![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Weigela (gelin tacı) nihayet açtı. Alaca yapraklısı da vardı ama sanırım kışı atlatamamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Turp otu havalar ısınır ısınmaz çiçeğe durdu, bazılarını tohumluk için ayıracağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Goumi yüzlerce çiçeği, mis gibi parfümsü kokusuyla şov yapıyor. Meyve oluşmazsa bu güzellik de onu pek kurtaramayacak artık. ![]() Goumideki çiçeklenmeden sonra Bluecrop cinsi likapayı bu kadar az çiçekle görünce insanın hevesi kırılıyor. Ne akar ne kokar misali, kendi bilir ne diyeyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
10 gün önce çil attığını haber ettiğim tatlı patatesi resimlediğim gün çil kısımları alta gelecek şekilde suya koymuştum. Uygulama bu şekilde midir bilmem, aklıma esti, denedim. Sonuç ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hemen şöyle bir göz attım da, bir sürü tarifi varmış bu patatesin. Hangi birini denesek ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Havalar iyice düzeldi sayılır buralarda. Dün fidancılarda bulabildiğimiz farklı çeşitlerdeki petunyalardan alıp sıraladık balkona. ![]() ![]() ![]() 2.yılını dışarıda korunaklı bir yerde geçirip çiçeklenen petunyamız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Reuben böğürten çiçeklerini açtı. ![]() Dikensiz loganberry geri durur mu ![]() Bu arada kompost çayı ve gübre şerbeti ile beslediğimiz loganberry dipten çok iştahlı sürgün vermiş. Hiç bu kadar çok ve coşkulu görmemiştik sürgünleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklar ve börülceler bir bir çimlendiler. Hatta etkinlikten gelen lolaz börülceler büyük tüplere aktarıldı bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Tohumluk olarak ayırdığımız meşhur karaburun baklası. ![]() Bu yıl Ağustos papazı erik meyveden yıkılıyor dersem abartmış olmam. Tek dalını resimledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Eriklere maşallah,Sn.Lonicera.Sizin oradaki havalara diyecek yok.Güle güle yiyin.Tabii çiçekleriniz de kayda değer.Çoğunun adını bilmiyorum ama öğrenmiş oluyorum.Malum burası bir çeşit okul.Tohumlar vs.size kolay gelsin.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn sevgihocam. İklimimiz gerçekten pek çok yere göre büyük avantaj sağlıyor. Size de kolay gelsin, bahçenizden yeni resimler bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bahçeden resimler hazır akşama doğru yayınlarım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki katonya ve türünü bilmediğim erik de henüz çiçekte. Bu Ağustos papazı can erik gibi, çok erkenci bir tür. Lezzeti de dumanlı papaza yakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Balıkesir gönen' den bir arkadaş sağ olsun bizi kırmayıp bu kuzukulağının tohumunu göndermişti. 2.yılında yapmış olduğu yaprak orduyu doyuracak irilikte oldu. 52 cm, sap hariç. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Sap kısmını da soyup yeşil erik niyetine tüketiyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Aronia yavaş yavaş çiçeklerini açıyor. ![]() Filbahri de açmaya başladı. Üzeri yüzlerce tomurcuk dolu. Çok zarif çiçeği var, kokusu da enfes ama çok hafif. Ancak dibine kadar gelip burnunuza dayadığınızda alıyorsunuz kokusunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Sayın Lonicera Bitkilerinizin her biri şahane emeklerinize sağlık,Sayfanızı zevkle dolaştım. Genellikle üzümsü meyveleri gördüm benimde ilgilendiğim türlerden o yüzden ayrı bir dikkatle inceledim.Meyveli hallerini de görmek dileğiyle bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn eneskrky. İnşallah meyveleri de görmek, tatmak nasip olur. Resimleri de elimden geldiğince buraya aktarmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Nakkaş sarmaşığının fayansların arasındaki şu haline ne demek lazım söz bulamadım ![]() ![]() Star red gold cinsi nektarin meyve tutumuna başladı. Çok miktrada birbirine yapışık meyve yapmış, bunların tamamını kopardım. Bir yerlerde okumuştum, bu tip (birbirine yapışık)meyve oluşumunun en büyük nedeni uzun süren yüksek dereceli sıcaklıklarmış. Ne denli doğru bir bilgidir bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Kış hanımelisi tohumunun ilk parti hasadı yapıldı. Toksik etkili olduğunu bilmeme rağmen tadına bakmamak için kendimi zor tutuyorum. Pis boğaz olunca böyle şeyler hissedebiliyorsunuz ![]() ![]() Nihayet honeyberry renk dönüşümüne başlamış. Bunun tadına kesin bakacağız, lamı cimi yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Washington navel çeşidi portakal oldukça fazla çiçek yaptı yine. Geçen yıl da aynı durum söz konusuydu. Meyve tutumu olmazsa bu güzellik de onu kurtaramayacak ![]() ![]() Sözde hercai menekşe tohumunu seyrek ekecektim. Elimizin ayarı yok ki. Hadi şimdi uğraş dur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 yıl önce tadını çok beğendiğim bir yeni dünya meyvesinin çekirdeğini çimlendirmiştim. Bu tip çekirdekten yetişme bitkilerin açılım gösterip ebeveynlerine benzemediklerini biliyorum bilmesine ama deneyeyim dedim. Fide 2 yaşına geldiğinde anaç ağaca aşısını yaptım. 3 yıldır süper ürün veriyor. Bire bir o meyve değil, ama onu aratmayacak kadar lezzetli bit çeşit oldu. Oldukça iri, ince kabuk, tek çekirdekli ve bol sulu. Tek sorunu ağacın aşı yaptığım bölümü kara leke hastalığına yakalanıp duruyor. Bu hastalık diğer tarafa da bulaşıyor ama şiddeti o kadar fazla değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Etkinlikten gelen üçüz çiçeği de çimlenenler arasında. Sn kirmacin ve Mücevher Çalısı' na yeniden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde yabancı bir sitede gezinirken bidonların çilek için saksı olarak kullanıldığını görmüştüm. Belki birebir aynısı olmadı ama en azından bidon şimdilik çöpe gitmekten kurtulmuş oldu. Üstelik görenlein de epey hoşuna gitti. Çilekler olduğunda hanıma ''al sana bir bidon çilek'' demenin haklı gururu da cabası olacak ![]() Tek hatam bidona açtığım delikleri biraz daha küçük tutabilirmişim. Sulama sırasında toprak erozyonu fazla oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Avustralya karadut meyveden yıkılıyor. 50 litrelik saksıda bile bu denli ürün alabilmek mümkün. İki hafta sonra yemeğe başlarız . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Brokoli yüzlerce tohum kapsülü oluşturdu( toplam 3 kök var). Açılıp saçılmadan takip etmek lazım, yoksa tohumları bul bulabilirsen. ![]() İki farklı tür mizuna da kompost çayını içince coştukça coştu. Yavaş yavaş aralarından alıp seyrelteyim. Zaten havalar bu şekilde giderse 10 güne kalmaz çiçeğe kalkacaklardır. Düzenleyen Lonicera : 14-04-2017 saat 18:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe' lar da yavaştan açmaya başladılar. Bu yıl biraz geciktiler ama olsun. Pembe renkli olan hala tomurcukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Kartopumuz küçük bir ortanca misali. Saksıda bile olsa güzelliğini seyredebilmek mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Çardak gülümüz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|