agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-02-2018, 13:26   #1
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Giriş Tarihi: 13-07-2014
Pardon kusura bakmayın.az önce telaşlıydım.havalı derken irfan çayında olduğu gibi yaptığınız düzeneği kastedmistim gubrenin içeriğini değil.karakafes sıvı gübresini uzun süredir kullandığınız için size sormuştum.zaten yazdınız.çok teşekkürler.Sağlıcakla kalın.

nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2018, 13:48   #2
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn TCM 'den paylaşımda gelen italian heirloom domateslerin yarısını ekmiştim. Garanti olsun diye diğer tohumları Nisan ayı başında ekeceğim. Çok nadir olan bu domatesin tohumu el altında mutlak olmalı diye düşünüyorum. Kim bilir belki bu yıl Italian heirloom ile Alakır etlisi ile bir melezleme çalışması da yapabilirim.

Name:  20180305_112853-min.jpg
Views: 454
Size:  66.1 KB

Yine etkinlikte Sn MeyveliTepe' nin paylaştığı ravent tohumunu ekmiştim. Herhangi bir ısıtma olmadan kolayca çimlendiler. Tabii tohumlar taze ve sağlıklı olunca bu sonuç kaçınılmaz oluyor)

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2018, 13:53   #3
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Gövem eriğinin dallarının her yeri çiçeğe büründü.

Name:  20180304_083949-min.jpg
Views: 433
Size:  78.5 KB

Bu beyaz sümbül gördüğüm en iri ve en beyaz renkli sümbül oldu, iyi ki almışım. Kokusu bildiğiniz gibi)

Name:  20180305_112716-min.jpg
Views: 438
Size:  23.9 KB

Sn Muda' nın daha önceki etkinlikte tohumlarını paylaştığı bilye kekik. Tamamen kuruyunca endişelenip yeniden tohum istemiştim. Ama öyle bir iştahla filizlendi ki şaşırmamak elde değil.

Eklenen Resimler

Eski 05-03-2018, 14:06   #4
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu göl soğanı. O kadar masum bir görüntüsü var ki. Hafiften kakao kokusuyla, kırılgan görünümüyle başucu olmaya aday bir bitki. Ne işe yaradığını ve neslinin de tehlike altında olduğunu öğrenince üretim için ilk sıraya aldık bu cimcimeyi. (Kardeşim bu bitkiyle tanışmamıza vesile olduğun için çok teşekkür ederim)

Eklenen Resimler

Eski 05-03-2018, 14:16   #5
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Ooo çiçek mi açtı göl soğanları Bendekiler daha yaprak uzatmakla meşguller. Şanslılarmış senin eline geçtiler, büyüyecekler, çoğalacaklar inşallah.

Mum çiçeğini, sellukayı, mavişi nasıl sahiplenip yetiştirmeye çabalıyorsak bu bitkiden de çoğaltıp dağıtabiliriz inşallah, hem bizim coğrafyamıza ait bir bitki hem de nesli tehlike altında.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2018, 14:24   #6
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ooo çiçek mi açtı göl soğanları Bendekiler daha yaprak uzatmakla meşguller. Şanslılarmış senin eline geçtiler, büyüyecekler, çoğalacaklar inşallah.

Mum çiçeğini, sellukayı, mavişi nasıl sahiplenip yetiştirmeye çabalıyorsak bu bitkiden de çoğaltıp dağıtabiliriz inşallah, hem bizim coğrafyamıza ait bir bitki hem de nesli tehlike altında.
Sendekiler şimdiye kadar hiç tohum verdiler mi? Tohumdan 3 yılda çiçeğe durduğunu, en fazla da Samsun' da yetiştiği bilgisi var nette. Tohumunu elde edip pek çok yere ulaştırabilirsek bir nebze katkımız olur belki de çoğalması için, kim bilir.

