![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Son olarak, küçük çardaktaki üç clematisin durumu: C. Armandii büyümeye devam ediyor, en hızlı dallanıp budaklanan o, şu an elbette çiçeksiz döneminde. C. 'Blue Angel' açtı, açık mavimsi, küçük çiçek döneminde ![]() C. 'Red Star' diye aldığım, sanırım etiket karışıklığına uğramış, hiç kırmızı değil ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu Salvia'dan bahsetmek şart. Tüm yaz çiçekli kaldılar, ilk çiçekleri geçerken bile çirkin bir görüntüleri olmadı, solan çiçeklerini temizlemeye uğraşmak gerekmedi. Başak formlu ve safir mavisi çiçek seviyorsanız.... dikildikleri yeri dolduruyorlar. Seneye bunlardan daha çok dikmeyi düşünüyorum. Tüm gün güneşte bile kalabiliyorlar, denemelik üç tanesini tam güneşe dikmiştim, onlar daha da küçüktü, güneşten zerre kadar rahatsız olmadılar. Bahçenin kalıcılarından olmalarına karar verdim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ve ballıcalar... Seneye onları da bolca dikmeyi düşünüyorum, gül pembesi ve mor olanlara bayıldım. Kısa sürede alışıp yayılmaya başlıyorlar ve hep mini mini çiçeklerle dolu oluyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Kendileri tohumlarından yayılıyor merak etmeyin, uğraşmanıza gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Veranda meselesi ![]() Bu konu epeydir kafamı meşgul eden konulardan biriydi. Bir şekilde korkuluk ve kafes yapılması gerekiyordu. Belki de gerekmiyordu ama ben istiyordum ![]() Veranda güneye bakıyor, dolayısıyla rahat rahat oturulabilir ama komşuya bakan köşeyi bir şekilde kapatmaya niyet etmiştim. Hem komşum da daha rahat eder diye düşünerek... Neyse, bir yerde gördüğüm saksı artı kafesi yapabilir miyiz diye düşündük ve.... elimizdeki 40 yıldan da eski ve kupkuru taban tahtalarını kullanmaya karar verdik. Ek olarak tabii çıta da lazımdı, onu da tanıdık bir marangozun artık çıtalarından temin ettik. Sadece tekerlekleri ve boyayı satın aldık. İlk parça: ![]() Boyasız hali: ![]() İnternette gördüğüm örnek: ![]() Tabii bitkiler eklenecek vs. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hatıra olsun, kayıt olsun, günlük niyetine. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin bahce cok guzellesmis gormeyeli. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Alıntı:
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl almadım. Tohumlarını toplamıştım, ilk çimlendirme çabam boşa gitti, bizim şaşkın bir tanecik kedimiz sayesinde ![]() ![]() ![]() O adaçayı tohumları yapı-marketlerde satılıyor, çimlenmeseler oradan alıp seneye gene yapacaktım. Alın bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|