25-08-2015, 23:38 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2015
|
Yiğitece / Bahçe
merhabalar. Annemin İzmir'deki evinin minik bahçesinin düzenlemesi bana ait. Ancak, bu konuda ne kadar az şey bildiğimi okudukça anlamış bulunuyorum. Kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olursanız sevinirim. Bahçenin bulunduğu şehir : Bahçenin büyüklüğü : Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Toprak özellikleri : Kompost yapıyor musunuz? : Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Bahçeniz organik mi? : Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Şehir : İzmir Mekan: Bahçe Işık durumu: öğleden sonra Güneş alan bir alan Sulama: Bu konuda sıkıntı yok. Gereken ölçüde sulama yapılabilir. Toprak: net bir bilgim yok ama çok verimli bir toprak olduğunu sanmıyorum. Gerekirse takviye yapabilirim gübrelerle. Istek: -bahçe duvarını saracak, her dem yeşil Sarmaşık - benim koku zaafiyetim nedeniyle güzel kokan bir Sarmaşık - çok bakım istemeyen , mümkünse çok yıllık bitki ve çiçekler Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Etiketler |
bahçe, bahçe düzenlemesi, sarmaşık, yardım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|