Eski 09-03-2018, 11:29   #7
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sendekiler şimdiye kadar hiç tohum verdiler mi? Tohumdan 3 yılda çiçeğe durduğunu, en fazla da Samsun' da yetiştiği bilgisi var nette. Tohumunu elde edip pek çok yere ulaştırabilirsek bir nebze katkımız olur belki de çoğalması için, kim bilir.
İsterim

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2018, 14:42   #8
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Bendekilerin de ikinci senesi, tohum geçen sene bekledim ama tohum kapsülü bir süre sonra çürüdü.

Yavru soğan konusunda ümitliyim biraz, sümbülteber gibi yavru azmanı değil ama ikişer üçer yavruluyor. Bu sene içinde ikişerden beş kişiye kadar yavru soğanlardan gönderebilinir. Ama nem isteği yüksek olduğu için sahil kesimlerde oturanlara gitmesi daha uygun olur, ya da dere, çay kenarında arazisi olanlar.

Tohum verirse kendim üretip veririm Tohumdan soğanlı çok zevkli bir süreç

Eski 05-03-2018, 14:50   #9
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Bendekilerin de ikinci senesi, tohum geçen sene bekledim ama tohum kapsülü bir süre sonra çürüdü.

Yavru soğan konusunda ümitliyim biraz, sümbülteber gibi yavru azmanı değil ama ikişer üçer yavruluyor. Bu sene içinde ikişerden beş kişiye kadar yavru soğanlardan gönderebilinir. Ama nem isteği yüksek olduğu için sahil kesimlerde oturanlara gitmesi daha uygun olur, ya da dere, çay kenarında arazisi olanlar.

Tohum verirse kendim üretip veririm Tohumdan soğanlı çok zevkli bir süreç
Keşke çok daha büyük bir saksıya ekseymişim.Neyse belki tohum bağlar. Ömrümüz de olursa zamanla çoğaltırız diye tahmin ediyorum.

Eski 05-03-2018, 14:56   #10
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Merak etme, karakafes çayın var senin ) Yavrular da tohum da bağlar. Doğru görüyorsam şimdiden iki soğanın üç soğan olmuş bile )

Şu an iki kişinin elinde soğan mevcut yeter ki sağlık olsun, sabırla ve azimle çoğaltırız, kıymet bilen ellere ulaştırırız.

Eski 05-03-2018, 15:05   #11
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Merak etme, karakafes çayın var senin)
Nazar etme ne olur sende de var demle senin de olur. (bu cümleyi içimden bir kere daha tekrar edersem kafama huni takıp balkona çıkarım herhalde)

Eski 05-03-2018, 15:07   #12
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Doğru görüyorsam şimdiden iki soğanın üç soğan olmuş bile )
Sen benim soğanlarımı mı sayıyorsun)

Senin de belirttiğin gibi, yaparız biz bu işi.

Eski 05-03-2018, 15:29   #13
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Abi süpersin ya Bu sayfada çok eğleniyorum, yine güldürdün beni, huni ile düşündüm de bir an)

Soğan saksısına şöyle bir yan gözle bakıvermiştim, sayıvermişim arada ne bilem )

http://www.agaclar.net/forum/1532670-post703.htm

Eski 08-03-2018, 18:20   #14
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Sayın Lonicera, sizden hanımeli ve murraya tohumu talep etmiştim etkinlikte yollamışsınız. Çok çok teşekkür ederim.
Murraya ve hanımeli tohumunun çimlenmesi için yapmam gereken bir şey var mı?

