![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
![]() ![]() Lif kabağı. ![]() ![]() Su kabağı. ![]() Kabak çiçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kışın donda kuruyan çiçekleri atmadım. Kuruyan yerlerinden keserek üzerilerine toprak ekledim. Sulamaya devam etmiştim. Geçen bir tanesi yeşermişti. Şimdi bu çiçeğim de yeşermeye başladı. Tabi ismini bilemediğim için şuan için. Sadece kendisini paylaşıyorum. ![]() Bu buz çiçeği çok güzel bir yayılıcı. Hemen aklıma halı saha geldi. Tam bir halı şeklini aldı neredeyse. Bir de rengarenk olsaydı tam bir halı deseni olurdu. ![]() Dut ağacım. ![]() Dereotu çok güzel tohum yaptı. BU tohumlar gelecek ekime bana çok rahat yeter. Kendi tohumumuzu yetiştirmek daha iyi oluyor bahçe için, kendimiz için. ![]() Kaç yıl oldu. İlk aldığımızda çiçek açtı ama sonra hiç açmadı. Yanlış bilmiyorsam kırmızı canna olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Buz çiçeğini annem antalya'dan getirmişti. Çok kısa bir süre de o kadar çok yayılma gösterdi ki. Hiç bir çiçekte bu kadar hızlı büyüme görmedim. Bir kısmını büyükçe bir saksıya ekmiştim. Havalar soğuyunca eve alırım diye. Unutmuşum. Bahçeye bir çıktım ölmüştü. Aslında çok soğukta değildi hava. Annemin hatırası olduğu için üzülmüştüm.. Acem halısıyla yan yana da ekilebilir.Pembe ve mor çiçekli halleri güzel olur. İkisi de hızlı yayılıcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
İlginç bu kış donda bile etkilenmeyen buz çiçeğinizin ölmesi. Şaşırdım. Çok dayanıklı bir bitki. Bir miktarını da budamak durumunda kalıyorum yoksa her yeri, kaplayacak. Acem halısı ,yazdık bir kenara bunu da bulup düşünelim. Ekecek yer bulabilirsem eğer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Buz çiçekleri şu günlerde çiçekli, acem halısı da açınca görüntüsü harika, fakat işte sadece mayıs ayında çiçekleniyorlar, ondan sonra yeşilliği kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki buz çiçeği havadan mı desem. yerini mi çok sevdi uzun süredir çiçekli. Arıların en çok sevdiği çiçeklerden birisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Evet,şimdi sıra bayıldığım.Gördüğüm her rengini almaya çalıştığım karanfillere geldi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar aşılı diye tabir edilen.(yöresel olarak.Gerçek tür olarak bilemiyorum.) karanfiller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Bu resimde bulunan karanfiller Çin karanfili olarak geçen ,çok çeşitli renklere sahip olan karanfiller. Ben en çok mor gibi olan rengine bayıldım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Çin karanfillerine devam. ![]() ![]() ![]() ![]() Henüz açmayan(açan çiçeklerini tohum yapması amacıyla budamadığım için yerine yeni çiçekler açmadı.) Çin karanfillerim var. Onları açtığında paylaşacağım. Tohum amacıyla beklettiğim karanfillerden bazılarından güzel tohumlar aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
![]() Türünü bilemediğim ,kokulu farklı renkleri olan bir karanfil. Minik yapısı,kokusu ve görüntüsüyle,açtığı yoğun çiçekleriyle ilgimi çeken bir tür. ![]() ![]() ![]() Bildiğimiz klasik dediğimiz tür olan karanfiller.Bu tabirler yerel olarak kullandığımız tabirlerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Karanfillere diğerleri açana kadar ara vermiş olduk. Bu arada diğer çiçeklerden paylaşıma devam edelim. ![]() Cam güzelim. ![]() Karpuzumu büyüdüğünü görüp tadına bakabilecek miyiz acaba ? ![]() Hercai menekşeler güzelliklerini saçmaya devam ediyorlar. Hiç naz yapmadan çiçeklerini sürekli açıyorlar. ![]() Minik kalonşe keyfi yerinde görünüyor. ![]() Fide olarak çeliklediğim güllerin çoğu açarak çiçeklerini göstermeye devame diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Kirli hanımlar bir yandan açmaya devam ederken ,bir yandan yeni fideler çıkıyor. Kısa bir zaman öncesine kadar bahçede az sayıda olan kirli hanımlar hızlı bir şekilde artmaya,hava toprak şartları uygunlaşınca filizlenmeye ve çiçeklerini açmaya devam ediyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Arada bir salona göz atıp oradan da biraz çiçek paylaşalım. ![]() ![]() Kroton ve difenbahya. ![]() Mısırın gelişimi kötü oldu. Sanırım sıcaklardan etkilendi. ![]() Bende bordo açan kokusuz leş kaktüsü vardı. Bu kaktüsü forumdan bir arkadaş göndermişti.(hatırlayamadım ismini kusura bakmasın. Çok paylaşım alınca arada unutuyoruz.) Bakalım bu ne renk açacak,kokulu mu olacak bekleyip göreceğiz. ![]() Sayın Mila'dan gelen yıldız çadırı tohumum çıkmaya başladı.Sanırım ekim için geç kaldım tohumları. Daha önce ekemedim çeşitli nedenlerle. Bakalım gelişimi nasıl olacak. Her ihtimale karşı tedbirli davranmaya çalıştım. Tohumlardan birazını sakladım.Olumsuz sonuç alırsam şubat ,mart sonrası deneyeceğim ekmeyi. Şimdilik paylaşımlarım bu kadar. Yeni resimleri çektiğimde paylaşımlara devam edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın Milla'dan gelen ateş çiçeği tohumları çıkmaya başladı. ![]() Sayın emineyüp'ten gelen türbe çiçeği tohumları çıkmaya başladı. ![]() ![]() Ufak süs kabakları iyi gelişim gösteriyor.Çiçek yerleri belirli bakalım şu sıcakları atlatıp meyve verecek mi ? ![]() Narların durumu gayet iyi. Meyve durumu güzel. Tadı ve cinsi konusunda tam detaylı bilgimiz yok. Hediye geldiği için detayı bilmiyorduk.Meyve durumu oldukça memnun edici ,sürekli iyiye gidiyor. Tadına bakılacak ,karar verilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
