![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
g.c. / Bahçe
Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Demli bir çay isterseniz hemen getirebilirim ![]() Bahçem, Ağaçlar.net'te sayfa açılacak kadar büyüklükte olmasa da beni için emek demek. Özellikle oğlum(çağan)'un doğumu öncesi ve sonrasında organik/doğal beslenme amacı ile ilk kez geçen yıl(2016) pazardan aldığım fideler ile domates, biber ve salatalık yetiştirdim. O domateslerin tadı elbette bambaşka idi. Biberleri hala turşu olarak tüketiyoruz. Umarım daha lezzetli ve daha sağlıklı sebzeler yetiştirmeyi yardımlarınızla başaracağım. Şimdilik kısa tutuyorum. Yakında görüşmek üzere... ![]() ![]() Bahçenin bulunduğu şehir : Manisa Bahçenin büyüklüğü : 20 m² idi 50 m² oldu. Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Sabah ve öğle güneşini bolca almakta. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Site içerisinde apartman bahçesi olduğundan toprağın derininden inşaat malzemeleri(tuğla, ince kum vb.) çıkabiliyor. Bahçe geçen seneye kadar bahçe 6-7 yıldır atıl durumda idi. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 1.5 yıl Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır almadım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Fotoğraf eklendi. Bakımı nasıl yapılıyor? Bireysel Bahçede bulunan ek alanlar nelerdir? Çardağımız mevcut. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Tamamen organik ve atalık tohumlardan ürünler yetiştirmek Bahçede bulunan bitkilerin listesi : Zeytin ağacı, 3 farklı türde asma, Ihlamur ağacı. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Yok. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Özel bitkim bulunmamakta. Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : İlk kez bu yıl tohumdan fide yetiştiriyorum. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : İçme suyu ile sulama ihtiyacı karşılanıyor. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damla sulama düşünmekteyim. damla sulama döşendi. Toprak özellikleri : Az taşlı yivli toprak. Kompost yapıyor musunuz? : Hayır. Artık evsel atıklar ile bahçeden çıkan yaprak ve dalları bahçemin bir köşesine gömüyorum. Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Doğru yaptıklarım o kadar az ki ![]() Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Olabildiğince ilaçsız, doğal yöntemler ile mücadele yapma arzusundayım. kükürt dışında herhangi bir ilaç kullanmadım. Bahçeniz organik mi? : Tamamen Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış ahır gübresi. Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Salyangoz ve kırmızı örümcek görülebiliyor. Sulamayı ne şekilde yapıyorsunuz? : Geçen yıl hortumla karık aralarını doldurarak yapıyor iken, bu yıl damla sulama ile yapacağım. Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Soğuğa karşı apartman ile korunaklı durumda. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi ki bahçeye inip, toprağa temas ediyorum. Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Bahçe için özel tetanos aşısı olmadım. Bu yıl bahçe için özel tetanos aşımı oldum. ![]() 2018 Haziran ayında kırmızı ile belirginleştirilen metinler eklendi. İş bu bahçe sahibinin su faturalarını ödemekte zorlanması ve her şeyi bilip hiçbir şey üretmemiş insanların sistematik yıldırmaları sonucu kapatılmıştır. 3 yıl süren bu deneyim ile Bahçe sahibi artık;
[*] İstemeden/isteyerek kırdığım üzdüğüm biri olduysa affola. Düzenleyen g.c. : 22-10-2019 saat 00:34 |
![]() |
![]() |
|
|