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2018, 05:10   #15
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Sayın Lonicera, sizden hanımeli ve murraya tohumu talep etmiştim etkinlikte yollamışsınız. Çok çok teşekkür ederim.
Murraya ve hanımeli tohumunun çimlenmesi için yapmam gereken bir şey var mı?
Rica ederim, güle güle ekip büyütün. Murraya tohumunu suda 1 gün bekletip ekebilirisiniz. Hanımeli tohumlarını da nemli torf,perlit,cocopeat,vermiculit vb. steril bir malzemenin içine koyup zip poşetle beraber 2 ay buzdolabı sebzeliğinde soğuklatmaya alın. Ara ara poşeti açıp küflenme var mı yok mu diye kontrol edin. Süre bitiminde normal ekiminizi yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Eski 09-03-2018, 14:32   #16
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Ranunculuslar bu yıl çok iştahlı. Bu arkadaşların yaşı 3 ve saksılarından hiç çıkmadılar.. Kırmızı ve somon renkte olanları çiçeklenmeden sonra çıkarıp karanlık ve serin yerde gazete içinde bekletip Aralık ayında dikmiştim, 2 yaşındalar ve henüz tomurcuktalar. Açınca resimlerim, unutmazsam)

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2018, 17:32   #17
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Ranunculuslar bu yıl çok iştahlı. Bu arkadaşların yaşı 3 ve saksılarından hiç çıkmadılar.. Kırmızı ve somon renkte olanları çiçeklenmeden sonra çıkarıp karanlık ve serin yerde gazete içinde bekletip Aralık ayında dikmiştim, 2 yaşındalar ve henüz tomurcuktalar. Açınca resimlerim, unutmazsam)
Maşallah, aramın bozuk olduğu soğanlı, rizomlu, yumrulu grubundan biri de bu ranunculuslar. Bir türlü yaşatamadım.

Başarınızın sırrı yine karakafes çayı mıdır acaba

Eski 10-03-2018, 18:25   #18
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Maşallah, aramın bozuk olduğu soğanlı, rizomlu, yumrulu grubundan biri de bu ranunculuslar. Bir türlü yaşatamadım.

Başarınızın sırrı yine karakafes çayı mıdır acaba
Ben de bir zamanlar yaşatamıyordum bunları. Çözümü saksı harcında ve saksı boyutunda buldum. Karakafes çayı çiçek kafasını kocaman yapıp bol sürgün verdiriyor.

Suyu çok sevmesine rağmen su tutan malzeme iyi gelmiyor bu çiçeğe. Geçirgenliği süper olmalı harcın. Çiçekçilerde saksı harcı hep torf ve perlit karışımı. Böyle satın alıp evde yaşatmaya kalktığında sonuç hüsran. Saksı boyutu da etkili diye düşünüyorum. Yabancı kaynaklarda bile küçük saksı öneriliyor bu çiçeğe. Bense tam tersi uygulama ile çözebildim sorunu. Ne kadar küçük saksı o kadar sık sulama demek. O zaman büyük bir saksı yapıp daha az aralıklarla sulama yapmak iyi geldi. Tabii bunlar benim 4/5 yıllık edindiğim tecrübe, doğrusu budur demiyorum.

Çok yıllık bu bitkiyi çiçeklenmeden sonra sadece toprağının nemli bırakacak kadar sulayıp kuzeye bakan bir yere de saksısıyla kaldırdım. 2 tanesini de saksıdan çıkarıp gazeteye sarıp serin yere koydum. Hepsi hayatta şimdi)

Eski 09-03-2018, 14:38   #19
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Gözleri uyanmadan çeliklediğim ve elimde sadece anacı kalan bana göre süper lezzetteki Tayberry'ler. Bu yıl bir aksilik olmaz da ( saksılardan birini kediler boğuşurken kırmışlardı)nasip olursa reubenlerle beraber yeni sahiplerine kavuşacaklar)

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2018, 14:15   #20
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Yine bir aksilik olmaz ise sezon sonu sahiplerine gönderilecek şu sıralar çok popüler olan reuben böğürtlen çeliklerinin viyoldeki son halleri...Önümüzdeki yılki tohum paylaşım etkinliğine tohumlarını da koyup pek çok kişiye göndermeyi düşünüyorum. Tat , aroma, irilik çok güzel. Yediveren özelliği mevcut, ayrıca dikenli böğürtlen grubunda en az dikenlilerden sayılabilir. İster ticari ister hobi amaçlı yetiştirilebilecek çeşit. Saksıda bile sorunsuzca meyve almak mümkün.

