![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Dün bir aubrieta taşıdım, bir lavantayı kökten üçe ayırıp onu da taşıdım. Nakkaş sarmaşığın ısıtmasız ev içinde yeterince palazlandığını düşünüp onu da diktim. Hepsini yaptıktan sonra ığıl ığıl bir yağmur başladı. Can sularını vermiştim ama yağmurun güzelliği başkaydı. Şimdi ne haldeler, merak ediyorum. Aubrieta ve lavanta zaten dışarıdaydı ama nakkaş sarmaşık acaba geceyi nasıl geçirdi. Yarın ilk iş ona bakmak olacak. Zaten istemesem de bahçeye girer girmez görülebilecek yere diktim, istersen görme. ![]() Fotoğraf çekecek halim kalmamıştı, fotoğraflar daha sonra. (Üç-dört bitki dikmekle bu kadar yorulunur mu diyeceklere.... o kadarcık iş yapmadım ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
12 Nisan, phlox subulata. Bir nisan fotoğrafı çekeyim dedim ![]() (Aslında minicik küreğimin fotoğrafını da çekecektim ama... unuttum). ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu şımarıkları buraya almam lazım ![]() Öndekileri geçen yılın sonbaharında dikmiştim, 15 Mayıs itibariyle bu haldeler. İlerde görünen bıdışlar da kısa sürede öyle olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gelelim küçücük küreğin hikayesine: Nereden kaldıysa kalmış, ahşap saplı minicik bir kürekti. Sapı hemen kırıldı tabii. Bunun üstüne hmmmm dedim, sağlam demek ki Demirci ustalar büyük çardağı yapmaya geldiklerinde, tam takım gelmişler hazır, kaynak makinası vs. hepsi yanlarında nasıl olsa diyerek... küçücük küreğin o küçücük kafasını tutup demirciye gösterdim. O da bana böyle bir güzellik yaptı.Gelin görün ki... bu kez de küreğin kafası yamuldu. E tabi, istilacı bazı bitkileri kökten sökeyim derken... neyse işte. Çardak hemen o gün bitmedi, arada bir sürü işler güçler ve bir yeğen düğünü geçti, ustalar çardağın kalan kısmını bitirmek için geldiklerinde, yamuk kafalı küçücük küreğin halini gösterdim, göstermek zorunda kaldım ![]() Şimdi de doğru düzgün bir minicik kürek bekliyorum bakalım. Demircinin sözü. Sapasağlam ve kavi bir şey olacak, olması gerekiyor. Kök sökeceğiz herhalde ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çardak demişken, şöyle bir şeyler yapıldı, bitti sayılır. Boyası felan tamam olunca bir şeye benzeyecek ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük çardağın son hali sayılır. Boyanacak, salıncağa uygun şilte yapılacak. Gerçi şimdiden sallanılabilir durumda ama bir haftadır sallanılamıyor, niye? Görünen alana çim tohumları serpildi. Trifolio dediklerinden serptik, yoncalı olandan. Yonca ve çimi biçtikçe tavukları besleyeceğiz.Tavuklar yok şimdilik, önce kümes yapılması lazım ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Acemi işi domates ve salatalık. Sebze bahçesi kısmı tamamlanamadı, fidelenen tohumlar ziyan olmasın diye oraya buraya, gözüme neresi denk gelirse diktim birşeyler. Tutarlar da büyürler inşallah ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir yerde bahçenin bir kısmının doğal floradan oluşması gerektiğini okumuştum, şimdi kaynağı ve yüzde kaçlık kısmın böyle olması gerektiğini hatırlamıyorum ama çıkardığım sonuç şuydu: 1. Kendi bahçemde sadece büyük çardağın altını çimlendireceğim. Bunu da çimden ziyade yonca ekimiyle yaptım ![]() 2. Çiçek düzenlemesine ayırdığım kısımların geri kalanını doğal kır yeşilliği kaplasın, yani kendi haline bırakayım, çim gibi. Burada sadece işgalci ve dikenimsi, istemediğim bitkileri ayıklayıp biçeyim. Yavaş yavaş olacak. 3. Bahçeye giderken, hemen o çevrede görüp beğendiğim kır çiçeklerinden bir kısmını buyur edeyim ki onlarla da güzel bir bahçe düzenlenebilir diye düşünüyorum. Zaman gösterecek. Kır çiçeği buyur etme kısmını geçen yıl denemiştim, kökleriyle birlikte birkaç çiçeği kendi bahçeme taşıdım. Normalde zaten o ortamın çiçeğiydi lakin inşaat vs. yüzünden toprak hartos partos olmuştu. Neyse. Bu yıl bakarken bakarken... o taşıdığım çiçekler yeniden göründüler ![]() İşte sümbül kafalı pembe bir kır çiçeği. Artık her yıl açar diye düşünüyorum. Her ihtimale karşı iki yere taşımıştım, aynı yerlerinden çıktılar ))(Tanıyan bilen varsa, ismini öğrenmek isterim elbette.) ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul’dan bana kocaman bir paket geldi. Durul ailesine çoook teşekkür ederim, benden zengin kim var? Şu güzelliğe bir bakın: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|