![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Bu sene yetiştirmeyi planladığım domatesler. Tirebolu -----------Köy Alucra ------------ Köy Tokat Oturak ----- Köy KeçiMemesi ------ Akçabardak Sasha Altai ------- hcorak Çanakkale ------- hcorak İriSırık ------------İsmail Kuzucu Black Cherry ----- TCM Tobolsky --------- TCM Moskowich ------- Ticari Alakır Etlisi ------- Dongyul SarıArmut -------- Dongyul AlisPembe -------- MeyveliTepe Keylogg ---------- Atılgan İriÇeri ------------ Atılgan BlueBeauty -------- Atılgan SiyahKiraz ------- Mincel Deşti ------------- Taşlıbahçe Domates tohumlarını yine biber ve patlıcanlardaki gibi önce nemli peçete üstünde çimlendirip sonra torfa aldım. ![]() ![]() ![]() En kısa sürede çimlenen irik sırık domates 2. günde çimlenmeye başladı. En uzun sürede çimlenen ise siyah kiraz domates 7. gün de çimlendi. Diğer tüm domatesler de 3. gün çimlenmeye başladılar. İri sırık domatesin tohumlarını uzun süre fermante ederek almıştım. Belki hızlı çimlenmenin nedeni bu uzun fermantasyon. Hatta Balkonda unutunca içlerinden çimlenenlere kıyamayıp bardağa dikmiştim. Eylül ayından beri cam balkonda yaşamını sürdürdü ve suan çiçek açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() Bu listedeki Tokat Oturak Domates dikkatimi çekti , tohumu nereden temiz ettiniz? Meyve resmi elinizde var mıdır ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
Tokat domatesleri yanlış hatırlamıyorsam Turhal da bir köyden geldi. Ancak pazartesi tam yerini öğrenebilirim. Getiren arkadaşım Tokat'ta bir kaç çeşit domates olduğunu ama orjinal Tokat kebabının bu domatesle yapıldığını söylemişti. Elimde 2 adet resim var. Fideler bana Ağustos ayında geldi. 2. resim 12 ekimde çekilmiş. Domatesler çok olgunlaşamadan soğuklar başladı. Bu yüzden tadı hakkında yorum yapsam yanlış olur. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|