülmedi.

benim bu fasulye için belki erken ama yetiştirmek için rüzgarı az olan cereyanda kalmayan bir yer lazım. güneşi çok seviyor güneş ne kadar çok sıcak olduysa kendisi o kadar çok çiçek açtı.

suyunu bol veriyoruz. tarlanın çukur yerinde su orada biraz daha fazla kalıyor. ilk hasatımda detaylı olarak bilgi vermeyi düşünüyorum. bu fasulye türü taze fasulye olarak değilde tane fasulye olarak tüketildiğinden mi bilmem yetişmesi baya uzunca zaman alıyor. önümüzdeki 2 hafta içinde ilk hasatı yapabiliriz diye düşünüyorum.

Muda, esemeral ve g.c. beğendi.

Etiketler
bahçe, computerboy, hasat mevisimi, ilk bahçem, organik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025