agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni351Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-11-2016, 20:44   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-08-2015
ihsaniye / Bahçe

Bahçenin bulunduğu il : Sinop (Şehir Merkezi 16 km.)

Bahçenin büyüklüğü : 850 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Kuzey yamaçlı, karayel ve gün doğusu rüzgarlarına açık, Karadeniz iklimi.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9/B

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : 56 üyeli (56 dönüm) hobi (?) bahçeleri

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Boş, otlak, otu biçilip değerlendirilen bir alan.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Uğraşılamayan 3 yıl.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Belki daha sonra.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Henüz yok.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Çevremdeki insanlarla birlikte doğa dostu olarak huzur içinde yaşamak.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Bir adet yaşlı Ahlat ağacı, defne, bol miktarda ot. Diktiğim 30 civarı çeşitli meyve fidanı.Fidan sayısı 40 oldu maalesef.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Özellikle ilgilenip 3 yıldır yetiştiremediğim yöresel kırmızı üzüm.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Çimen olması güzel.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bu sene umarım.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Mevcut, yeterli.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Çatıdaki yağmur suyunu depoluyorum.

Toprak özellikleri : Tahlil yaptırdım; Potasyum - 15,606 , Fosfor- 0,6298 , Kireç - 0,4019 , Organik madde - 2,9469, Toplam tuz - 0,0123, pH - 5,881, saturasyon - 63,8

Kompost yapıyor musunuz? : Evet

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Foseptiğin yerini beğenmiyorum. (Yerini değiştirdim.)

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Siteden öğrendiğim ısrgan + sirke + arap sabunu karışımı

Bahçeniz organik mi? : Şimdilik evet.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Koyun gübresi, tarım kireci, K20 ve leonartid

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Fare, yılan, danadişi (yöresel isim sanırım-bitki köklerini keser)

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Vahşi sulama, çatıdaki yağmur suyunu topluyorum. Ayrıca şebeke suyu kullanıyorum.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Tipik Karadeniz, ılık ve yağışlı

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Bir bahçem var. Ve bir kulübem.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet. ikinci aşıyı oldum, üçüncü Mayıs-2017 .

Düzenleyen ihsaniye : 09-04-2018 saat 22:17 Neden: Zamanla olan değişiklikler.
ihsaniye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025