agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni954Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-03-2017, 17:03   #1
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2016
g.c. / Bahçe

Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz.
Demli bir çay isterseniz hemen getirebilirim

Bahçem, Ağaçlar.net'te sayfa açılacak kadar büyüklükte olmasa da beni için emek demek. Özellikle oğlum(çağan)'un doğumu öncesi ve sonrasında organik/doğal beslenme amacı ile ilk kez geçen yıl(2016) pazardan aldığım fideler ile domates, biber ve salatalık yetiştirdim. O domateslerin tadı elbette bambaşka idi. Biberleri hala turşu olarak tüketiyoruz.

Umarım daha lezzetli ve daha sağlıklı sebzeler yetiştirmeyi yardımlarınızla başaracağım. Şimdilik kısa tutuyorum. Yakında görüşmek üzere...

Name:  bahçe1.jpg
Views: 2581
Size:  57.4 KB

Name:  bahçe2.jpg
Views: 2430
Size:  54.9 KB

Bahçenin bulunduğu şehir : Manisa

Bahçenin büyüklüğü : 20 m² idi 50 m² oldu.

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Sabah ve öğle güneşini bolca almakta.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Site içerisinde apartman bahçesi olduğundan toprağın derininden inşaat malzemeleri(tuğla, ince kum vb.) çıkabiliyor. Bahçe geçen seneye kadar bahçe 6-7 yıldır atıl durumda idi.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 1.5 yıl

Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır almadım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Fotoğraf eklendi.

Bakımı nasıl yapılıyor? Bireysel

Bahçede bulunan ek alanlar nelerdir? Çardağımız mevcut.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Tamamen organik ve atalık tohumlardan ürünler yetiştirmek

Bahçede bulunan bitkilerin listesi : Zeytin ağacı, 3 farklı türde asma, Ihlamur ağacı.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Yok.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Özel bitkim bulunmamakta.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : İlk kez bu yıl tohumdan fide yetiştiriyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : İçme suyu ile sulama ihtiyacı karşılanıyor.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damla sulama düşünmekteyim. damla sulama döşendi.

Toprak özellikleri : Az taşlı yivli toprak.

Kompost yapıyor musunuz? : Hayır. Artık evsel atıklar ile bahçeden çıkan yaprak ve dalları bahçemin bir köşesine gömüyorum.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Doğru yaptıklarım o kadar az ki

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Olabildiğince ilaçsız, doğal yöntemler ile mücadele yapma arzusundayım. kükürt dışında herhangi bir ilaç kullanmadım.

Bahçeniz organik mi? : Tamamen

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış ahır gübresi.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Salyangoz ve kırmızı örümcek görülebiliyor.

Sulamayı ne şekilde yapıyorsunuz? : Geçen yıl hortumla karık aralarını doldurarak yapıyor iken, bu yıl damla sulama ile yapacağım.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Soğuğa karşı apartman ile korunaklı durumda.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi ki bahçeye inip, toprağa temas ediyorum.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Bahçe için özel tetanos aşısı olmadım. Bu yıl bahçe için özel tetanos aşımı oldum.

Name:  bahçe3.jpg
Views: 2604
Size:  66.1 KB

2018 Haziran ayında kırmızı ile belirginleştirilen metinler eklendi.

İş bu bahçe sahibinin su faturalarını ödemekte zorlanması ve her şeyi bilip hiçbir şey üretmemiş insanların sistematik yıldırmaları sonucu kapatılmıştır.

3 yıl süren bu deneyim ile Bahçe sahibi artık;
  • Tohumdan sofraya bir bitkinin yolculuğunda refakatçi olabilir.
  • Bu yolculuk boyunca bitkinin gereksinim duyduğu temel ihtiyaçlar konusunda fikir sahibi olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.
  • Oğlu ile çıplak ayakla toprağa temas etmiş olmanın hazzını doyasıya yaşamıştır. (kanıt isteyene nasırlı topuk fotoğrafı gönderilir)
  • Hiç tanımadığı insanlardan almış olduğu tohumların mutluluğunu tatmıştır.
  • Üstadlar tanımış, abi ve ablalarının hayatlarına yancı olmuş, kendi gibi çaylaklar ile ahbaplık kurmuştur.
  • Çok kıymetli bir ailenin ufacıkta olsa bir parçası olabilmenin hazzını hep yaşayacaktır.

[*] İstemeden/isteyerek kırdığım üzdüğüm biri olduysa affola.

Düzenleyen g.c. : 22-10-2019 saat 00:34
g.c. Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025