agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10506Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-01-2017, 16:23   #601
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sayın dongyul, görünüşte öyle ama rüzgarı, soğuğu, ayazı bizi bitirdi 😀
Isırgandan besini ben de düşünüyorum ama uygun tarifi bir türlü bulamadım sitede 😳

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2017, 17:08   #602
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Sayın Milla; irfan çayını düşünün irfan çayı yapımında ısırgan ve ebegümeci kullanın.... Sitede bir sürü yerde yapılışı var... Eğer ısırganları yazın bulamam derseniz güzelcene toplayıp kurutun yazın yaparsınız...

sonkez, evdeçiçek ve Milla beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2017, 17:29   #603
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Ballıcalar yaz kış hiç geçmeden devam ediyor.
Sn.Milla baharda bende bu ballıcaların tohumundan ekmistim lila renkli cicekler actı cok keskin olmasa da cok hos kokuları vardı. Tohumlarının cogu dökülmüstü.Acaba yeniden ekmem gerekir mi?

sonkez ve Milla beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2017, 17:48   #604
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sayın dongyul, İrfan çayını şimdı yapsam ve biriktirsem, sürekli kullansam bozulur mu acaba?

dongyul beğendi.
Eski 15-01-2017, 17:55   #605
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Milla baharda bende bu ballıcaların tohumundan ekmistim lila renkli cicekler actı cok keskin olmasa da cok hos kokuları vardı. Tohumlarının cogu dökülmüstü.Acaba yeniden ekmem gerekir mi?
Sayın Zekoş,i ben de ilkbaharda tohumdan ekmistim. Dökülen tohumlarından yayıldılar. Bence başka bir renk istiyorsanız yeniden ekin derim.

Zekoş beğendi.
Eski 15-01-2017, 19:08   #606
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Sayın dongyul, İrfan çayını şimdı yapsam ve biriktirsem, sürekli kullansam bozulur mu acaba?
İrfan çayında en önemli husus mikroorganizmaların canlılığıdır. Yani uzun süre saklanmaz...

Ama dediğim gibi kurutup yazın yapabilirsiniz...

Zekoş ve Milla beğendi.
Eski 25-01-2017, 13:21   #607
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu şirin şeyi nergisler ne alem diye bakmaya bahçeye çıktığımda topraktan bana gülümserken gördüm Bir çok yeşillik ekmiştim ama çıkmadılar diye hayıflanıyordum. Bu gün baktım pek çoğu olmaya başlamış. Çok sevindim. Bu şirin şeyi büyük bir şey zannetmeyin hepi topu kiraz kadar bir şey

Eklenen Resimler

Eski 25-01-2017, 13:35   #608
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Tohum etkinliği yeni bitti ben şimdiden gelecek sene için tohum toplamaya başladım Isırgan otunu seven arkadaşlara tavsiye ederim. Bir saksıya ekip unutsunlar. Sonra bol bol kavurmasını ya da böreğini yapıp yerler

Eklenen Resimler

Eski 26-01-2017, 09:39   #609
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu çiçeğin ömrünün uzunluğuna bayılıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 26-01-2017, 09:40   #610
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Saksıların dibinden nereden gittiği belli olmayan marullar çıkıyor. Ufak bir operasyonla bahçeye almak lazım bunları.

Eklenen Resimler

Eski 26-01-2017, 09:41   #611
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bahçenin her santimi ısırgan otu

Eklenen Resimler

Eski 26-01-2017, 13:38   #612
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Saksıların dibinden nereden gittiği belli olmayan marullar çıkıyor. Ufak bir operasyonla bahçeye almak lazım bunları.

Sevgili Milla; farklı bir marul türü değil ise pazıya çok benziyor. klivyan çok güzel açmış. kokusu var mı?

sonkez ve Milla beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2017, 14:08   #613
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
Sevgili Milla; farklı bir marul türü değil ise pazıya çok benziyor. klivyan çok güzel açmış. kokusu var mı?
Sevgili münevver48, buraya taşındık taşınalı pazı tohumu peşindeyim, hiç bulup ekemedim ama önceki topraklarımla gelip çimlenmişse çok daha fazla sevinirim O nedenle çok da incelemeden marul dedim sanırım
Klivya gerçekten çok güzel bir çiçek ve çok güzel açıyor, çok da dayanıklı ama maalesef kokusu yok

Eski 26-01-2017, 14:13   #614
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Sevgili münevver48,
Bu soğukta üşenmedim gittim yeniden baktım ve bir marulla karşılaştırdım haklısın bir kaç kök pazım var artık

