![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
|
Akuji / Bahçe
Yeni kurulmakta olan bahçemizdeki gelişmeleri artık burada paylaşacağım. Tüm Ağaçlar.net üyelerine sevgi ve saygılarımla. Bahçenin büyüklüğü :400 m. Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Karadeniz kıyısında bol güneşli, nemli, her yön rüzgara açık Marmara ve karadeniz arasında geçiş iklimi. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :10a Bahçenin türü: Müstakil Konut bahçesi Bahçenin geçmişi: İnşaatdan önce üzerinde her türlü kır bitkisinin bulunduğu bir ovanın parçası idi. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz : 1 Başlangıçta tasarım yaptınız mı : Yaptım. Tasarım ve diğer herşey tarafımdan yapılmıştır. Bakımı nasıl yapılıyor: Herşeyiyle kendim ilgileniyorum. Bahçede bulunan bitkilerin listesi: 16 meyve ağacı, 4 süs ağacı, bostan kısmında sebzeler, sarmaşık ve çalı türü bitkiler, birçok çeşit çiçek ve gül Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı: Kudret narı ve sebzeler Varsa çok özel bir bitkinizin adı: Dodonaea Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl:Şehir şebeke suyu ve kuyu suyu. Çiçek ve bostanı hortumla sulamayı tercih ediyorum. Çimler için otomatik sulama. Toprak özellikleri :Milli ve demir yoğunluklu kırmızı toprak. Bahçeniz organik mi: Köyden aldığım yanmış gübre kullanıyorum. Bunun dışında %100 organik. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz: Yanmış manda ve koyun gübresi Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır: Güney cephede dağ vardır. Bitkileriniz soguk alıyor mu: Kuzey ve Doğu cephe soğuk alıyor. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler: Süs havuzu ve koi göleti. Tetanoz aşısı oldunuz mu: Evet. İnşaat aşamasında ayağıma 2 kere çivi battığından dolayı )) bu sene aşı oldum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, çiçek, kurma, sebze, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|