agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni718Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-04-2017, 15:40   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-03-2017
Efe Bey / Bahçe, Sera

Değerli Ağaçlar.net ailesine merhabalar,

İlk tanıtım yazımı foruma yazarken birkaç yerde arazi görüşmelerimin sürdüğünden bahsetmiştim.İşte o görüşmelerden bir tanesini nihayete erdirerek bir bahçe sahibi oldum.Şimdi sizlere başlıklar altında kısa kısa bilgiler vermek istiyorum.

Bahçenin bulunduğu şehir :Çanakkale / Bayramiç

Bahçenin büyüklüğü :4.105 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Her daim güneş içinde,sürekli hafif hafif esen rüzgarı,Akdeniz yağış rejiminin hafiflemiş haliyle tam bir geçiş bölgesi.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a (-3.9 _ -6.6 )

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık,Ticari iş yeri, Hobi amaçlı.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Geçen seneye kadar son 10 yılda hiç ekim yapılmamış ancak benim aldığım kişi tarafından derin sürüm yaptırılarak bırakılmış.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Yeni

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kendimiz meyve bahçesi ve blok sera olarak düzenledik.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Sebzelik,sera,meyvelik
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Güzel bir yaşam alanı oluşturmak.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Chandler Ceviz,Bayramiç beyazı ( beyaz nektarin ),ayva

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Serada kıl sivri biber,salatalık,kıvırcık marul

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Çok yakında birçok çeşit denemeleri olacak.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :Evet .tohum ve fidanla

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :Bahçenin her iki yanında sulama kanalları mevcut.Ayrıca kendi kuyumuzuda açtırdık.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama sulama.

Toprak özellikleri :Çok zaman öncesinde şimdiki Küçük Menderes çayının kıvrıla kıvrıla aktığı o kocaman geniş araziler şimdilerde verimli bük toprağı sayesinde kaliteli ve verimli ürünler çıkmasına sebep oluyor.

Kompost yapıyor musunuz? :İlk olarak bu sene başlıyacağız.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Olduysada daha farkına varamadık.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Bir arkadaşımızın ve ziraat odamızın bilgileri dahilinde Roa plus uygulaması ve meyve fidanlarınada göztaı uygulaması yapıldı.

Bahçeniz organik mi? :Planlı olarak organik gübre ve yeni başladığımız solucan gübresi ile yanmış koyun ve keçi gübresi kullanıyoruz.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Biocan pelet,spernat ,grow speed ve tki humas kullanıyoruz.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :Fare mevcut ancak çok fazla değil.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama sulama.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Düz bir ovada bulunmaktayız.Tam karşımızda Kaz dağları var.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Bahçeyi almak,serayı kurmak ve yabani domuza önlem olarak 7 sıra dikenli tel ile bahçeyi çevirmek.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? :Evet 1 hafta önce olduk,rapeli 2 sene sonra.

Düzenleyen Efe Bey : 05-04-2017 saat 22:29
Efe Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025