![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
serdar1984 / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : istanbul Bahçenin büyüklüğü : 20 m2 ve bina önü çiçekliği Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : konut Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : bahçenin önceki hali annemin ilğilendiği bir bahçeydi bakımsız gübresiz toprak elementlerinin ne oldugunu bilmeden taşlı killi baya sıkıntılı yani. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : çocuklugumdan beri desek yeridir ama bilinçsiz ! forumu tanıdıktan sonra üyelerimiizn bahçeleri bölümü beni çok fazla teşvik etti ilk gördüğüm bahçede kiraz'ın bahçesi olmuştu ordaki değişim beni fazlasıyla teşvik etti ![]() Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum profosyonel yardım derken bulundugum bölgedeki ziraat mühendisi bir abimiz var ondan ve ****** forum arkadaşlarımdan bilgi alıyorum. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) kişisel bakım yapılıyor şahsım tarafından ![]() Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? müstakil bina 2 katlı kot farkından dolayı 2 katın girişleri birbirinden farklı o sebeple alt katın yola yakın bir bahçesi var 20m2 benim oturdugum dairenin giriinde bir bahçe olmasada mini bir çiçeklik ve saksılık alan mevcut Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : elbet var ![]() ![]() Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : bahçemde şu an 1. şeftali 2. kiraz 3. erik 4. nane 5. aynı sefa 6. glayör soganı yeni diktim 7. ortanca ( çelikten yeni diktim ) 8. acem borusu (çelikten diktim) 9. gül (ayrıyetten tohumdan çimlenenler var ) 10. zambak 11. kabak 12. domates 13. biber 14. sarmaşık (adını bilmiyorum ) 15.çilek 16. hanımeli Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : ortanca çok seviyorum yeterli çelik bulursam özellikle çok fazla yetiştirmek isterim ![]() Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : evet yapıyorum Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : en basit olan elle sulama hortumla Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : damla sulama sisitemini inşallah yapmak istiyorum bunuda yagmur sularını depoya aktararak yapıcam inşallah Toprak özellikleri : maddesel olarak yazamasamda killi ve verimsiz toprak lakin koyun gübresi ve leonarditle güçlendirmeye çalışıyorum Kompost yapıyor musunuz? : evet kompost yapıyorum amatörce Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : fazla sulamak gibi vede çok fazla gübre atarak fideleri yakmak gibi hataları çok yaptım ![]() Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : bu konuda çok fazla bilgim yok forum sayesinde ögreniyorum Bahçeniz organik mi? : evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : koyun gübresi ve leonardit Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : yok Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : yani hortumla desek olur sanırım ![]() Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : yeterince yüksek bir alandayız rüzgar ve soguk alıyor İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : foruma katılıp degerli arkadaşlarımdan ögrenip bahçemde kimyasal gübre kullanmamak Tetanoz aşısı oldunuz mu? : evet Düzenleyen serdar1984 : 05-05-2015 saat 16:28 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|