Eski 27-01-2017, 17:58   #615
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili milla, senin adına sevindim. tohumu toprağa düşmeye görsün artık bundan sonra bol bol pazı böreği, sarması, kavurmasını yaparsınız. sevgiler......

sonkez ve Milla beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 20:30   #616
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Mehaba Millacim nasilsin bahcen harika gorunuyor.Clivya masallah harika ciceklenmis.Kirmizimi rengi merak ettim bayagi koyu gorunuyor benimki günes gormediginden epey açik acti.

münevver48 ve Milla beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2017, 09:04   #617
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
sevgili milla, senin adına sevindim. tohumu toprağa düşmeye görsün artık bundan sonra bol bol pazı böreği, sarması, kavurmasını yaparsınız. sevgiler......
Çok teşekkür ederim sevgili münevver48, senin dikkatli gözlerin sayesinde pazılarıma kavuştum Pazıyı çok seviyorum. En çok da otlu börek ve sarmasını. Ay çok fena canım çekti şimdi. Çabuk büyüseler bari

Eski 28-01-2017, 09:07   #618
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Mehaba Millacim nasilsin bahcen harika gorunuyor.Clivya masallah harika ciceklenmis.Kirmizimi rengi merak ettim bayagi koyu gorunuyor benimki günes gormediginden epey açik acti.
Merhaba sevgili sonkez, hoşgeldin bahçeme, balkonuma Bu, bahçede olduğu için güneşlenmesini de soğuklanmasını da tam yaptı. Muhtemelen ondan koyu oldu. Burada bir kaç kişide daha var. Hepsi dışarıda bakıyor ve hep bu renk oluyor. Ben de bu arada senin sarına hastayım

sonkez beğendi.
Eski 28-01-2017, 12:08   #619
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bunlar arkadaşım ve nişanlısının yazın Bulgaristandan bizi ziyarete gelirken getirdiği hediye tohumlar. Sakladığım çekmeceyi haftada en az bir iki kez ziyaret edip, bakıp, iç çekip geri kaldırıyorum. En erken ekim önerisi iç mekanda Şubat olduğu için az daha beklemem gerekecek. Artık çok sabırsızlanıyorum

Eklenen Resimler

Eski 28-01-2017, 14:53   #620
Ağaç Dostu

gürcan_keskin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2012
Galeri: 7
Sayın Milla;
Bin bir kere maşallah diyeyim. Sebzeler, çiçekler ne kadar güzel öyle. Ellerinize sağlık.
Şu mandalina ağaçları yok mu? Ne zaman bir yol kenarında bir bahçede dolu dolu mandalina ağacı görsem şöyle doya doya aşina ile bakarım. Harika bir görüntüsü var.
Patates denemesi ben de yapmıştım. Üstelik saksıda. Fakat İzmir'e son zamanlara kar yağmadan önce don vurunca çiçeği ve yeşilliği dondu gitti. Bende merakla acaba saksının içinde duruyor mudur var mıdır merakıyla saksıyı boşalttığım da içinden minik minik patateslerin çıktığını gördüm ve ona rağmen çok sevinmiştim
Diğer saksıda da öyle don olunca tamamıyla saksıya çöp poşeti geçirdim. Bakalım biraz daha zaman geçsin onlara da bakmayı düşünüyorum dört gözle.
Sevgiyle kalın.

YeniGine ve Milla beğendi.
gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2017, 15:04   #621
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için sayın gürcan_keskin.
Keşke yakınlarda olunsa da bol bol bütün arkadaşlarım mandalina toplayabilse ağaçlardan. Hem eşimin işi de azalırdı. Her gün yağmur ve rüzgarla düşen en az 80-90 tane mandalina toplayıp atıyor
Patates serüveni çok eğlenceli ve bereketliydi gerçekten. Bu sene yine yapmayı düşünüyorum. Sürpriz oluyor insana. Var mı yok mu diye beklemek çok heyecanlı. İnşallah sizin diğer patatesler daha bereketli çıkar. Paylaşımınızı bekleyeceğiz

Eski 29-01-2017, 20:19   #622
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Alıntı:
Merhaba sevgili sonkez, hoşgeldin bahçeme, balkonuma Bu, bahçede olduğu için güneşlenmesini de soğuklanmasını da tam yaptı. Muhtemelen ondan koyu oldu. Burada bir kaç kişide daha var. Hepsi dışarıda bakıyor ve hep bu renk oluyor. Ben de bu arada senin sarına hastayım
Keske sari olsa arkadasim yeterli gün isigi olmayinca sari acti..Bizde sanki o renkmis gibi özkemimizi giderdik...
Masallah bu sene bahce dahafa senlenecek

