![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2015
|
ferihaatahan / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir :ANKARA Bahçenin büyüklüğü :1000 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :yarım gün, öğlene kadar güneş alan arka bahçe,ve öğleden sonra güneş alan ön bahçe Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :7b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :ev ve bahçe Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :biz satın almadan önce dikilmiş meyve ağaçlar vardı.Ben çeşitli çiçekler vee yeni ağaçlar diktim. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :7 Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)yardımcılar da var ama kendim uğraşmayı seviyorum Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?bahçe için bitki yetiştirdiğim bir de seram var ( terasda) Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :- Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :2 adet leylak,2 japon eriği,mazı,gürgen,çam,2 badem, 1 ceviz, 2 kayısı ,2erik,3 armut,1 kiraz ,1 vişne,1 şeftali,1 incir,3 üzüm asması,1 wisteria,3 clematis,2 hanımeli,1 kartopu,ve küçük çalı bitkiler,mevsimlik çiçekler... Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :clematis, Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :yok Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :Evet tohumdan sebze ve çiçek yetiştiriyorum Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :damlama sulama Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :- Toprak özellikleri ![]() Kompost yapıyor musunuz?evet: Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :evet,iklime uyumsuz bitkiler ektiğim oldu Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :doğal ilaçlar Bahçeniz organik mi? :evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :tavuk gübresi,yşil gübre,kompost,hümik asit. Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :- Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :evet iklimin sert olmasından dolayı.. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :çiçeklerim,soğanlı bitkiler her yıl artarak çoğalıyor Tetanoz aşısı oldunuz mu? :evet |
![]() |
![]() ![]() |
|
|