![]() Türünü ve rengini bilmediğim bir karanfil çeşidim. Henüz hiç çiçek açmadı. Görünüşü itibariyle farklı olduğunu düşünüyorum. ![]() Mor renkli Çin karanfilden dal alarak deneme yapmıştım. Dal hayat tutundu ve çiçek bile açtı. Bu karanfilden tohum almayı da başardım. Diğer Çin karanfillerden dal ile çoğaltmayı devam edeceğim. ![]() Yere ektiğim karanfil kendi halinde dökülen tohumlarla çoğalmaya devam ediyor. Yerde başarı daha güzel oldu. Hızlı bir şekilde çoğaldı. ![]() ![]() Diğer karanfilerde tomurcuklar başladı.Kısa zamanda çiçeklerini göreceğim. Bazıları ilk defa açacağı için renklerini bilmiyorum. Çoğu yakın arkadaşların verdiği daldan ekme. Bir kısmı direk çiçekli olarak alma, geriye kalan ise tohumdan kendimin yetiştirmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
![]() Limon sarısı karanfil. Bodur bir tür. ![]() lavanta. ![]() Bu yenidünya fidem gelişmeye başladı.Geliştikçe yaprakları da çok büyümeye başladı. Normal mi bilemiyorum. Daha önce hiç bu kadar büyük yaprağını görmemiştim. ![]() ![]() Çiçeklere aşırı sıcak havadan korunmaları amacıyla üstlerine örtü yaptık. Bir nebze de olsa sıcaktan koruyacaktır. Bu son resimlerle birlikte geçici bir süre paylaşıma ara vermek durumundayım.durumundayım. Yarından itibaren tatilde olacağımdan belirli bir süre bahçe sayfam aktif olmayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
İyi tatiller, sayın öğretmenim. Siz tatildeyken bu güzeller nasıl sulanacaklar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Yeni açan çiçekleri yarın paylaşmaya başlarım aksilik olmaz ise. Sayın YeniGine , o konuda sıkıntımız olmuyor. Anahtarı bırakıyoruz. Hangileri nasıl sulanacak anlatıyoruz. Az su isteyenleri ,suyu sevenleri ayrı yerleştiriyoruz.Problem oluşmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Hoşgeldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Henüz kahvaltı yapmadan bir göz atayım dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Biraz resim paylaşalım dedim. Yarın sabah tekrar yola çıkacağım. Beyazlarla başlamak istedim. Begonya araya kaynamış. Begonya ,çiğdem, gazanya ve beyaz kınalar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Beyazlara devam. Sardunya -hercai-saksı gülü-japon gülü ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülleri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülleri devam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Japonlar devam. ![]() ![]() ![]() Gazanya ![]() Balıkağzı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bu gül hastalık yapmaya başlamıştı. Taze çıkan dallar aşırı sıcaklar nedeniyle de sorun yapmaya başlamıştı. Budama yaptım. Budama sonrasında yeni sürgünler gayet iyi durumda. ![]() ![]() ![]() Farklı bir renk oluşumu gördüm. Bir tanıdıktan almıştım çelik olarak. İlk defa çiçek açtı. Sonrasında yeni sürgünler ve taze dallarda sorunlar olmaya başladı. Önceki gülde olduğu gibi bunu da budama yaptım. Şimdi bununda düzelmesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Şu akşam sefaları çok güzel. Her daim yeni ve güzel renkler çıkıyor.Çok hoş renkler ,birde istilacı olmasalar. ![]() ![]() ![]() Sardunyalar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bodur karanfil. ![]() Diğer Çin karanfili açtı. ![]() Sonunda Begonvil-gelinduvağım açtı. Farklı bir renk.Şimdi iki renkli olan var. Pembe-Beyaz onun açmasını bekliyorum. ![]() Horozlar tohum oluyor. ![]() İşte hepimizin tatlı belaları çocuklar. Canları ne isterse onu yapıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bahçeden biraz hasat yaparak önce Elma reçeli yaptık. Sonra Ayçekirdeklerimizin birazı olmuş onları aldık . Güzelce film başında yemek için. ![]() ![]() Hercailer. ![]() Adını detaylı olarak bilmiyorum. Yarpuz diyorlar sanırım bizim burada. Hoşuma gitti. Saksıda kendiliğinden çıkmıştı. Büyüdü ve bu güzelliği verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Yarpuz dediğiniz kokulu mu nane gibi aromalı mı ?Çiçeklerini daha önce hiç görmemiştim nane gibi yapraklarını yemeklerde kullanırdık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|