YeniGine beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2017, 07:29   #623
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili sonkez bu durumda sarının özlemini gidermek için ben bu güzelin ışığını keseceğim Yok kıyamam ne renk açarsa açsın çok güzeller. Buralarda şenlik yakın sanırım. İlk cemreyle birlikte şov başlar

YeniGine beğendi.
Eski 07-02-2017, 07:24   #624
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Dün hava çok güzeldi. Biz de kızım Tekila ile balığa çıkmaya karar verdik. Yolda sarı oxalislerin haricinde açmış ilk sarı papatyaları gördüm ve bunların baharda açtığını henüz erken olduğunu düşündüm. Kafamı bir kaldırdım ve bizim güzel badem ağacımızın gelinliğine bürünmeye başladığını gördüm. Çok şaşırdım. İlk defa bu kadar erken açıyor. Yine de bir o kadar etkileyici güzellik

Eklenen Resimler

Eski 08-02-2017, 09:03   #625
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Yağmur güzelleri

Eklenen Resimler

Eski 08-02-2017, 09:04   #626
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Geçen sezondan kalan sökmediğim karalahanalar yeniden büyümeye başladılar. Yazın sıkıca budamıştım.

Eklenen Resimler

Eski 08-02-2017, 09:08   #627
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu güzel kızın resmini yeniden yayınlamaktan kendimi alamadım. Çünkü çok sevdiğim bir çiçek ve direncine hayranım. Bu çiçekten bir kaç saksıyı değişik zamanlarda çiçeklenecek şekilde ekmeyi düşünüyorum. Tüm sene çiçeksiz kalmam Rengi inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Şu anda son bir iki tomurcuğu kaldı açılmamış. Bir yandan da ilk açanlar çiçeklerini düşürüp tohum bağlamaya başladılar sanırım.

Eklenen Resimler

Eski 08-02-2017, 13:17   #628
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Bu güzel kızın resmini yeniden yayınlamaktan kendimi alamadım. Çünkü çok sevdiğim bir çiçek ve direncine hayranım. Bu çiçekten bir kaç saksıyı değişik zamanlarda çiçeklenecek şekilde ekmeyi düşünüyorum. Tüm sene çiçeksiz kalmam Rengi inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Şu anda son bir iki tomurcuğu kaldı açılmamış. Bir yandan da ilk açanlar çiçeklerini düşürüp tohum bağlamaya başladılar sanırım.
Sayın Milla, şayet gözlerim beni yanıltmıyor ve bu bir clivia ise, nasıl bir toprakta baktığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz? Zamanında bir komşudan bu bitkiden hediye gelmişti ancak toprağı yetersiz kaldığı için bitki gelişemedi ve çürüyüp gitti. Gerçi bitkinin zor bulunması nedeniyle bir daha edinmem mümkün değil gibi ama yine de bilgi olması açısından paylaşırsanız sevinirim.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2017, 13:45   #629
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Maşallah Sn. Milla emeğinize sağlık çok güzel bir duygu olsa gerek

Seneye bende mutlaka denemeliyim bu çuvalda patatesi .. Saygılar
Çuval da patates denemenizin detaylarını içeren bir paylaşımınız oldu ise paylaşabilirmisiniz? Gerçekten çok ilgileniyorum. Ben bu sene denedim, hatta yurt dışından gelen bir arkadaşa rica ettim mor patates getirmişti sağolsun ama sonuç hüsran oldu da... Nerde hata yaptım anlamaya çalışıyorum. Toprağım biraz fazla yoğun ve killi idi muhtemelen ondan sebep ama emin olamıyorum.

sonkez, Milla, dongyul ve 1 kişi beğendi.
hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2017, 14:49   #630
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Çuval da patates denemenizin detaylarını içeren bir paylaşımınız oldu ise paylaşabilirmisiniz? Gerçekten çok ilgileniyorum. Ben bu sene denedim, hatta yurt dışından gelen bir arkadaşa rica ettim mor patates getirmişti sağolsun ama sonuç hüsran oldu da... Nerde hata yaptım anlamaya çalışıyorum. Toprağım biraz fazla yoğun ve killi idi muhtemelen ondan sebep ama emin olamıyorum.

Sayın hobiciakvarist; benimde 2 defa hüsranla sonuçlanan çuvalda patates denemem oldu ilk toprağı ayarlayamadım diye düşündüm ancak sonra tekrar kompost toprağına ekim yapıp takviye besin yaptım hiçte denildiği gibi bir sonuca ulaşamadım... İrili ufaklı 3 4 tane patates yumrusu çıktı...

sonkez, Milla ve Resulgur beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025