agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2017, 20:36   #1
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak Mesajı Göster
sanırım paylaşımlardan sorumu okuyamadınız
Pardon, bu mesajınızı görmedim. Nereye yazmıştınız?

Şimdi altın çilek dediğiniz gibi çok yıllık bitki ama yerine göre. Örneğin ülkemizde Adana , Mersin, Antalya vb. gibi Akdeniz sahil kuşağında çok yıllık olarak yetiştirilebilir. Soğuklarla arası hiç yoktur. 10 derecenin altında bitki sarsıntı geçirir diyor kaynaklar. Ben İzmir' de kışın içeriye alarak ikinci yılını tamamlatabiliyorum. O zaman çok erken meyveye yatıyor.

Bitkiyi ilkbahar başı uyanmadan önce ve yaz sonuna doğru çelikleyip 2 göz perlit içinde kalacak şekilde saksılıyorum. İlkbahar başında çeliklediklerim çok kolay kökleniyor. Köklenme olduktan sonra kışı içeride atlatıyorlar.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2017, 03:27   #2
Ağaç Dostu

muratcolak's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Pardon, bu mesajınızı görmedim. Nereye yazmıştınız?

Şimdi altın çilek dediğiniz gibi çok yıllık bitki ama yerine göre. Örneğin ülkemizde Adana , Mersin, Antalya vb. gibi Akdeniz sahil kuşağında çok yıllık olarak yetiştirilebilir. Soğuklarla arası hiç yoktur. 10 derecenin altında bitki sarsıntı geçirir diyor kaynaklar. Ben İzmir' de kışın içeriye alarak ikinci yılını tamamlatabiliyorum. O zaman çok erken meyveye yatıyor.

Bitkiyi ilkbahar başı uyanmadan önce ve yaz sonuna doğru çelikleyip 2 göz perlit içinde kalacak şekilde saksılıyorum. İlkbahar başında çeliklediklerim çok kolay kökleniyor. Köklenme olduktan sonra kışı içeride atlatıyorlar.
Cok tesekkurler.Ozaman simdi daha toprakla bulusmayan fidelerini diksende gec kalmis gibiyiz.Ekimayi givi dediginiz ekilde celik alip iceriye almalio

muratcolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025