agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2479Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-07-2016, 22:53   #1
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
A1 kısmı-2

Name:  13072016per.jpg
Views: 723
Size:  38.3 KB

Sol uçtaki köşede iki clematis daha var. Salvia'lar toprakta, sardunyalar saksıda. İki clematis köşesi arasına da saksı içindeki sardunyaları koyuverdim, onlar sabit kalmayacak. Sanırım buradaki boş kısma sivri yapraklı, 60-70cm, belki daha da yükselebilecek, önce yukarı uzanıp sonra tatlı bir kavisle şemsiye gibi dökülecek bir bitki güzel durur, bakacağız.

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2016, 23:09   #2
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Son olarak, küçük çardaktaki üç clematisin durumu:

C. Armandii büyümeye devam ediyor, en hızlı dallanıp budaklanan o, şu an elbette çiçeksiz döneminde. C. 'Blue Angel' açtı, açık mavimsi, küçük çiçek döneminde

C. 'Red Star' diye aldığım, sanırım etiket karışıklığına uğramış, hiç kırmızı değil Ama düşününce... bu koyu mavi buraya yakışmadı değil; adı her ne ise, hoş gelmiş safa gelmiş.

Name:  13072016per.jpg2.jpg
Views: 729
Size:  36.0 KB

Eski 29-07-2016, 16:56   #3
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Bu Salvia'dan bahsetmek şart. Tüm yaz çiçekli kaldılar, ilk çiçekleri geçerken bile çirkin bir görüntüleri olmadı, solan çiçeklerini temizlemeye uğraşmak gerekmedi. Başak formlu ve safir mavisi çiçek seviyorsanız.... dikildikleri yeri dolduruyorlar. Seneye bunlardan daha çok dikmeyi düşünüyorum. Tüm gün güneşte bile kalabiliyorlar, denemelik üç tanesini tam güneşe dikmiştim, onlar daha da küçüktü, güneşten zerre kadar rahatsız olmadılar. Bahçenin kalıcılarından olmalarına karar verdim.

Name:  27072016çar.jpg2.jpg
Views: 745
Size:  58.7 KB

Eski 29-07-2016, 17:02   #4
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Ve ballıcalar...
Seneye onları da bolca dikmeyi düşünüyorum, gül pembesi ve mor olanlara bayıldım. Kısa sürede alışıp yayılmaya başlıyorlar ve hep mini mini çiçeklerle dolu oluyorlar.

Name:  27072016çar.jpg2.jpg
Views: 665
Size:  70.6 KB

Name:  27072016çar.jpg
Views: 688
Size:  70.8 KB

Eski 06-08-2016, 09:57   #5
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Ve ballıcalar...
Seneye onları da bolca dikmeyi düşünüyorum, gül pembesi ve mor olanlara bayıldım. Kısa sürede alışıp yayılmaya başlıyorlar ve hep mini mini çiçeklerle dolu oluyorlar.
Kendileri tohumlarından yayılıyor merak etmeyin, uğraşmanıza gerek yok.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2016, 21:21   #6
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Kendileri tohumlarından yayılıyor merak etmeyin, uğraşmanıza gerek yok.
Süper Elimde çeşit çeşit çiçek tohumları var ve hepsiyle nasıl baş edeceğim diye düşünüyordum. Ballıca fidelemeye uğraşmam bu durumda.

Eski 06-08-2016, 21:54   #7
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Veranda meselesi

Bu konu epeydir kafamı meşgul eden konulardan biriydi. Bir şekilde korkuluk ve kafes yapılması gerekiyordu. Belki de gerekmiyordu ama ben istiyordum

Veranda güneye bakıyor, dolayısıyla rahat rahat oturulabilir ama komşuya bakan köşeyi bir şekilde kapatmaya niyet etmiştim. Hem komşum da daha rahat eder diye düşünerek...

Neyse, bir yerde gördüğüm saksı artı kafesi yapabilir miyiz diye düşündük ve.... elimizdeki 40 yıldan da eski ve kupkuru taban tahtalarını kullanmaya karar verdik. Ek olarak tabii çıta da lazımdı, onu da tanıdık bir marangozun artık çıtalarından temin ettik. Sadece tekerlekleri ve boyayı satın aldık.

İlk parça:

Name:  kafesli saksı.jpg
Views: 634
Size:  74.5 KB

Boyasız hali:

Name:  a2.jpg
Views: 577
Size:  73.8 KB

İnternette gördüğüm örnek:

Name:  ve.jpg
Views: 591
Size:  62.8 KB

Tabii bitkiler eklenecek vs.

Eski 29-07-2016, 17:19   #8
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Bu Salvia'dan bahsetmek şart. Tüm yaz çiçekli kaldılar, ilk çiçekleri geçerken bile çirkin bir görüntüleri olmadı, solan çiçeklerini temizlemeye uğraşmak gerekmedi. Başak formlu ve safir mavisi çiçek seviyorsanız.... dikildikleri yeri dolduruyorlar. Seneye bunlardan daha çok dikmeyi düşünüyorum. Tüm gün güneşte bile kalabiliyorlar, denemelik üç tanesini tam güneşe dikmiştim, onlar daha da küçüktü, güneşten zerre kadar rahatsız olmadılar. Bahçenin kalıcılarından olmalarına karar verdim.

Eklenti 623332
Bu salviadan kucuk bit kok bende de vardi. Ben de pek begendim bir de beyaz ciceklisinden aldim.
Sizin bahce cok guzellesmis gormeyeli.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2016, 18:38   #9
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Bu salviadan kucuk bit kok bende de vardi. Ben de pek begendim bir de beyaz ciceklisinden aldim.
Sizin bahce cok guzellesmis gormeyeli.
Teşekkür ederim sayın abk, ben de sizin bahçenizi merak ediyorum, neler oldu neler yaptınız kim bilir

Eski 13-07-2017, 13:11   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-07-2017
Alıntı:

Eklenti 623332
Sayin nuaymu, bu Salviya'nın türü nedir öğrenebilir miyim? bir internet sitesinde satışta "Transilvania adaçayı" fideleri gördüm, çiçekleri benziyor ama emin olamadım.

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

nilufers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 15:05   #11
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilufers Mesajı Göster
Sayin nuaymu, bu Salviya'nın türü nedir öğrenebilir miyim? bir internet sitesinde satışta "Transilvania adaçayı" fideleri gördüm, çiçekleri benziyor ama emin olamadım.

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Bunu yol üstündeki bir çiçekçiden alıp bahçeye dikmiştim, aldığım kişi ismini dahi bilmiyordu ama "Transilvania adaçayı" bence de.
Bu yıl almadım.
Tohumlarını toplamıştım, ilk çimlendirme çabam boşa gitti, bizim şaşkın bir tanecik kedimiz sayesinde Sonra tekrar tohumlarını gördüm, doymamışım, boyna toplamışım Çıkarlar mı acaba mı derken çimlendiler, bu sıcakta kediden uzakta serpilmeye uğraşıyorlar
O adaçayı tohumları yapı-marketlerde satılıyor, çimlenmeseler oradan alıp seneye gene yapacaktım. Alın bence.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025