Name:  20180310_120750-min.jpg
Views: 341
Size:  71.6 KB

Bu yıl kış olmadı buralarda. Geçen yıldan sapasağlam kalan latin çiçeği ne yapacağını şaşırmış, çiçek açmış. Bu sezon onun için çok uzun geçeceğe benzer. Ta Kasım ayına kadar çiçek açmak zorunda))

Name:  20180310_091235-min.jpg
Views: 333
Size:  34.8 KB

Eski 10-03-2018, 18:15   #21
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Yine bir aksilik olmaz ise sezon sonu sahiplerine gönderilecek şu sıralar çok popüler olan reuben böğürtlen çeliklerinin viyoldeki son halleri...
İzmir de mi bu arkadaşlar?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2018, 18:26   #22
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
İzmir de mi bu arkadaşlar?
Hayır Antalya' da, sezon sonuna doğru İzmir' e göç ediyorlar. Aynen benim gibi ))

Eski 10-03-2018, 19:32   #23
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Hayır Antalya' da, sezon sonuna doğru İzmir' e göç ediyorlar. Aynen benim gibi ))
Gönderi listeniz oluşmadıysa Tayberry ve Reuben fideye, yoksa seneye tohumlarına talibim o zaman.

Eski 10-03-2018, 21:40   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-02-2010
Gönderi listeniz dolmadı ise ben de Tayberry ve Reuben fidelerine talibim. İyi günler.

İSAK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2018, 04:31   #25
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Arkadaşlar fideleri paylaşacağım kişiler çok önceden belirlendi.(4 yıldır bu fide paylaşımını 10 kişiyle sınırlı olacak şekilde düzenli şekilde önceden gönderilecek arkadaşların haberi olmadan sessizce yapıyorum)))

Eski 11-03-2018, 07:45   #26
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Dört yıldır bu anı bekliyordum zaten, teşekkür ederim.

Eski 11-03-2018, 15:20   #27
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sadece bir kök kalan karakafesi (Russian comfrey bocking 14) 10 parçaya bölüp çoğaltmak için büyük saksıya koymuştum. Şimdilik bu kadar filiz vermiş. Bir bu kadar daha sağından solundan çıkar diye umut ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 12-03-2018, 08:34   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Sn Lonicera

Sizden gelen "Orange jasmine" ve "Yıldız çiçekli yasemin" tohumlarının bir kısmını 17 şubatta ektim. Orange yasemin tohumundan toplamda 5 adet vardı ilkinde 2 adetini ekmiştim. daha sonra kalan 3 adetini de bir gece suda beklettikten sonra 04.03 tarihinde ektim. Dün tohumları kontrol ettiğimde herhangi bir bozulma görünmüyor ancak filizlenme de yok
Acaba eksik birşeyler mi yapıyorum yoksa çimlenmeleri uzun mu?

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2018, 11:32   #29
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sn Lonicera

Sizden gelen "Orange jasmine" ve "Yıldız çiçekli yasemin" tohumlarının bir kısmını 17 şubatta ektim. Orange yasemin tohumundan toplamda 5 adet vardı ilkinde 2 adetini ekmiştim. daha sonra kalan 3 adetini de bir gece suda beklettikten sonra 04.03 tarihinde ektim. Dün tohumları kontrol ettiğimde herhangi bir bozulma görünmüyor ancak filizlenme de yok
Acaba eksik birşeyler mi yapıyorum yoksa çimlenmeleri uzun mu?
Sn blick, şimdi ne desem boş olacak. Hangi şartlarda ekim yaptınız, tohumları her tohumda yapıldığı gibi suda beklettiniz mi? Çok sık mı suluyorsunuz veya susuz mu bıraktınız? Tohumu iç mekanda mı ektiniz? Bu bilgilere sadece siz sahipsiniz. Yıldız yasemin geç çimlenir ama murraya en kolay çimlenen tohumlardan. Benim viyollerde resimlediklerimi görmüşsünüzdür belki, çok kolay çimleniyor. Tohumlar sağlam diyorsunuz, belki yeterli nem ve ısı sağlanamamıştır.

Bence siz tüm tohumları ekmiş olduğunuz kaptan çıkarıp küf kontrolü yapın. Zaten çürüme varsa çok yumuşamışlardır. Eğer bir sorun yoksa her ikisi içinde torfu eleyip çok ince torf kullanın. Murraya tohumlarını suda bir gün bekletin. Hatta dış kabuğunu tırnağınızla hafifçe kaldırın.Sonra torfa ekin ve hafifçe bastırıp torfla temasını iyice sağlayın. Sulama yaptıktan sonra nem kaybını engellemek için kabın ağzına streç film veya kapak gibi bir şey geçirin ki nem hapsolsun. Ortam ısısı da 20 derece civarlarında olmalı. Daha düşük sıcaklıklarda çimlenme uzun sürer, bu durumda sulama çürüme riskini artırır. Ara ara kapağı açıp havalandırın ve sabredin) Kolay gelsin.

Eski 12-03-2018, 12:01   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Geçen sene eşimin şok marketten aldığı biber fideleme kiti vardı. onun içinden çıkan torfu kullandım birazcıkta solucan gübresi ekledim. Kapaklı bir kap. Evin içinde bir köşede çimlensin diye bekletiyorum. Ara ara kontrol edip suluyorum. Bu ekimde 3 adet yıldız, 2 adet murraya ektim. Bunları suda bekletmeden ektim. Ekim tarihi 17 Şubat.

Geçen haftasonu diğer tohumları ekmek için cocopeat ve solucan gübresinden bir karışım yaptım. 3 tane viyole de bu karışımdan koyup murraya ektim. Yine evin içinde ve kuruduğunu gördükçe sulama yapıyorum. Diğer tohumlar (domates, biber, gojibery) filizlendi. En son dün biraz eşeleyip sağlamlar mı diye baktım problem yoktu. tohumları da bir gece suda bekletmiştim. Ekim tarihim 4 Mart

Akşama eve gidince de dış kabuğunu kaldırmaya çalışayım.

Alıntı:
Sn blick, şimdi ne desem boş olacak. Hangi şartlarda ekim yaptınız, tohumları her tohumda yapıldığı gibi suda beklettiniz mi? Çok sık mı suluyorsunuz veya susuz mu bıraktınız? Tohumu iç mekanda mı ektiniz? Bu bilgilere sadece siz sahipsiniz. Yıldız yasemin geç çimlenir ama murraya en kolay çimlenen tohumlardan. Benim viyollerde resimlediklerimi görmüşsünüzdür belki, çok kolay çimleniyor. Tohumlar sağlam diyorsunuz, belki yeterli nem ve ısı sağlanamamıştır.

Bence siz tüm tohumları ekmiş olduğunuz kaptan çıkarıp küf kontrolü yapın. Zaten çürüme varsa çok yumuşamışlardır. Eğer bir sorun yoksa her ikisi içinde torfu eleyip çok ince torf kullanın. Murraya tohumlarını suda bir gün bekletin. Hatta dış kabuğunu tırnağınızla hafifçe kaldırın.Sonra torfa ekin ve hafifçe bastırıp torfla temasını iyice sağlayın. Sulama yaptıktan sonra nem kaybını engellemek için kabın ağzına streç film veya kapak gibi bir şey geçirin ki nem hapsolsun. Ortam ısısı da 20 derece civarlarında olmalı. Daha düşük sıcaklıklarda çimlenme uzun sürer, bu durumda sulama çürüme riskini artırır. Ara ara kapağı açıp havalandırın ve sabredin) Kolay gelsin.

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025